22 de maig 2015

LLIGA CATALANA VETERANS A 2014-15 (JORN 18): MALGRAT 6 - BARÇA 5


COM QUAN EREM JOVES

Cap a finals dels anys '80 del segle passat, l'Ajuntament de Tordera va destinar uns terrenys a l'entrada del poble, al barri de Sant Pere, entre les vies del tren i la carretera, per construir una pista esportiva pública, per a que, entre altres coses, els nens torderencs disposessin d'un nou espai per poder esplaiar la seva afició a l'hoquei patins -un esport fortament instaurat històricament a la població- fora dels horaris d'entrenament al pavelló.

Si pogués parlar, la pista de Sant Pere podria explicar orgullosa que pel seu ja desgastat terratzo han rodat en algun moment o altre les diverses figures que han sorgit de la inesgotable cantera torderenca durant la seva etapa de formació. Però el que segurament mai s'hauria imaginat aquesta modesta instal·lació és que un dia tornaria a acollir a un grapat dels seus deixebles il·lustres, però aquest cop ja consagrats, enfrontant-se contra un elenc d'ex-estrelles mundials. Com en els millors temps pretèrits, en els que un grupet d'amics agafaven els seus estics i patins i desafiaven il·lusionats a la colla rival sobre la pista, però ara amb la diferència de que el fill pròdig, desprès d'haver marxat arreu a fer fortuna, ja està de tornada, i arriba amb el sarró ple de triomfs i vivències. És la màgia de la Old-League, on tot és possible...

Foto de família de tots els participants del partit
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans A, jornada 18 (partit aplaçat).

LLOC/DIA/HORA: Pista Poliesportiva Municipal de Sant Pere, Tordera (Maresme). Dilluns 18 de maig de 2015, 21:30 h.

CP MALGRAT A (3+3): Gabi Pérez (P), Joan Roura, Christian Cassola (4), Josep Riera, Ramon Benito (1) -equip inicial-, i Dani Treserres.

FCBETERANS (2+3): Juanra De Moya (P), Lluís Segarra, Toni Rovira (2), Joan Torner, Gaby Cairo (3) -equip inicial-, i Josep Enric Torner.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (2') Cassola / 1-1 (7') Cairo / 2-1 (14') Benito / 2-2 (15') Cairo / 3-2 (18') Cassola.
SEGON TEMPS: 4-2 (30') Cairo, p.p. / 5-2 (30') Cassola / 5-3 (37') Rovira / 6-3 (38') Cassola, de penal / 6-4 (43') Rovira, de penal / 6-5 (50') Cairo, de falta directa.

ÀRBITRE: Carles Lacambra

TARGETES: Blava a Benito (CP Malgrat), min 41', per protestar.

FALTES: CP Malgrat: 10 / FCBeterans: 9

PÚBLIC: 12 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-El partit es va jugar a la pista de Sant Pere de Tordera perque el CP Malgrat no disposa del seu pavelló degut a obres de reforma. La pista no disposa de marcador ni cronòmetre.
-Partit aplaçat de la 18ª jornada, corresponent a la setmana del 15 de març.
-El CP Malgrat patia les baixes de Dani Garcia, per lesió, i Jordi Esteve, per motius personals.
-El FCBeterans patia les baixes de Miguel Plaza i Lluís Coll.
-El FCBeterans va jugar amb la seva segona indumentària, de color carmesí, degut a la semblança de colors amb el Malgrat.
-El partit va començar amb 15 minuts de retard sobre l'horari previst.

CRÒNICA:

La Lliga de Veterans arriba a la recta final de la fase regular amb els quatre equips que jugaran la Final 4 ja definits. Barça, Malgrat, 4 Vientos i Mollet es jugaran la corona en una seu i data encara per definir. Ara només resta acabar de definir les posicions finals a la classificació per conèixer els encreuaments a les semifinals. El Barça lidera la taula seguit pel Malgrat, però els malgratencs tenen encara uns quants partits pendents degut a la seva manca de pista i això els hi dona opcions d'arravatar als blaugranes el lloc d'honor a final de la lliga regular, un fet que no ha passat mai des de que el Barça va irrompre a la Lliga de Veterans. Per aconseguir-ho però, primer cal derrotar als barcelonistes: una cosa, tot sigui dit, que els de Malgrat ja saben com fer-ho.

