25 de gen. 2011

OK LLIGA 2010-11 (JORN. 14) GEIEG 1 - REUS D 6

6 MINUTS LETALS

COMPETICIÓ: OK Lliga 2010-11, jornada 14.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Lluís Bachs, complex esportiu Sant Narcís , Girona. Diumenge 16 de gener de 2011. 12:30 h.

GEIEG (1+0): Gascón, Farrés, Ros, Vives, Casadevall –equip inicial-, Eloi Gaspar i Figa.
Entrenador: Israel Umbert.

TECNOL REUS D (2+4): Trabal, Gual, Caldú, Casanovas, Molet –equip inicial-, Raül Marín.
Entrenador: Alejandro Domínguez.

GOLS:
PRIMER TEMPS:
0-1 (12’) Gual, de contracop.
1-1 (14’) Casadevall, al desviar un xut de Farrés.
1-2 (20’) Raül Marín, de jugada personal.

INCIDÈNCIES:
- El Reus patia la baixa del lesionat José Luis “Negro” Paez.
- GEiEG i Reus van jugar amb les seves segones equipacions: de color verd, i blanca, respectivament.

CRÒNICA:

El Reus no va desaprofitar la oportunitat que tenia per poder posar-se com a líder solitari de la classificació, desprès de la ensopegada del Liceo el dia anterior a Tenerife. Però tot i la abultada diferència en el marcador, el partit va estar molt equilibrat fins als darrers 6 minuts, quan l’1-3 va obligar al GEIEG a obrir-se, cosa què va aprofitar el Reus per sentenciar el partit amb tres gols més.

Una primera part molt igualada.

Els compassos inicials del partit van estar clarament de tanteig per part dels dos equips. El GEiEG va preocupar-se per definir una sòlida tanca defensiva a la espera de sortir al contraatac en quan sorgís la ocasió. En canvi, el Reus allargava les seves possessions per tal d’estudiar al rival i buscar els punts febles de la teranyina defensiva dels grupistes.

Durant la primera meitat del primer temps quasi no hi ha hagut aproximacions amb perill a les porteries, estant el més destacat un parell de xuts llunyans del Reus que no han portat cap conseqüència, i una rematada de Jaume Farrés dins de l’àrea, ben resolta per Guillem Trabal.

Al minut 13, desprès del primer temps mort del partit, ha arribat el 0-1, quan Marc Gual ha estat molt hàbil en trobar i aprofitar una escletxa en la defensa grupista, i amb un llançament creuat ha posat la bola fora de l’abast de Ramon Gascon.

La reacció local no s’ha fet esperar, i poc més d’un minut més tard del primer gol, el GEiEG ha aconseguit anivellar el marcador, quan Marçal Casadevall ha possat l’estic el just per desviar un fort xut de Jaume Farrés des de mitja pista, què s’ha colat dins de la porteria sense que Guillem Trabal pogués fer res per evitar-ho.

El partit continuava obert i els dos equips ja coneixien el suficient les intencions del contrari, per el què el joc s’ha anat intensificant i les ocasions han proliferat en les dues porteries. El GEiEG ha demanat penal per una caiguda d’Oriol Vives dins de l’àrea, i poc desprès el Reus ha fet lo propi amb una altra d’Albert Casanovas, però els àrbitres no han assenyalat cap, cosa què ha provocat la crispació de les dues afeccions. Els dos porters també han tingut alguna intervenció destacada defensant les seves porteries dels atacs rivals.

En mig de les anades i tornades, el golejador reusenc Raül Marín ha aconseguit avançar de nou als seus en el marcador, gràcies a sorprendre a Gascon venint des del darrera de la porteria. En els cinc minuts restants per arribar al descans, encara s’han pogut veure diverses ocasions per a què els dos equips marquessin, però el marcador no s’ha mogut i amb l’ajustat 1-2 s’ha arribat a la mitja part.

Pot passar de tot, però no passa res.

El segon temps ha començat amb la mateixa intensitat amb la que s’havia acabat la primera part, però estant el GEiEG  qui més despuntava a l’hora de prendre la iniciativa. A mida que anaven passant els minuts, els grupistes s’anaven creixent mentre veien possible el fet de poder empatar, el que va esdevenir en  un intens setge sobre la porteria rival, però la ben assentada defensa reusenca i les bones intervencions de Trabal deixaven en no res les ocasions.

