5 de febr. 2015

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2014-15 (JORN. 14): LLORET 5 - DOMINICOS 1


LÍDER FERM

El Lloret començarà la segona volta de la lliga de la mateixa forma que va acabar la primera, com a líder solitari de la classificació, desprès de guanyar al cuer, el Dominicos de A Coruña, de forma clara. Els gallecs van fer un bon joc i van aguantar molt bé tota la primera part, però es van trencar a partir del 3-0, cosa que va aprofitar el Lloret per sentenciar el partit i acabar sense patiments.

Jordi Carbó condueix una contra del Lloret sota la oposició d'Alex Soto
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 14.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 31 de gener de 2015, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (2+3): Ferran Serra (P), Xavi Crespo, Jordi Carbó, David Plaza, Víctor Crespo (2) -equip inicial-, Marc Grau (1), Àlex Grau i Xavi Sulé (2).
Entrenador: Francesc Sucarrats

CAA DOMINICOS (0+1): Iñaki Ojanguren (P), Jaime Piñeyro, Pablo Arias, Alex Soto, Stanis García (1) -equip inicial-, Sergio Huelves, Jorge Álvarez i Víctor Martínez.
Entrenador: Tomás De Llano.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (23') M. Grau / 2-0 (25') Sulé.
SEGON TEMPS: 3-0 (31') V. Crespo / 4-0 (35') V. Crespo / 4-1 (49') García / 5-1 (50') Sulé, de falta directa.

ÀRBITRES: José Antonio Sanz i Artur Pedròs.

TARGETES:
Blava a Huelves (CAA Dominicos), min 37', per enganxar amb l'estic a un rival.
Blava a Soto (CAA Dominicos), min 50', per fer caure a un rival.

FALTES: CH Lloret: 9 / CAA Dominicos: 13

PÚBLIC: Uns 150 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-El CH Lloret patia la baixa del seu entrenador principal Manolo Barceló. El seu lloc l'ocupava Francesc Sucarrats.
-Quan faltaven 16 minuts per acabar la segona part el partit es va tenir que aturar degut a una apagada parcial de llum, reprenent-se el joc 8 minuts desprès un cop restablerta.

CRÒNICA:

La segona volta de la 1ª Divisió estatal aixecava el teló amb un partit entre els dos pols oposats de la classificació: el líder, el CH Lloret rebia al cuer, el CAA Dominicos de A Coruña. A priori, el partit semblava que no tindria que presentar cap complicació pels selvatans, que sumen sis jornades consecutives sense perdre, i gràcies als darrers tres partits seguits guanyats s'han refermat al capdamunt de la taula. Però, el Dominicos sembla que s'ha despertat, i ha sumat els seus 9 punts en les darreres 6 jornades, cosa que l'ha fet acostar als seus predecessors i el situa de ple en la lluita per la salvació, sent l'equip de la part baixa que millor dinàmica porta en les darreres jornades.

La ratxa ascendent del Dominicos no donava peu a confiances per part del Lloret
Una primera part molt igualada

El partit va començar molt rocós per part dels dos equips, encara que mica en mica va anar agafant ritme. El Dominicos no es va deixar intimidar i va jugar de tu a tu al Lloret, cosa que va crear moltes complicacions als locals, que no acabaven de trobar-se còmodes sobre la pista. Les accions d'atac van començar a succeir-se en els dos costats, fent que les bones intervencions dels dos porters, i també el pals de les porteries, s'encarreguessin de mantenir l'empat a 0 regnant en el marcador durant quasi tota la primera part.

Una bona rematada de Marc Grau va estavellar-se contra el pal de la porteria amb el 0-0 al marcador
El Lloret obre la llauna abans del descans

Dos minuts abans d'arribar a la mitja part, el Lloret va aconseguir desencallar el marcador amb un gol de Marc Grau. Els lloretencs van continuar insistint, i poc desprès van tornar a obtenir premi amb un nou gol, de Xavi Sulé, que va fer que s'arribés al descans amb un treballat 2-0, que feia afrontar amb més tranquil·litat pels locals la segona part.

Xavi Sulé celebra eufòric el 2-0 a tocar del descans
El 3-0 trenca el partit

El Dominicos no va deixar que els dos gols rebuts a la acaballes de la primera part trenquessin la bona feina feta fins a les hores, i va sortir a la represa amb el mateix patró de joc que havia seguit fins ara i que tantes complicacions havia donat al rival. Però el Lloret, que també havia sortit molt fort i motivat, va infringir una forta pressió sobre la porteria d'Iñaki Ojanguren que va acabar per derivar en el 3-0, desprès de que el porter visitant s'acabés introduint la bola a la seva porteria en un mal refús a un xut de Víctor Crespo. A partir d'aquest 3-0 el Dominicos va canviar radicalment de cara, i va passar de practicar un joc ordenat amb un ritme constant, a la precipitació, l'anarquia i la duresa, el que va fer que sorgissin algunes tensions i picabaralles entre el jugadors dels dos equips durant la resta de partit.

