30 de gen. 2015

FEMENÍ 1ª CATALANA 2014-15 (JORN. 15): LLORET 8 - BIGUES I RIELLS 2


GOLS I POCA HISTÒRIA MÉS

Malgrat les notables baixes, el Lloret va aconseguir una plàcida victòria contra un jove Bigues i Riells que només va poder aguantar els embats de les locals durant els primers minuts de cada meitat.

Les jugadores del Lloret celebren un dels seus vuit gols
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Femení 1ª Catalana 2014-15, jornada 15.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva), diumenge 25 de gener de 2015, 18:45 h.

CH LLORET (5+3): Meritxell Rúbio (P), Judit Codina (1), Mariona Pujol (1), Marta Costa (2), Marina Pérez (1) -equip inicial-, i Cristina Carbó (3).
Entrenador: Xavi Albet.

CHP BIGUES I RIELLS (0+2): Montse Estrany (P), Gisela Gervilla, Anna Bosch, Mònica Domingo (1), Natàlia Múrcia (1) -equip inicial-, Sònia Toledo, Júlia Vila i Anna Bosch.
Entrenadora: Sara Cristòfol.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (10´) Mariona / 2-0 (12') Cristina / 3-0 (15') Cristina / 4-0 (17') Marta / 5-0 (17') Cristina.
SEGON TEMPS: 5-1 (29') Natàlia, de penal / 6-1 (30') Judit / 7-1 (30') Mariona / 7-2 (31') Mònica / 8-2 (34') Marina.

ÀRBITRE: David Godia

TARGETES: -

FALTES: CH Lloret: 7 / CHP Bigues i Riells: 5

PÚBLIC: Uns 40 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El CH Lloret patia les baixes de Paula Barranco, Meritxell Gallart i Anna Gallart.
-El CH Lloret jugava amb la seva segona equipació, de color blau, per semblança de colors amb l'equip visitant.
-El CHP Bigues i Riells també patia diverses baixes.
-El partit va començar amb 14 minuts d'endarreriment degut al retard acumulat dels partits jugats anteriorment a aquest.

CRÒNICA:

Quan ja només una tremenda carambola i alguna d'aquelles coses rares extraesportives que de vegades passen a l'hoquei femení li donaria alguna opció d'ascens, el CH Lloret afronta amb tranquil·litat i lliure de pressió les darreres jornades de la competició. Desprès de golejar la passada jornada al Manresa, el cuer de la classificació, a les lloretenques ara els hi tocava rebre a l'altre equip que lluita per la permanència, el Bigues i Riells, un rival a priori fàcil, però amb parany amagat, ja que les vallesanes s'han posat les piles en la segona volta, en la que han sumat tots els seus punts i han passat de tenir un peu i mig a 2ª Catalana a tenir el descens a 4 punts. El fet d'estar immers en plena lluita per la permanència, i d'arribar amb l'eufòria i la confiança d'haver derrotat a l'Horta, el segon classificat, feia del Bigues i Riells un rival d'allò més imprevisible.

El Lloret deixa sentenciat el partit al descans

Els primers minuts de partit van ser clarament de tempteig per part dels dos equips, molt conservadors a l'hora de buscar porteria. Passats aquests primers compassos, el Lloret va prendre la iniciativa i va començar a guanyar metres. Una rematada al pal als tres minuts i mig va ser el primer avís seriós, i a partir d'aquí va arribar un festival d'aturades de Montse Estrany davant del cada cop més constants arribades i intents de les lloretenques.

Mariona Pujol va ser una de les jugadores més actives durant la primera fase del partit
Finalment el Lloret va acabar obtenint el premi, i tot just a l'equador d'aquesta primera part va arribar l'1-0, quan Mariona Pujol va aprofitar dins de l'àrea un mal refús de la portera del Bigues i Riells. A partir d'aquí, la primera part ja es va convertir en un monòleg de les locals, que a base de gols es van encarregar d'esvair qualsevol dubte que hagués pogut generar els primers minuts del matx. Cristina Carbó va fer el segon i el tercer culminat sendes bones combinacions d'equip. Una recuperació amb centrada des de darrera de la porteria per part de Judit Codina va permetre a Marta Costa fer el 4-0, i deu segons desprès, una nova pèrdua del Bigues i Riells la va aprofitar Cristina Carbó per marxar en solitari i fer el 5-0 a tres minuts del descans. Amb aquest contundent resultat es va arribar a la mitja part, i vistes les coses, poc feia presagiar que la represa amagués alguna sorpresa.