Barça i Malgrat es disputaran el primer lloc de la lliga regular
Una primera part igualada

El Malgrat i el Barça ens tenen molt malacostumats a gaudir d'un joc directe i sense concessions des del primer segon dels seus enfrontaments, i en aquest partit no es va perdre la tradició. El Malgrat va colpejar primer i aviat: al minut i vint segons de joc Christian Cassola va culminar una contra fent pujar l'1-0 al marcador virtual (no hi havia cap altre). El Barça va despertar i el partit es va convertir en el tradicional ball d'anades i tornades a les dues porteries, fins que el Barça va aconseguir empatar amb un gol de Gaby Cairo als set minuts.

El partit va estar molt viu i es va jugar a un ritme molt ràpid
Unes bones intervencions dels porters van fer que la igualtat regnés durant uns quants minuts més, fins a tocar l'equador d'aquesta primera part, on en uns minuts bojos van arribar tot un seguit de gols alternats que van acabar en el 3-2 amb el que es va arribar al descans. Ramon Benito va tornar a avançar 2-1 als locals, i tot seguit Gaby Cairo aprofitava el refús d'un penal fallat per ell mateix per tornar a equilibrar el resultat. Cassola tornava l'avantatge -aquest cop de forma definitiva- al Malgrat, amb el 3-2. En els darrers 7 minuts del primer període encara hi haurien pogut arribar més gols, però unes vegades el desencert dels davanters i altres l'encert dels porters van fer que s'arribés a la segona part amb el resultat completament obert.

Moment en que Gaby Cairo fa el 2-2
El Malgrat es distancia al poc de la represa

El segon temps va començar amb un Barça bolcat en busca de l'empat. Els barcelonistes van posar setge a la porteria de Gabi Pérez i no van faltar bones ocasions per a que el 3-3 acabés arribant, però al minut cinc de la represa un parell de jugades consecutives molt desafortunades pels blaugranes van resultar claus per decantar el partit cap el costat local. El 4-2 va arribar desprès de que Gaby Cairo desviés un xut exterior de Ramon Benito, deixant venut a un Juanra De Moya que poca cosa va poder fer per evitar-ho, i en la jugada següent, una pèrdua de bola va propiciar una ràpida contra dels locals que Cassola va convertir en el 5-2, posant al Malgrat 3 amunt.

Joan Torner intenta defensar una acció en atac de Dani Treserres
Amb encara 20 minuts per davant, el Barça no va defallir i va creure en la remuntada. Desprès de molts intents, Toni Rovira va obrir una porta a l'esperança al fer el 5-3, però tot seguit, Christian Cassola va tornar al Malgrat la renda de 3 al transformar un llançament de penal en el 6-3.

Christian Cassola va deixar el partit molt de cara pels locals desprès de fer el 6-3 de penal
Remuntada i emoció fins al final

A 9 minuts del final, Ramon Benito va veure una targeta blava per protestar un penal que Gaby Cairo va acabar fallant. Qui no va fallar va ser Toni Rovira, que, encara amb temps de Power Play favorable al Barça, va tornar a retallar diferències amb un nou llançament de penal (6-4).

Toni Rovira va afegir emoció al tram final fent el 6-4
Els minuts anaven caient i el joc anava baixant d'intensitat, ja que els símptomes de cansament en els dos bàndols començaven a ser força evidents. Els dos equips van pagar el tenir que jugar amb un sol efectiu de refresc un partit d'alta exigència, com acostumem a ser els enfrontaments entre barcelonistes i malgratencs.