Per la seva part, el Reus s’ho prenia més pacientment, i sòlidament format al darrera, on mantenia a ratlla els impetuosos atacs locals, sortia a l’atac amb treballades jugades en busca de la seva oportunitat per marcar. Veient què anaven caient els minuts i el marcador no es movia de l’ajustat i incert 1-2, els homes d’Alejandro Domínguez van anar en busca de provocar les faltes dels grupistes, amb l’objectiu de que arribés la desena i poguessin disposar d’una falta directa què, en cas de materialitzar-la, podria suposar un avantatge definitiu veient lo encallat que estava el partit.

Amb l’1-3 s’obre el partit

A manca de vuit minuts per la conclusió, el tècnic local Israel Umbert  va fer servir el seu temps mort per intentar que els seus homes incrementessin la intensitat atacant per aconseguir el necessari gol de l’empat, que quasi tenien a tocar. No va servir de gaire, ja que tant sols uns segons desprès, Jordi Molet es colava amb la dins de l’àrea grupista aprofitant una llacuna defensiva, i creuava la bola davant de Gascon.

L’1-3 ha obligat al GEiEG a obrir-se, però ho ha fet massa precipitadament, donant massa facilitats al Reus, un equip què no acostuma a perdonar. Així, un minut més tard, els grupistes han comés la seva desena falta, i Raül Marín ha aprofitat la falta directa corresponent per fer l’1-4, què deixava als locals greument tocats.

I ja amb el partit completament trencat, de nou Marín ha tornat a marcar pel Reus, aquest cop rematant una centrada a l’espai de Jordi Molet. Amb el GEiEG abatut, els darrers instants s’han convertit en un monòleg del Reus, què podia haver aconseguit una golejada encara més àmplia, però es va limitar a aguantar la bola i baixar el tempo del joc, a la espera de què el cronòmetre arribés a cero. En el darrer minut, Molet encara va tenir temps de culminar una jugada col·lectiva fent l’1-6 definitiu.

SABIES QUÉ…?

...un dels temes més comentats a la graderia del Lluís Bachs eren els rumors sobre el fitxatge de Miquel Àngel Sànchez per part del GEiEG.

A KOPS DE FLASH

A diferència d’altres pistes, al Lluís Bachs encara es manté l’anunci de la extinta Caixa de Girona.

El Reus va protestar molt aquest possible penal de Ros sobre Casanovas.

Ser porter d’hoquei no està  renyit amb portar un pentinat fashion.

El partit va ser intens, però no especialment dur, i els equips no es van carregar de faltes fins al final.

Les botes personalitzades de Marc Gual.

Oriol Vives va rematar malament sol davant Trabal una clara ocasió, amb l’1-2 al marcador.

Els arbitres tampoc van voler faltar a la cita amb les càmeres d’A KOPS D’STICK.

EL PROTAGONISTA:

Jordi Molet. Jordi Molet es un jugador d’aquells què no acostumen a despuntar més què els altres, però que fan què un equip rutlli quan ell funciona. El seu joc constant va estar clau per a què el Reus mantingués la intensitat i la paciència durant molts minuts de partit, quan aquest estava més a prop del 2-2 que del 1-3. La seva insistència va fer què ell fos l’encarregat d’obrir la llauna amb l’1-3 què va fer canviar el rumb del partit, i va conduir als seus cap a la golejada definitiva, amb la creació de jugades, assistències i també va tancar el partit amb l’1-6 definitiu.

EL KOP D’STICK:

El partit em va recordar molt a aquells documentals d’en Félix Rodríguez De la Fuente, on el caçador (el Reus) vigila i controla a la seva pressa (el GEiEG), esperant pacientment un moment de defallida d’aquesta per abalançar-se a sobre i acabar amb ella. Així dons, d’aquest partit es poden treure dos clares conclusions: primera, què al Reus no se li pot donar la mà, ja què t’agafa tot el braç i, a més te’l destrossa; i segona, què el GEiEG té un greu problema a l’hora de definir els partits quan tot ho té de cara.

El GEiEG té que fer un canvi radical en la seva dinàmica o es veurà abocat irremeiablement al descens. En la OK Lliga no s’hi val dominar per acabar cedint l’empat i celebra-ho com una victòria (els grupistes porten 7 empats en 14 partits i estan en zona de descens), ja que en el moment menys esperat se’t gira la truita, et capgiren el resultat i et rematen, com li ha passat ara amb el Reus.