Marta Costa va fer dos gols
Una segona part sense sobresalts

La segona part va ser pràcticament un calc de la primera. Els primers minuts van ser un tant ensopits, amb un Lloret controlador que arribava sense prendre riscos, però de forma cada cop més intensa a la porteria visitant, molt ben defensada per una atenta Montse Estrany. Les bones intervencions de la portera visitant, i la manca de pólvora de les vallesanes en les seves aproximacions a l'àrea local, van propiciar que el marcador quedés encallat en el 5-0 durant molts minuts.

Les jugadores del Bigues i Riells no van trobar facilitats a l'hora de superar la defensa local
I com en el primer període, va tenir que transcórrer pràcticament la meitat del temps per que el resultat es mogués, però en aquest cas, per la part visitant. Un penal transformat per Natàlia Múrcia va permetre al Bigues i Riells profanar per primera vegada la porteria de Meritxell Rúbio, que fins a les hores s'havia mostrat molt segura en les poques vegades que va tenir que intervenir. Però la reacció del Lloret va ser immediata i fulgurant, ja que amb dos gols en menys d'un minut -un de Judit Codina a la contra, i un altre de Mariona Pujol amb un precís xut creuat- es va encarregar de fer baixar a la Terra a qualsevol a qui se li hagués passat pel cap qualsevol tipus de remuntada per part de les vallesanes.

Natàlia Múrcia va fer de penal el primer gol de les visitants
Amb un ja prou explícit 7-1, el partit va anar baixant la intensitat gradualment fins acabar morint. Mònica Domingo va poder fer el 7-2 per el Bigues i Riells amb un xut creuat des de fora l'àrea. A sis minuts per a la conclusió, Marina Pérez va tancar el marcador amb el definitiu 8-2 culminant una jugada de Cristina Carbó. El Lloret hauria pogut incrementar més el seu resultat gràcies a alguna altra bona ocasió, però novament Montse Estrany va estar molt encertada i ho va evitar.

Una de les darreres jugades del partit, resolta per la portera del Bigues i Riells Montse Estrany
El Bigues i Riells lluitarà per la permanència

Amb aquesta victòria, el Lloret suma tres punts que el pugen fins a la quarta posició de la classificació. Sense jugar-se res més que l'honor en les tres jornades que queden, les lloretenques visitaran d'aquí dues setmanes, quan es reprengui la competició, la pista del líder, el Cerdanyola B, un equip que pot arribar al partit amb l'ascens matemàtic a la butxaca si guanya abans el partit que té ajornat contra el Manresa, cuer de la taula.

El Lloret voldrà acabar la temporada en la millor posició possible
Per part del Bigues i Riells, les vallesanes, que continuen ocupant el penúltim lloc de la classificació mantenint la distància de quatre punts sobre el cuer, es jugaran la seva primera “mach-ball” per la salvació rebent a casa al Jonquerenc, un equip que ja no es juga res. Una victòria, combinada amb una derrota del Manresa els hi donaria la permanència matemàtica (només baixa un equip).

LA PROTAGONISTA:

Montse Estrany. La portera del Bigues i Riells va rebre vuit gols, però poc se la pot culpar de la derrota del seu equip, ja que amb la seva actuació va evitar que les vallesanes rebessin una golejada d'escàndol davant l'allau d'atacs del Lloret. Sobretot durant els primers minuts de cada part, la Montse ho va posar tot de la seva part per posar una mica d'esperança a les aspiracions de les visitants, i al tram final del partit, desprès del vuitè gol, ja va dir prou i va tornar a posar el pany a la seva porteria per evitar tornar cap a casa amb un bon correctiu. Una jove portera amb un gran futur.

SABIES QUE…?

...a la pàgina web del CH Lloret aquest partit estava anunciat per error pel dia 24 en lloc del 25.
...totes les jugadores del CHP Bigues i Riells convocades per aquest partit eren menors de 16 anys.
...Sara Cristòfol, la entrenadora del CHP Bigues i Riells és jugadora de l'equip d'OK Lliga Femenina.
...les jugadores Gisela Gervilla i Júlia Vila del CHP Bigues i Riells van ser inscrites a l'acta amb el dorsal 3, però la Júlia va jugar amb el 12.


A KOPS DE FLASH

Les jugadores del Bigues i Riells llueixen aquest eslògan motivador al darrera de la seva samarreta d'escalfament.

El coordinador esportiu del CH Lloret, Francesc Sucarrats, va estar dialogant molt animadament amb la entrenadora del Bigues i Riells.

Com en moltes altres ocasions, un tros de cinta serveix per resoldre un dorsal repetit.

Una mà fantasmagòrica ens va impedir captar la imatge d'una jugadora del Lloret. Qui pot ser?...

Els mètodes més tradicionals continuen sent els millors per combatre el fred a les banquetes.

Senzilla però elegant la personalització de les botes de Marina Pérez.