7 de febr. 2015

LLIGA CATALANA VETERANS A 2014-15 (JORN. 14): CUATRO VIENTOS 3 - BARÇA 2


TOT ALLÒ DOLENT S'ENGANXA

Tot just dos dies desprès de que el primer equip del Barça perdés el seu primer partit de la temporada a l'OK Lliga, els seus homòlegs més grans no van voler ser menys i també van encaixar la seva primera derrota del curs a la Lliga de Veterans, en aquest cas a Blanes, contra el FC Cuatro Vientos. Els dos equips van jugar a un fort ritme i van oferir un partit trepidant i emocionant fins al darrer moment al nombrós públic no present a l'esdeveniment.

Foto de grup dels dos equips al final del partit
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans A, jornada 14.

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva). Dilluns 2 de febrer de 2015, 22:00 h.

FC CUATRO VIENTOS (2+1): Quique Martín (P), Eduard Recio (1), Jordi Munsó, Dani Lòpez, Jordi Gutiérrez -equip inicial-, Joan Ayats, Pep Portas (1), Mauricio Panguana Oviedo i Albert Gassó (1)

FCBETERANS (2+0): Juanra De Moya (P), Miguel Plaza, Lluís Segarra, Gaby Cairo (1), Lluís Coll -equip inicial-, Joan Torner i Ivan Tibau (1).



GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (4') Recio, aprofitant un refús del porter.
1-1 (14') Cairo, aprofitant un refús del porter.
2-1 (16') Portas, de xut exterior.
2-2 (22') Tibau, a centrada de Cairo
SEGON TEMPS:
3-2 (35') Gassó, de xut exterior.

ÀRBITRE: Raül Burgos

TARGETES: --

FALTES: FC Cuatro Vientos: 9 / FCBeterans: 7

PÚBLIC: m. Es diu del conjunt de persones que assisteixen a veure un espectacle.

INCIDÈNCIES:

-El partit va començar amb 19 minuts de retard sota l'amenaça del conserge del pavelló d'apagar les llums de la pista.
-Carmelo Paniagua, president de la FEP, Josep Marigó, alcalde de la vila, i altres autoritats van estar a Blanes degut a que el mateix dia es feia el sorteig de la Copa 2015, però cap d'ells va aparèixer per la llotja a presenciar el partit (tampoc se'ls hi esperava). Qui sí que va assistir va ser el Secretari General de l'Esport de la Generalitat, el Sr. Ivan Tibau, però en lloc d'estar a la llotja es va estimar més jugar una estona.

CRÒNICA:

El passat dilluns 2 de febrer Blanes era l'epicentre mediàtic de l'hoquei patins a nivell mundial: tots els mitjans informatius es feien ressò de l'enfrontament entre els veterans del FC Cuatro Vientos i del Barça a la Ciutat Esportiva, en el partit que molts ja consideren “el clàssic” de la Old League. Coneixedors de la expectació i gran mobilització de masses que genera un esdeveniment com aquest partit, els membres de la RFEP van aprofitar per programar per aquell mateix dia el sorteig de la Copa 2015 que es celebrarà a Blanes -finalment sense la participació del FC Cuatro Vientos (enllaç a la notícia)- a finals de febrer. Per a més inri, aquell mateix dia era l'aniversari del capità del Cuatro Vientos, el mític Jordi Gutiérrez. Tot això, va fer que per un dia, la costanera vila de Blanes es convertís en la capital mundial de l'hoquei patins.

En la que s'està convertint en una de les lligues més disputades dels darrers anys, Cuatro Vientos i Barça encetaven la segona volta amb la classificació per la Final 4 en el punt de mira. Els blaugranes es presentaven com a líders invictes de la competició, però seguits de prop per un gran grup d'equips a l'espera de qualsevol ensopegada dels rivals per llançar-se a sobre d'un dels llocs de privilegi. Entre aquests, el Cuatro Vientos, que encara amb algun partit pendent, no pot permetre's gaires punxades més si no vol veure com els grup capdavanter s'allunya abans d'hora. Quan els blanencs disposen d'efectius és un equip molt conjuntat i complicat de superar, que històricament sempre ha creat problemes al Barça. El pronòstic d'un partit com aquest sempre és una autèntica incògnita.