El Malgrat no va aprofitar les ocasions que va tenir per sentenciar i va acabar patint
En el darrer minut, quan ja tot semblava dat i beneit, el partit va fer un tomb -no es pot dir que inesperat, perquè contra el Barça mai es pot abaixar la guàrdia- que va fer mantenir dempeus i el cor en un puny a tots els presents. Primer va ser Christian Cassola, que va fallar una falta directa que podia haver servit per dictar la sentència. Els dos equips arribaven empatats a nou faltes, i el Malgrat va cometre la seva desena, cosa que va aprofitar Gabi Cairo per ajustar el marcador amb un 6-5 a 28 segons del final. La confusió per no tenir un cronòmetre visible i la pressió del Barça va propiciar que el Malgrat cometés una greu badada defensiva que va aprofitar el Barça per recuperar la possessió de la bola i iniciar un nou atac, que per fortuna pels interessos locals no va arribar a bon port, acabant el partit amb la ajustada victòria final del Malgrat.

Gaby Cairo va fer el 6-5 a 28 segons del final i el partit va acabar amb emoció
Lluita pel liderat

Desprès d'aquest partit, la classificació queda encapçalada encara pel Barça, amb 57 punts, un marge de 6 sobre el Malgrat. Als blaugranes els hi queda només 1 partit per acabar la lliga (a casa contra el Ripollet A, que es juga el descens directe) i al Malgrat encara 4 (Mollet, Congrés, Noia i Vilanova), que tindran que fer a corre-cuita durant aquesta i la propera setmana per completar el calendari a temps. Així dons, matemàticament els malgratencs tenen la oportunitat de ser el primer equip que privi al Barça d'acabar líder la lliga regular des de la temporada 2009-10. Veurem quines sorpreses ens té preparades la Old League en els propers dies.

Barça i malgrat es podrien retrobar novament a la final del campionat
EL PROTAGONISTA:

Isidre Vidal. La seva feina es manté a l'ombra. Ell ni tant sols apareix a les fotos, però sempre hi és, incansable, allà al darrera, pel què faci falta. I és que la figura de l'Isidre s'ha tornat imprescindible pels jugadors del Malgrat en el seu exili forçat fora de casa. Sortir de la feina a corre-cuita per anar a buscar les porteries abans del partit, preparar el material, portar el control del crono manual i la taula durant el partit, recollir al final del partit i anar a tornar les porteries a les tantes de la nit... Ell també es mereix el seu reconeixement i moment de glòria!

SABIES QUE…?

...el partit va ser anunciat en el programa “El Show dels Esports” de Ràdio Tordera.
...el jugador del Malgrat Josep Riera juga amb la samarreta de la temporada anterior per superstició, degut a que un dia se la va posar per error i des de llavors no han perdut cap partit.
...els membres del Malgrat tenen que transportar des de Malgrat de Mar les porteries per cada partit, ja que les de la pista estan en molt mal estat, i les tenen que tornar al seu lloc cada nit desprès del encontre per poder fer els entrenaments al dia següent.
...el “tercer temps” no es va poder “disputar” degut a que els jugadors del Barça van tenir que marxar per diferents motius.
...Lloret i Sant Just Desvern són les poblacions que sonen com a possibles seus de la Final 4 de Veterans.
...el Malgrat és l'únic equip al que el Barça no ha pogut guanyar cap partit aquesta temporada.
...aquesta temporada hi haurà només uns descens directe i una promoció de la lliga A a la B, ja que la lliga A passarà de 13 a 14 equips l'any que ve.

A KOPS DE FLASH

Preparant la pista abans del partit. Amb bona cara!

La llotja d'autoritats, també preparada.

Aquests cotxes perillen al costat de la pista!

Detall de la motxilla de logística del Malgrat... sense cometaris!

Uns quants curiosos es van acostar a gaudir del partit.

Un paperet pel resultat, i un mòbil i una tauleta per controlar el temps... tot sota control!

Dormint una mica desprès del partit... o no?

Què li farà tanta gràcia a en Lluís Segarra dels estiraments d'en Josep enric Torner?
I hale!... a carregar de nou i cap a Malgrat.