5 d’oct. 2014

ARRENCA LA LLIGA DE VETERANS 2014-15


BORREGÁN I BENITO, LES PRINCIPALS NOVETATS

Aquesta setmana es posa en marxa la nova temporada oficial de veterans, una competició que cada any va guanyant en qualitat, interès i adeptes, i que per aquesta nova campanya presenta interessants novetats i cares noves, que se sumaran als noms mítics que ja té en nòmina, com Ivan Tibau, Gaby Cairo, Raigoso, Paüls, Torner, Ayats...

Cartell oficiós de la Lliga Catalana de Veterans 2014-15, realitzat amb la pintura "Porter sobre groc" de Miquel Roura (Mollet HC)
El vigent campió, el Barça, si no tenia prou amb una plantilla plena d'estrelles, és qui s'ha reforçat més fort de cares a la nova campanya. Els blaugranes han incorporat al incombustible Juanra De Moya, que compartirà la porteria amb Tino Martínez -MVP de les dues darreres lligues-, i a dos il·lustres exbarcelonistes: David Càceres i Beto Borregán, que ocuparan les baixes de Xavi Segarra i Marcelo Uribe.

Juanra De Moya, un històric de l'hoquei dels darrers temps, escriurà un nou capítol de la seva extensa biografia esportiva, aquest cop amb els veterans del Barça
La incorporació de Borregán al Barça -tot i que encara no ha debutat- sembla que aparca de moment un “culebrot” que es va iniciar fa un parell de temporades, quan el jugador va posar punt i final a la seva fructífera etapa en el filial dels veterans blaugranes i va deixar oberta la opció de jugar a la Oldleague. Des de llavors, molts rumors el situaven a diferents equips lluny del Palau Blaugrana, però segons sembla, el cos tècnic barcelonista ha valorat les qualitats de la seva “jove promesa” i l'ha vist preparat per donar el salt a una competició tant exigent com aquesta defensant la samarreta de l'equip més sènior del Barça. D'aquesta manera, Borregán tindrà moltes opcions de completar el seu ja ampli palmarès amb títols com la Lliga Catalana de Veterans o el Old Stars.

El mític 21 tornarà a baixar del cel al parquet del Palau Blaugrana
Per un altre costat, la resta d'equips de la Oldleague catalana també presentaran diverses novetats. Una de les més destacades, però que no era cap secret, és la incorporació de l'exjugador internacional Ramon Benito al CP Malgrat, el sots-campió de la passada temporada. Benito, que manté un bon estat de forma, ja havia disputat amb anterioritat diferents partits i tornejos amistosos amb els malgratencs, i la seva presència serà sens dubte un dels atractius de la lliga oficial d'enguany.

Ramon Benito, ja ha jugat darrerament amb els veterans del CP Malgrat. Ara ja ho farà de forma oficial.
El FC Cuatro Vientos també s'ha reforçat amb una atractiva alta, la del campió del món argentí Mauricio Pangüana Oviedo. Una incorporació que té que servir als blanencs per continuar un any més entre els equips punters del cada cop més competitiu panorama veterà.

Mauricio Oviedo, actualment fa de tècnic a la base del CP Tordera
Un dels equips nou vinguts a la categoria, el CP Vilanova, també serà un dels que presentarà una notable novetat, en aquest cas la de Josep Lluís Del Riu, exjugador i l'actual entrenador del primer equip dels del Garraf, que servirà per pujar el nivell de competitivitat de l'equip amb la intenció de poder mantenir la categoria aquesta temporada.

J. Lluís Del Riu aportarà la seva experiència als veterans del CP Vilafranca
Però al igual que la lliga de veterans incorpora atractives altes, també cal lamentar destacades baixes, com per exemple, les ja mencionades del Barça, o la de Guillem Cabestany a les files del Noia Freixenet degut a la seva marxa a Itàlia, i la de Jordi Paituví del CP sant Celoni, que ha decidit tornar a “baixar” a jugar amb l'equip de 2ª Catalana.

Aquest són els equips que prendran part de la competició aquesta temporada:

LLIGA A: FC Barcelona, CP Malgrat A, FC Cuatro Vientos, CE Noia Freixenet, CH Mollet, CP Congrés, UE Horta, HC Montbui, CP Sant Celoni A, Cerdanyola CH, CP Cubelles, CP Vilanova i CH Ripollet A.

LLIGA B: CP Calafell, CT Barcino A, CT Barcino B, UE La Garriga, CP Manlleu, GeiEG, La Salle-Premià, CH Les Franqueses, CP Sant Celoni B, CP Malgrat B, HC Esplugues, CH Ripollet B i CH Valldoreix.

Com sempre, des d'A Kops d'Stick, una temporada més intentarem fer la màxima cobertura possible de la competició i allò que li envolta.