17 de maig 2019

1942/2017 HISTÒRIA DE L'HOQUEI PATINS BLAUGRANA


VAM ESTAR A LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «1942/2017 HISTÒRIA DE L’HOQUEI PATINS BLAUGRANA»

La Sala París de les instal·lacions del FC Barcelona es va vestir de gala el passat dimecres 15 de maig per acollir la presentació del llibre «1942/2017 Història de l’hoquei patins blaugrana», una treball promogut per la Associació de Veterans d’Hoquei del FC Barcelona escrit pel periodista Carles Gallén.

Carles Gallen, Ramon Pons i Jordi Argemí presenten el llibre

L’acte va estar presentat per la també periodista esportiva Imma Pedemonte, i van participar el directiu del FCB Jordi Argemí, que hi va assistir en lloc del responsable de la secció, Josep Ramon Vidal Abarca; Ramon Pons, president de l’Associació de Veterans d’Hoquei del FCB i porter de l’equip que el 1973 va guanyar la primera Copa d’Europa; iel propi autor, que és el cap de comunicació de la Federació Catalana de Patinatge i redactor del diari Mundo Deportivo. A la sala, plena de gom a gom, també hi eren presents Ramon Basiana, president de la FCP, l’actual plantilla i cos tècnic del primer equip del Barça Lassa, i centenars d’antics jugadors de totes les èpoques, alguns dels quals, llegendes vives de la història de l’hoquei patins mundial. Especialment emotiva va ser la presència de Paco Valsecchi i Josep Maria Prieto, els exjugadors de la secció de major edat, amb 98 i 94 anys respectivament.

Una imatge de la Sala París, amb més de 200 assistens a l'acte de presentació
El llibre en sí, és un completíssim treball que recull per dècades la historia de la secció d’hoquei patins del Barça des de la seva creació al 1942 fins al 2017, any del seu 75è aniversari. En ell es pot trobar un ampli recull de dades estadístiques de totes les temporades; moltíssims episodis, alguns poc coneguts, de la història de la secció; biografies i dades dels principals jugadors de cada època; i sobretot, una interessantíssima col·lecció d’imatges, algunes de les quals inèdites, que ajuden a entendre la evolució i la història no només del Barça, sinó de l’hoquei patins.

Foto de família dels jugadors assistents davant del Palau Blaugrana
En principi, d’aquest llibre s’ha fet una edició limitada només per als membres de la Associació, però no queda descartat fer-ne una altra i posar-la a la venta per al public i aficionats.

En aquest enllaç podeu trobar una galeria d’imatges de l’esdeveniment.