28 de febr. 2010

COPA DEL REY 2010 -SEMIFINALS-

ELS TEÒRICS FAVORITS CAUEN IN EXTREMIS, I VILANOVA I VIC PROTAGONITZARAN UNA FINAL INÈDITA.

HC COINASA LICEO 3 – CP VILANOVA 4

El CP Vilanova disputarà la gran final de la Copa del Rey 2010 després de derrotar contra pronòstic i in extremis al tot poderós Liceo, en un partit èpic, que s’ha resol en el darrer minut.

Els Vilanovins van ser els primers en avançar-se, gràcies a una jugada individual de Galán, però el Liceo no es va deixar sorprendre i va capgirar el marcador abans del descans.

Tot just reanudar-se el partit, Pablo Álvarez tornava a marcar i col•locava el 3-1 a l’electrònic. Els vilanovins van posar-se les piles i van anar al setge de la porteria rival. Fruit de la seva insistència va arribar el 3-2 que els tornava a posar dins del partit. El Liceo va passar a dominar el joc, però no va saber sentenciar el partit, al desaprofitar diverses ocasions, penals i faltes directes. Qui va treure petroli de les seves oportunitats va ser el Vilanova, que en l’últim minut va aconseguir empatar el partit des del punt de penal, i en el darrer sospir, capgirar-lo en favor seu, quan Bartés va desviar un xut de Galán i batia a Llaverola, provocant el èxtasi entre la nombrosa afició vilanovina asistent.

RONCATO CP VIC 3 – FC BARCELONA-SORLI DISCAU 2

El Vic i el Barça van protagonitzar un partit tens i emocionant, marcat per la igualtat i el respecte mutu, que va necessitar dels 50 minuts reglamentaris, 10 de pròrroga, i 10 llançaments de penal per decidir-se.

Va ser el Barça qui va inaugurar el marcador als cinc minuts gràcies a un penal perfectament executat per Mia Ordeig, al poc de que Titi Roca errés un pel Vic. La primera part avançava amb jugades poc precises dels dos equips, ben resoltes pels porters respectius, el que va provocar que el marcador es mantingués inalterat durant la resta del primer temps.

La segona part es va iniciar amb la mateixa tònica amb la que va acabar la primera, i cap dels equips es mostrava encertat de cara a porteria. I va ser un altre penal, aquest cop favorable al Vic, el que va fer que el marcador es mogués. Amb l’1-1 la tensió anava accelerant-se a mida que corria el temps, i va provocar que el partit entrés en uns moments bojos, carregats de faltes, targetes i exclusions. Així es va arribar al final del segon temps, amb l’empat al marcador, el que donava pas a una pròrroga de 10 minuts amb gol d’or.

La tensió va poder amb els jugadors i cap dels equips va poder beneficiar-se del temps suplementari. Els grans protagonistes van ser els dos porters, que desfeien quasi heroicament les jugades que, amb més precipitació que cap, posaven en perill la seva porteria.

Així es va arribar a la tanda de llançaments de penal, on continuava l’encert dels porters, o el desencert dels jugadors, com es vulgui veure. Fins que Egurrola va veure una targeta blava que obligava a que Octavi Tarrés, en fred, tingués la responsabilitat de defensar la porteria blaugrana. El Vic finalment va aconseguir transformar 2 llançaments, per un del Barça. Per lo que els vigatans tindran la oportunitat de defensar el seu títol vigent davant del Vilanova

A partir de dilluns publicarem un ampli resum de la competició, amb cròniques, fotografies i declaracions.