Màxima intensitat des del minut 0

Com era d'esperar, el partit va començar amb els dos equips prement l'accelerador a tope, i les primeres aproximacions a cada porteria eren autèntiques declaracions d'intencions. Els locals van prendre la iniciativa molt aviat, als tres minuts passats, quan encara molta gent no havia arribat a la seva localitat, mitjançant Eduard Recio, que va fer l'1-0 aprofitant un refús de Juanra De Moya a un xut creuat de Dani Lòpez.

Jordi Munsó intenta controlar una bola davant de Miguel Plaza
Els atacs es succeïen a una i un altra porteria a un ritme constant i vertiginós. Amb les defenses pràcticament inexistents, els dos porters es van fer un tip d'aturar boles arribades des de tots els angles, aconseguint que l'1-0 es mantingués encallat durant força minuts, malgrat a que tot apuntava que el solitari gol de Recio tenia les hores comptades sense companyia al marcador. Així, als 14 minuts finalment l'electrònic es va tornar a moure, però aquest cop en el caseller del Barça, que aconseguia empatar amb un gol d'oportunisme de Gaby Cairo, aprofitant una bola refusada per Quique Martín a una rematada de Miguel Plaza.

Miguel Plaza i Ivan Tibau intenten defensar una acció d'atac de Mauricio Oviedo
Empat a 2 al descans

L'equilibri va durar poc: dos minuts justos, ja que Pep Portas avançava novament al Cuatro Vientos amb un precís xut exterior que sorprenia a De Moya. Gràcies a disposar d'efectius i un excel·lent ritme de canvis, els blanencs van mantenir alta la seva intensitat de joc, obligant al Barça -més curt de banqueta- a sobresforçar-se per mantenir el ritme. Però els blaugranes disposen d'un assortit de jugadors plens de talent a qui no els hi pots deixar un moment de respir perquè te la claven, i així, poc abans d'arribar al descans, en ple domini local, Ivan Tibau aprofitava una bona centrada de Gaby Cairo per tornar a empatar el partit. Malgrat els darrers intents dels dos equips, la primera part va acabar amb el 2-2, deixant ben obert el partit de cares al segon temps.

La primera part va estar molt disputada
Emoció fins al final i la victòria es queda a casa

Reposades les forces, el joc es va reprendre amb la mateixa intensitat que ens va deixar la primera part. El partit semblava no tenir amo, i durant deu minuts les constants anades i tornades no es veien reflectides en el marcador. Fins que novament l'encert, la fortuna, o la conjunció dels astres, es va tornar a posar del costat del Cuatro Vientos, i un col·locat xut des de la mitja distància d'Albert Gassó feia pujar el 3-2 al marcador, fent esclatar la eufòria entre la parròquia local.

Albert Gassó va ser l'autor del gol de la victòria del Cuatro Vientos
Els quinze minuts finals de l'enfrontament van ser d'autèntic infart. En un partit tant disputat com estava sent aquest, un gol de diferència no resol res. El Barça va forçar la màquina en busca de la remuntada, i el Cuatro Vientos necessitava la sentència. Gaby Cairo va tenir a tocar l'empat en un llançament de penal que va acabar estavellat en el pal de la porteria. Poc desprès, Joan Torner fallava un un contra un davant Quique Martín. Miguel Plaza també va provar fortuna amb xuts exteriors, però tampoc va tenir sort. L'assetjament barcelonista sobre la porteria local cada cop es tornava més ferotge a mida que transcorria el temps.

El penal fallat per Cairo a 10 minuts pel final
El Cuatro Vientos tampoc es quedava curt en els seus atacs sobre la porteria de De Moya. El partit entrava en la recta final, i la obsessió -per necessitat- dels locals per aconseguir el gol de la tranquil·litat els hi va fer entrar en un estat de precipitació que posava en perill la seva renda. A dos minuts justos pel final, Dani López va fallar un penal pels blanencs que podia haver significat la sentència, i la emoció s'instal·lava en el seu punt més àlgid, tenint en compte que els el Cuatro Vientos ja sumava nou faltes d'equip en el seu caseller. Finalment, els locals van mostrar la suficient lucidesa per mantenir al Barça a ratlla fins la botzina, donant per vàlid el 3-2 regnant i fent que els tres punts es quedessin a Blanes.

