27 d’oct. 2014

OK LLIGA 2014-15 (JORN. 6): BARÇA 9 - TORDERA 0

9VA GOLEJADA

Com si fos un aperitiu al que ningú s'atreveix a donar la primera queixalada, però un cop encetat no deixen ni les engrunes. Això és el que va acabar fent el Barça amb el Tordera desprès d'endossar-li un contundent 9-0 quasi sense pestanyejar. Els torderencs van mantenir força bé el tipus fins a rebre l'1-0, que no van saber neutralitzar. Poc desprès va arribar el segon gol blaugrana i aquí es va acabar tot; el Barça va fer-se amb les regnes i va passar per sobre a un Tordera més voluntariós que perillós que no va saber fer ni el gol de l'honor.

Pablo Álvarez marxant de la defensa torderenca, una constant durant tot el partit.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2014-15, jornada 6.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Divendres, 24 d'octubre de 2014, 21:15 h.

FC BARCELONA (3+6): Sergi Fernández (p), Marc Gual (1), Matias Pascual (1), Raül Marín (2), Xavi Barroso -equip inicial-, Sergi Llorca (1), Pablo Álvarez (3), Sergi Panadero i Marc Torra (1).
Entrenador: Ricard Muñoz.

CP TORDERA (0+0): Jordi López (p), Xavi Aldrich, Berna Garcia, Adrià Martos Sais, Marc Serra -equip inicial-, Josep Grima, Josep Hernàndez i Marçal Cuenca.
Entrenador: Ramon Benito.

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (7') Gual, a centrada de Marín.
2-0 (13') Pascual, de xut exterior.
3-0 (25') Álvarez, de jugada col·lectiva.
SEGON TEMPS:
4-0 (32') Álvarez, aprofitant el rebot d'un penal.
5-0 (33') Marín, d'acció personal.
6-0 (34') Álvarez, aprofitant un refús del porter.
7-0 (40') Llorca, a passada de Torra.
8-0 (43') Torra, de penal.
9-0 (47') Marín, a passada d'Álvarez.

ÀRBITRES: José Juan Melero i Joan Rovira.

TARGETES:
Blava a Marc Torra (FC Barcelona), min 48', per entrar per darrera a un rival.

FALTES: FC Barcelona: 10 / CP Tordera: 17

PÚBLIC: Uns 1.100 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El FC Barcelona patia la baixa de Reinaldo García per lesió.
-El CP Tordera patia les baixes de Manel Garcia i Joan Castanyé, per lesió, i Enric Núñez, amb molèsties.
-Abans del partit es va realitzar un minut de silenci en memòria de Ricard Torra, pare del jugador del FC Barcelona Marc Torra.
-Els nois de la base del CH Santa Perpètua van ser convidats pel Barça a fotografiar-se amb el primer equip i jugar un partidet d'exhibició durant el descans.

Els menuts del CH Santa Perpètua posant junt als jugadors del Barça
CRÒNICA:

Els capricis del destí van voler que Barça i Tordera es tinguessin que enfrontar tres dies desprès de la mort de Ricard Torra, el pare del jugador torderenc del Barça Marc Torra. Fervent seguidor barcelonista, apassionat de l'hoquei, i personatge molt vinculat al CP Tordera, el Sr. Torra hauria gaudit molt amb aquest partit, i amb el seu record present, el millor homenatge que li podien oferir els dos equips era donar un bon espectacle sobre la pista.

Emotiu minut de silenci en memòria de Ricard Torra.
En la basant esportiva, tot un món distanciava als dos equips. El Barça és el líder intractable de la classificació, comptant tots els seus partits amb victòries, cosa ben diferent al Tordera, que en les cinc jornades anteriors només suma els tres punts de la seva victòria contra el Lleida. Els torderencs, molt condicionats per baixes de Garcia i Castanyé, arribaven al Palau ben conscients de les seves escasses opcions de sortir amb quelcom positiu, per tant, el principal objectiu era fer un bon paper, dona una bona imatge i tornar cap a casa amb el cap ben alt.

Marc Gual obre la llauna

Adrià Martos lluitant una bola en atac
Van sortir molt forts i combatius els torderencs al parquet del Palau, disposats a intentar sorprendre al Barça agafant-lo en fred. I ho podien haver aconseguit, ja que van crear nombroses aproximacions, però amb una alarmant manca de resolució en els metres finals. La bola va rodar molta estona en les immediacions de la porteria blaugrana durant els primers compassos de partit, però Sergi Fernàndez va restar pràcticament inèdit durant molta estona.