A Ojanguren se li va escapar una bola que es va convertir en el fatal 3-0
Quan es portaven disputats 9 minuts d'aquesta segona part, una apagada parcial de les llums del pavelló va fer aturar uns instants el joc. Quan va tornar el llum, el Dominicos continuava a les fosques, i novament Víctor Crespo va aprofitar per fer el 4-0 i deixar ja el partit quasi vist per sentència. Poc desprès, el mateix Crespo va tenir la oportunitat de fer el cinquè, amb un llançament de falta directa fruit de la expulsió temporal de Sergio Huelves per targeta blava, però Ojanguren ho va impedir. Els dos minuts de Power-play tampoc van tenir cap conseqüencia en el marcador.

Víctor Crespo va fer 2 gols i va seguir intentant fer més.
Tram final de partit de pur tràmit

Amb el Dominicos completament desdibuixat, el Lloret no va tenir que patir gaire per fer-se amb les regnes del joc i portar el partit cap a la seva conveniència. Un penal picat per Alex Soto i molt ben resolt per Ferran Serra en tres temps va ser pràcticament l'únic sobresalt que van tenir els selvatants en aquesta fase de l'enfrontament.

Ferran Serra es va lluir en el llançament de penal d'Alex Soto i l'acció posterior
A cinc minuts del final, Xavi Crespo va desaprofitar una falta directa pel locals, conseqüent de la desena falta d'equip dels gallecs. A un minut i mig per la conclusió, i ja amb el partit completament mort, Stanis García va fer el gol de l'honor pel Dominicos. I quan semblava que amb el partit tocava a la fi amb el 4-1, una targeta blava a Soto va permetre a Xavi Sulé tancar el marcador amb el 5-1 definitiu al transformar una falta directa a 8 segons per la botzina.

El Lloret va marcar amb autoritat el tempo del tram final del partit fins lligar els tres punts
El capdavant de la classificació no afluixa

Encara queda tota una volta per davant, però ja comencen a definir-se clarament els equips que lluitaran per l'ascens a l'OK Lliga. Les victòries del SHUM, Arenys de Munt i Caldes en els seus respectius compromisos obligaven al Lloret a sumar els tres punts si volia continuar mantenint el seu lloc de privilegi. I així ho va fer, el que li permetrà mantenir una setmana més, ara amb 34 punts, els dos punts d'avantatge sobre els seus perseguidors, abans del seu desplaçament a la pista del Sant Feliu de Codines, sisè classificat amb 22 punts, un equip que s'està quedant despenjant del grup capdavanter i que necessita puntuar per no dir adéu abans d'hora a les seves aspiracions d'ascens.

El Lloret continuarà una jornada més manant a la 1ª Divisió
Tot i que la derrota manté al Dominicos en l'últim lloc, la zona baixa de la classificació es manté en un puny degut a les punxades del Burguillos, Areces i Blanes. Precisament aquest últim serà el proper rival dels gallecs en A Coruña la propera jornada, en un partit d'alta tensió, ja que els blanencs estan immersos en una dinàmica molt negativa de la que els hi urgeix sortir abans d'hora si no volen trobar-se en una situació molt delicada.

EL PROTAGONISTA:

Els júniors. Xavi Crespo, Xavi Sulé, i Àlex i Marc Grau, els quatre júniors que aquesta temporada formen part del primer equip del CH Lloret, estan guanyant partit rere partit cada cop més protagonisme i responsabilitat dins de l'equip. Amb el partit enrocat, Francesc Sucarrats va buscar en ells el revulsiu per buscar el cop d'efecte i els hi va donar molts minuts, fins i tot jugant en ocasions els quatre junts sobre la pista. La aposta va sortir guanyadora, i Marc Grau i Xavi Sulé, amb un gol cada un a finals de la primera part, van desencallar el marcador i van obrir al Lloret les portes cap a la victòria.

SABIES QUE…?

...el jugador del Dominicos Sergio Huelves és fill del mític exporter del Liceo José Luis Huelves.
Manolo Barceló, a la grada
...entre el públic es trobava l'entrenador del Lloret, Manolo Barceló, que fa varies setmanes que es troba de baixa degut a una lesió ocular.
...Álex Soto es va lesionar en l'acció per la qual va veure la targeta blava.
...el Lloret és de llarg l'equip menys golejat de la 1ª Divisió, amb només 28 gols en 14 partits.

A KOPS DE FLASH

Reposant forces abans del partit.

L'estic, sobretot quan és nou, requerix de “mimos” i d'una cura especial abans del partit.

El president del Lloret Josua Pérez va fer d'speacker amb les alineacions.

Els nens de les categories de base del CH Lloret van fer de mà innocent en el sorteig del pernil a la mitja part.

Els culpables de l'apagada parcial de llum durant la segona part.