El partit va mantenir-se viu fins al darrer segon
El tercer temps de la concòrdia

Sembla que Cuatro Vientos i Barça han enterrat la destral de guerra i el mal ambient que imperava la temporada passada entre els dos equips ha passat a la història. El partit es va disputar en total esportivitat i desprès, la major part de la delegació blaugrana es va sumar al tradicional tercer temps conjunt a “La Cata”, que va transcórrer en un bon ambient entre delicioses tapes i “montaditos” fins més enllà de la una de la matinada.

El tercer temps a "La Cata" va ser de luxe, com sempre
Ens espera una apassionant segona volta

Aquesta victòria fa saltar al Cuatro Vientos fins al provisional quart lloc de la classificació amb 19 punts i tres partits encara pendents de jugar. Per la seva part, el Barça continua liderant la taula amb 29 punts i un partit ajornat, encara que ara seguit de molt aprop pel Mollet, que en té 28, i pel Malgrat amb 23, i tots dos amb dos partits pendents. El fet de que a tot el grup d'equips aspirants a classificar-se per la Final 4 tinguin encara entre un i tres partits pendents, algun dels quals entre ells, fa que la taula classificatòria sigui a hores d'ara molt irrellevant, i de ben segur acabarà presentant molts canvis.

Barça i Cuatro Vientos aspiren a tornar a trobar-se a la Final 4
Al Cuatro Vientos li espera ara uns dies molt atapeïts, en els que tindrà que recuperar els partits ajornats. Per començar, els blanencs es tindran que desplaçar el proper dia 11 a la complicada pista del Congrés, un dels equips que també aspira a un lloc a la Final 4. El Barça, rebrà en el Palau el dia 9 al Noia, en partit corresponent a la 15ª jornada.

EL PROTAGONISTA:

Jordi Gutíerrez. El partit coincidia amb l'aniversari del capità i una de les ànima mater del FC Cuatro Vientos, i tots els seus companys que van poder hi van acudir amb la intenció de poder dedicar-li una victòria. I amb aquesta motivació extra van sortir a la pista, van lluitar, i van aconseguir una victòria de prestigi. Per molts anys Guti!!!!

SABIES QUE…?

...al partit van acudir un porter i 9 jugadors del FC Cuatro Vientos, sent finalment David Panadero qui va quedar fora de la llista, però es va quedar per encarregar-se de la taula de cronometratge.
...Gaby Cairo va aprofitar el seu viatge a Blanes per portar uns estics de la seva marca “Segundo Palo” que li havien demanat uns jugadors de la base del CH Lloret.
...els jugadors dels dos equips no van poder disposar d'ampolles d'aigua degut a que les màquines expenedores de begudes del pavelló estaven fora de servei.
...el jugador del Cuatro Vientos Pep Portas aquest cop va arribar quan el partit encara no havia començat.
...la Pista Blava, que en el seu dia es va presentar com uns de les instal·lacions esportives més modèliques de Catalunya, presenta actualment un estat força deporable per manca de manteniment, amb mala il3luminació, zones descolorides, fustes obertes i forats amb la fusta estellada.
...l'arbitre del partit Raül Burgos va tenir el detall d'arbitrar des del costat oposat a on estava situat la premsa gràfica, pel que no va espatllar cap foto.
L'estic trencat de Gassó
...Albert Gassó va trencar el seu estic en el xut que va significar el 3-2, i va tenir que acabar el partit amb un estic prestat.
...els jugadors no van poder acabar els seus estiraments a final del partit degut a que van apagar de seguida les llums de la pista.
...el Barça va oferir a Joan Ayats unir-se a ells per disputar la propera Evricup de veterans a Portugal, però aquest ho va declinar degut a que ja s'havia compromès a fer-ho amb el GEiEG.
...en el sopar va causar sensació el mòbil de Joan Ayats, on apareixien 29.657 e-mails sense llegir (sí, sí... heu llegit bé).

A KOPS DE FLASH

Un detall del parquet de la pista, on es pot apreciar un dels forats amb la fusta estellada.

Gaby Cairo va deixar aparcades les seves característiques botes taronges per provar unes del nou model de la seva marca Federal.

Els jugadors del FC Cuatro Vientos porten per escalfar una dessuadora de la Penya Malaguenya de Blanes

Un potent xut de Dani Lòpez va fer saltar una de les proteccions de Juanra De Moya.

Ivan Tibau i Quique Martín, retrobament de dos antics companys.

Les botes personalitzades de Joan Ayats