El Barça va anar consolidant-se, i amb xuts de Barroso i internades de Gual i Marín va donar els primers avisos a la porteria de Jordi López. Als set minuts, Raül Marín trencava les files defensives del Tordera amb una ràpida incursió i servia una precisa centrada per a que Marc Gual inaugurés el marcador.

Moment en que Marc Gual va fer l'1-0
3-0 al descans

El Tordera no es va deixar intimidar per l'1-0, va continuar buscant la porteria rival, i als 11 minuts va fregar l'empat amb una rematada a boca de canó de Josep Hernández, que Sergi Fernàndez va refusar de forma brillant. Es podria dir que aquí ja va acabar el partit. Tot seguit, Matias Pascual va fer el 2-0 amb un superb xut des de la mitja distància, i el Tordera va anar esvaint-se mentre el Barça estenia tot el seu poder sobre tota la pista.

Jordi López
Jordi López va mantenir amb un fil de vida al Tordera davant de l'allau d'atacs del Barça, evitant una autèntica escabetxina, mentrestant a l'altra porteria, els seus companys arribaven amb la pólvora mullada i quasi ni van inquietar a un molt solvent Sergi Fernàndez. Ja en el darrer minut de la primera part, una ràpida contra de tiralínies va acabar amb Pablo Álvarez fent el 3-0. La pressió dels locals era tal, que encara en els darrers segons abans del descans, van poder recuperar la bola un parell de vagades, i Sergi Panadero amb un xut exterior, i tot seguit Pablo Álvarez sortint des del darrera de la porteria, van poder incrementar l'avantatge blaugrana, però Jordi López ho va evitar novament.

Sergi Panadero va buscar el quart amb aquest xut exterior.
En tres minuts arriba la sentència

El descans va venir-li bé al Tordera, que va reprendre el partit molt més centrat que com havia marxat al vestidor. En el primer minut de la represa, els visitants van gaudir d'un penal a favor, que Berna Garcia no va aprofitar, fallant també l'acció posterior amb un mà a mà amb Sergi Fernàndez. A l'inici de la segona part es va repetir el guió de l'inici del partit, amb un Tordera batallador, amb moltes ganes, però completament ofuscat de cara a la porteria. I a l'igual que a la primera part, la resistència torderenca va durar set minuts, que va ser quan Pablo Álvarez va fer el 4-0 aprofitant el rebot d'un penal fallat per ell mateix.

El 4-0 va arribar desprès de que Pablo Álvarez recuperés una bola errada per ell mateix.
Aquest gol va obrir dos minuts d'inspiració blaugrana que van servir per posar el marcador en un contundent 6-0 que deixava el partit vist per sentència. Raül Marín va fer el cinquè amb una brillant acció personal, sorprenent per darrera de la porteria, i el sisè va significar el “hat-trick” de Pablo Álvarez, aconseguit aprofitant de ferma oportuna un refús de Jordi López a un xut de Marín.

Festival golejador final dels blaugrana amb gol de Torra inclòs

Sergi Llorca (2)
Com era de preveure, el partit va baixar d'intensitat. Raül Marín va desaprofitar la falta directa conseqüent de la desena falta del Tordera. A deu minuts del final, el jove Sergi Llorca es va unir al festival golejador blaugrana amb el 7-0, rematant una centrada de Marc Torra, i tot seguit va estar a punt de tornar a marcar en una nova i clara oportunitat, que Jordi López va evitar.

A set minuts de la conclusió va arribar el gol més esperat de la nit, el de Marc Torra, al transformar un penal i fent pujar el 8-0 al marcador. El gol va ser molt festejat tant per part de la parròquia local com de la visitant, en reconeixement de la setmana tant dura que havia passat el jugador torderenc del Barça.

Un partit més, no podia faltar el gol de Marc Torra. Aquest cop va arribar de penal.
Quan el partit ja entrava en el seu tram final, Marín va fer el 9-0. I en els darrers minuts, en els que els dos equips van incrementar notablement la intensitat del seu joc, es van poder veure diverses ocasions, entre elles tres faltes directes -dues pel Tordera i una pel Barça-, que, malgrat tot, no van servir tornar a moure el marcador.

