28 de nov. 2010

OK LLIGA 2010-11 (JORN. 9) FC BARCELONA 5 - CP VIC 1

PRIMER COP A SOBRE LA TAULA

COMPETICIÓ: OK Lliga 2010-11, jornada 9.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Divendres, 26 de novembre de 2010. 20:30h.

FC BARCELONA SORLI DISCAU (2+3): Fernàndez, Ordeig, Panadero, Borregán, Reinaldo –equip inicial-, Torra, David Paez i Adroher.
Entrenador: Ferran Pujalte.

RONCATO CP VIC (1+0): Freixes, Masoliver, Roca, Bancells, López –equip inicial-, Pla, Carbó i Ordóñez.
Entrenador: Quim López

GOLS:

PRIMER TEMPS:
1-0 (2’) Reinaldo, de jugada personal.
2-0 (8’) Reinaldo, a centrada de Ordeig.
2-1 (13’) Pla, de xut llunyà.
SEGON TEMPS:
3-1 (34’) Panadero, de jugada col·lectiva.
4-1 (36’) Borregán, a passada de Paez.
5-1 (46’) Reinaldo, d’acció personal.

ÀRBITRES: Galán i Prades

TARGETES: - /-

FALTES: FC Barcelona:17 / CP Vic: 16

PÚBLIC: Uns 1.200 espectadors.

- El partit es va tenir que avançar a divendres degut al overbooking d’horaris que pateix el Palau blaugrana.
- Barça patia la baixa per lesió de Carlitos López, substituït en la convocatòria pel júnior Marc Julià, que finalment no va jugar.
- Aquest partit era un dels escollits pel FC Barcelona per a que els seus socis més joves es poguessin fer una foto amb l’equip d’hoquei patins. A més, el club va convidar als jugadors de base del Col·legi Casp, que van oferir una petita exhibició durant el descans del partit.

El FC Barcelona va donar un contundent primer cop sobre la taula al derrotar de forma inapel·lable al CP Vic, volent dir que, malgrat el irregular inici de temporada que els ha portat a estar a 10 punts del líder, encara no donen res per perdut i afronten amb la màxima motivació aquest tram de campionat on tenen que enfrontar-se entre si els teòrics aspirants al títol d’OK Lliga.

Espectacular inici de partit

No podia ser menys entre dos equips als qui els hi agrada tenir la bola i practicar un joc ràpid i directe, i l’inici de partit ha estat d’un ritme trepidant, amb bones oportunitats alternades en ambdues porteries. El Vic ha intentat sorprendre al Barça amb les seves mateixes armes, fent-se ràpidament amb la bola i infringint una forta pressió davant de la porteria rival, però el Barça s’ha tret ràpid la son de les orelles, i als dos minuts, Reinaldo García feia el 1-0 als enviar al fons de la xarxa d’un fort xut creuat una bola que ell mateix va recuperar a mitja pista.

Dins d’un vaivé constant sense concessions, Titi Roca va estar a punt d’empatar, però la seva rematada es va estavellar en el travesser de la porteria de Sergi Fernàndez, que s’enfrontava per primer cop al seu antic equip. I del possible empat es va passar al 2-0, quan de nou Reinaldo García culminava una jugada conduïda per Mia Ordeig. El Barça aconseguia un avantatge substancial, però gens clar, veient com anava el partit.

Amb el 2-0 ha arribat el primer temps mort del partit, i les primeres rotacions a les banquetes. La sortida a la pista de Sergi Pla ha estat crucial pel Vic, ja que ell ha estat qui ha reduït distàncies en el marcador, amb un xut des de lluny que s’ha colat en la porteria d’un Sergi Fernàndez tapat per la defensa.

Amb un incert 2-1 s’arriba al descans

El 2-1 ha donat un punt més emoció al partit. El Vic ha insistit en busca de l’empat, però un Barça molt serè i ben posicionat a la pista s’ha anat fent mica en mica amb la possessió de la bola. Dels estics dels jugadors blaugranes han arribat la gran part de les ocasions abans del descans, però el Vic no es quedava enrere, i tot i que en menor nombre, les seves ocasions estaven ben trenades i aconseguien arribar amb molt perill a l’àrea rival. Han estat uns minuts on les actuacions dels dos porters han esdevingut decisives pel interessos dels dos equips.