El Tordera va disposar d'oportunitats fins al darrer moment, com aquesta directa picada per Aldrich, però va acabar marxant amb el caseller a 0.
El Barça, líder intractable

El Barça continuarà una jornada més com a líder intractable, i amb la esfereïdora xifra de 39 gols a favor en sis partits. A la propera jornada, que es jugarà dimarts, els blaugranes es desplaçaran fins a terres lleidatanes per enfrontar-se al Lleida, un equip que tampoc està fent un bon inici de temporada i necessita puntuar urgentment. Per la seva part, el Tordera s'enfonsa una mica més a la classificació, amb un futur immediat força complicat, ja que la jornada vinent rebrà la visita del Reus, abans d'enfrontar-se al Liceo, Vic i Noia. .A la espera d'un calendari més assequible, qualsevol punt aconseguit pels torderencs en aquests compromisos tindran un gran valor.

EL PROTAGONISTA:

Marc Torra. Un exemple de professionalitat. Despès d'uns dies molt durs en el que un càncer fatal acabés acabés enduent-se al seu pare, el, jugador torderenc del Barça va voler jugar aquest partit contra el CP Tordera, el club on es va formar, amb la càrrega emocional extra que això suposa. Va marcar i va dedicar el gol a la memòria del seu pare. I al final, amb la processó per dins, va tenir el valor de sortir i atendre amb un somriure a tots els seus menuts fans que, aliens al seu estat, demanaven la seva presència. Chapeau per ell!

SABIES QUE…?

...una nombrosa representació de la secció d'hoquei del FC Barcelona va anar dimecres a Tordera per assistir al funeral del pare de Marc Torra.
...el CP Tordera va organitzar un bus pels seus aficionats que volguessin assistir al partit al preu de 5 euros amb entrada inclosa.
...el partit Sots'23 entre els dos equips es va tenir que aplaçar degut a que el Palau Blaugrana estava reservat per un entrenament de recuperació del jugador de bàsquet del Barça Joan Carles Navarro, que finalment no es va realitzar.
...el partit va ser retransmès en directe per Barça TV i Ràdio Tordera.
...el Tordera estrenava un nou patrocinador, situat a la part posterior dels pantalons.
...l'acta electrònica de la web de la RFEP no incloïa al jugador del Barça Sergi Panadero.
...tot i el que es va dir, el Barça no ha pres cap mesura disciplinària -ni tenia cap intenció de fer-ho-, contra el seu delegat Jordi Martínez, per haver denunciat davant del CERH a títol personal les mossegades de Borja Ferrer a Sergi Panadero durant el passat partit de Copa Continental entre el Barça i el Noia.
...Sergi Llorca, que s'estrenava com a golejador a la OK Lliga, va debutar la temporada passada, precisament contra el Tordera.
...Marc Torra ha marcat en els sis partits d'OK Lliga disputats aquesta temporada.
...al final del partit Sergi Fernàndez va regalar una samarreta seva al capità del Tordera Marc Serra.

A KOPS DE FLASH

El brillant passat blaugrana del tècnic del Tordera, Ramon Benito, està reconegut en un mural a la zona mixta del Palau.

La delegació del Tordera es va voler immortalitzar en la seva visita al Palau Blaugrana.

Molts amics i antics companys de Marc Torra van interessar-se pel seu estat i li van donar el seu recolzament.

Les alineacions dels equips que mostrava el marcador del Palau abans del partit, amb molts dorsals incorrectes.

Immortalitzant l'estrena del nou patrocinador.

Sembla que estiguin fent la migdiada abans del partit.

Reinaldo Garcia, baixa per lesió, va estar present en els guants de... qui?

Fins i tot els àrbitres es van prendre en serio l'escalfament previ al partit.

Entranyable trobada entre dos autèntics personatges històrics de l'hoquei a casa nostra: en Tomàs Fernández i en Josep Vilà.

Afectuosa salutació dels dos tècnics abans del partit.

Seguidors de totes les edats van acompanyar al Tordera.

Un clàssic del Palau: l'arbitre tapant la foto.

Els lesionats del Tordera també es van desplaçar fins al Palau per donar suport als seus companys.

Els nostres amics de Ràdio Tordera, fent la retransmissió des de la tribuna de premsa.

Els menuts del CH Santa Perpètua van gaudir de valent sobre el parquet del Palau.

Que un petit problema no espatlli un moment de glòria!

Els Sang Culé no van ser tant nombrosos com en altres ocasions, però sí tant sorollosos com sempre.

Restes de la batalla, al final del partit a la banqueta del Barça.

Al final del partit, Marc Serra rebia de mans de Marta Lacorte la samarreta de Sergi Fernández.

Aitor Egurrola i Marc Torra van atendre als nens presents un cop acabat el partit.

En Marc Martin, de Ràdio Tordera, sempre a la busca dels protagonistes del partit.