Mia Ordeig fallava un penal favorable al Barça a pocs minuts d’arribar al descans, i Quim López feia entrar a la pista en els darrers minuts a Lucas Ordóñez, en busca de que una genialitat del jugador argentí del Vic, pogués desencallar el resultat. Però els esforços dels dos equips van estar en va, i el marcador no es va tornar a moure del 2-1 abans d’acabar el primer temps.

Panadero desencalla el marcador

La segona part ha començat amb la incertesa de saber quines consignes haurien donat  els dos entrenadors als seus homes, amb la finalitat de decantar el partit cap el seu favor. Però de ben aviat s’ha pogut veure que la estratègia a seguir era clar pels dos equips: atacar i atacar. Així dons, l’inici de la represa ha estat una continuació de la tònica del primer temps, amb ocasions constants en ambdues porteries. El públic que, d’una forma esglaonada, va anar omplint les localitats del Palau, estava gaudint d’un bon espectacle esportiu, molt digne dels dos grans equips que s’enfrontaven a la pista.

Durant aquests primers minuts de segon temps, els dos equips han arribat a la seva desena falta, per el que han donat oportunitat a l’adversari de disposar d’una falta directa. El primer en fer la execució ha estat el Barça, però Freixas ha desbaratat  el llançament de Panadero. Pocs instant desprès li ha tocat el torn al Vic. En aquest cas, Lucas Ordóñez ha pogut superar a Sergi Fernández, però la bola s’ha estavellat en el travesser de la porteria, just abans de que el porter blaugrana allunyés ràpidament el refús de la bola lluny de l’abast del jugador argentí.

No ha estat fins als 9 minuts de la represa, que per fi s’ha mogut el marcador. Sergi Panadero ha fet el 3-1 al culminar una bona triangulació dels jugadors del Barça. El gol a obert la porta a uns minuts de total domini local, que s’han vist convertits en una clara victòria.

El Vic va perdent pistonada i el Barça sentència

El 3-1 ha provocat uns moments d’incertesa en el Vic, cosa que ha aprofitat a la perfecció el Barça per liquidar el partit. Així dons, dos minuts desprès del gol de Panadero, Borregán feia el 4-1, que donava la estocada definitiva als vigatans i feia respirar tranquil al públic del Palau.

A partir d’aquí el Vic s’ha anat desinflant, i les seves jugades d’atac cada cop eren més precipitades i amb més poca pólvora. Tot i això, els vigatans haurien pogut tornar a entrar dins del partit si haguessin materialitzat un nou llançament de falta al seu favor, però Bancells va fallar davant Fernàndez. El Barça també hauria pogut ampliar la diferència amb una altra falta directa, però en aquest cas, Freixes va refusar amb encert el llançament directe de Borregán.

Els minuts anaven caient i el Barça es feia clarament dominador del joc al llarg i ample de la pista, amb un Vic completament entregat. Així, a falta de cuatre minuts per la conclussió, Reinaldo García va posar la cirereta del pastís amb el 5-1, rubricant alhora amb un gran gol un hat-trick  i una brillant actuació seva. El davanter argentí va fer un bon control dins de l’àrea a una passada de Ordeig, per aixecar la bola per sobre del porter. Amb tot dat i beneit, el cronòmetre va tocar a la fi amb el 5-1.

Els tres punts serveixen al Barça per atrapar al Vic en la tercera posició de la taula, a la espera dels partits contra el Reus i Liceo, que el precedeixen a set i deu punts respectivament.

SABIES QUE...?

...el primer en arribar al Palau va ser el tècnic local, Ferran Pujalte, que ho va fer cap a les sis de la tarda, dues hores i mitja abans del partit.
...el partit va ser retransmès en directe via Twitter pel portal web OKcat.cat.
...entre el públic assistent es podien veure forces cares conegudes, entre elles la dels ex jugadors blaugranes Josep Enric Torner i Jordi Martínez, i l’ex jugador del Blanes Quique Martín.
...els personatges esmentats, casualitats de la vida, s’enfrontaran entre ells aquesta setmana en el Palau en el partit de veterans entre el FC Barcelona i el FC Cuatro Vientos.
...Carlos López, assegut a la graderia al costat de la porteria de Freixes, va cridar-li a Reinaldo García “Levantala, levantala!” en la jugada de aquest del 5-1.
...amb aquest 5-1, Mia Ordeig va guanyar la porra que va fer amb els altres ex jugadors vigatans del Barça per a la web del FC Barcelona.
...amb les d’avui, el Barça ja porta més de vint jugades a bola aturada fallades en el que va de temporada.
...Dani Fernández, el germà del porter del Barça, va ser l’autor de les fotos que il·lustren la crònica del partit en la web del Vic.

A KOPS DE FLASH

Abans del partit van aprofitar per canviar les piles del marcador del Palau...

...però no ho devien fer correctament, ja que al final va donar dos gols a García i dos més a Pla.

Els socis més joves del Barça van tenir la ocasió de fer-se una foto amb el jugadors.

Ambient molt cordial entre les dues directives.

Sergi Fernàndez per fi va poder enfrontar-se al seu antic equip.

M’ho sembla només a mi, o cada cop Torra s’asembla més a Cristiano Ronaldo?

Incomprensiblement, Lucas Ordóñez va gaudir de pocs minuts.

Els joves jugadors del Col·legi Casp van gaudir el seu moment de glòria sobre la pista del Palau Blaugrana.

El duel argentí entre Reinaldo García i Lucas Ordóñez, aquest cop es va decantar clarament cap el costat del blaugrana.

Quim López no ho veia clar.

El Barça va tornar a fallar una altra falta directa. I ja van...

Carlos López, lesionat, va donar suport als seus companys assegut amb la gent de premsa del FC Barcelona.

Ernest Freixes aquesta vegada no va ser decisiu.

EL PROTAGONISTA:

Ferran Pujalte.
No ha de ser fàcil entrenar a un equip com el FC Barcelona on, per pressupost i plantilla, es viu amb la pressió de que guanyar sempre es converteix en una obligació. Ferran Pujalte ha sabut mantenir-se ferm i fidel als seus principis quan ja estava en el punt de mira de molts degut a la mala ratxa de resultats que acompanya darrerament a l’equip, i ha plantejat el partit contra el Vic d’una forma valenta i gens conservadora, com si es tractes d’una final. El tècnic ha mogut la banqueta a la perfecció per mantenir a l’equip en tensió permanent durant totes les fases partit, tant quan el resultat era més incert com quan ja estava tot decidit, i ha corregit a temps les petites llacunes per acabar fent-se l’amo i senyor del joc de forma inqüestionable, culminant tot en una brillant victòria.

EL KOP D’STICK:

El partit entre Barça i Vic obria el tram final de la primera volta de la OK Lliga, unes jornades que són una mena de purgatori per els teòrics candidats al títol final, ja que en aquesta fase de campionat s’enfronten entre ells i així poden posar remei de certa forma als pecats comesos durant la resta de la competició.

El Liceo arriba amb una fulla de servei immaculada, líder i comptant tots els partits per victòries. El Reus el segueix de molt a prop desprès d’una bona campanya, i de ben segur un de tots dos acabarà la primera volta com a líder. El partit que els enfrontarà a Reus serà decisiu per tots dos. Per la seva part, Barça i Vic, es troben una mica més despenjats per culpa del seu irregular inici de temporada, per el que aquest partit era una obligació guanyar-lo pels dos equips, si no volien veure’s despenjats d’una forma molt compromesa del cap de la taula.

Finalment el Barça no ha fallat, i ha guanyat de forma contundent el partit i el respecte que havia perdut desprès d’unes ensopegades que havien fet aflorar tot tipus de rumors i xiuxiuejos en voltant de jugadors i tècnic blaugranes. El Barça ha fet saber que encara està viu i no dona res per perdut, i no es limitarà a fer només de jutge d’una competició de la qual es l’actual campió. Si el Barça contra el Vic ha retrobat  la seva essència de joc, i properament aconsegueix afinar la punteria a bola aturada, viurem una segona volta apassionant.