1 de març 2011

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 18) CP VILAFRANCA 2 - CERCEDA 0

3 PUNTS PER COL·LOCAR EL VILAFRANCA 6é A LA CLASSIFICACIÓ

Avui el Caixa Penedès Vilafranca, i el C.P. Cerceda, s'han enfrontat en la 18 jornada de la 1ª Divisió Nacional. Cap dels dos equips, amb unes trajectòries similars en els dos últims anys i en el que va d'aquesta temporada, no volien deixar escapar els 3 punts del partit per tal d'evitar les posicions més altes de la classificació.

El partit ha començat amb un cert domini gallec. En els primers compassos de partit, però mica en mica, els jugadors de la Capital del Vi han mostrat les seves intencions, ja que en el minut 5 Borja Ramon ha tingut la primera oportunitat per obrir la porteria visitant, però Adrian Vallina, molt encertat, ha aturat el llançament del vilafranquí. Quan tant sols s'havien jugat 8 minuts, el gallec Jaime Piñeiro ha vist la primera targeta blava del partit, la falta directa l'ha xutat Pablo Aguarón, però la seva jugada l'ha aturat de nou Vaillina. Posteriorment, el porter visitant, Vallina, ha estat substituït per Martin Barros, degut a un fort cop d'un xut. Un cop recuperat, ha tornat a la pista, amb un Vilafranca que buscava sense cap mena de por el gol inicial, però la defensa gallega i els seus encertats porters esveïen qualsevol oportunitat que pogués tenir l'equip vilafranquí. Semblava que el Vilafranca estava a prop del gol, però quan més a prop semblava, el Cerceda ha avisat que no venia a passar l'estona i Barreiro ha estavellat una bola al travesser de Pere Anton. Després d'aquesta acció el Vilafranca no s'ha quedat curt i Borja Ramon primer, i Pablito Aguarón després han enviat dues boles al travesser, mancant 2 minuts per l'acabament el tècnic gallec Juan Copa ha demanat temps mort per tal de treure quelcom de positiu abans d'arribar el descans, però al no ha estat així i s'ha arribat al descans amb l'empat a zero.

A la represa, els penedesencs han sortit a no deixar escapar cap oportunitat i en el minut 2, el jove internacional Gerard Vergés tot fent samba, ha posat mel pel mig i ha establert el 1 a 0 en el marcador. Semblava que els vilafranquins en aquesta segona part anaven a buscar la sentència per la via ràpida, però un bon Cerceda en defensa i en atac, ha fertlluir el porter vilafranquí, el qual ha estat molt esplèndid. Posteriorment, el sadurninenc Marc Sabaté ha tingut una clara ocasió per fer el 2-0 però el seu xut ha estat aturat pel porter gallec. El Cerceda no es deixava sorprendre.

El Vilafranca ha tingut una falta directa, però  Roger Riba ha errat el llançament. Els corunyesos buscaven insistentment el gol, però quan més el buscaven, una targeta blava a a José Ramon i la conseqüent directa, ha trastocat els plans gallecs. Amb tot, la falta llançada pel vilafranquí Borja Ramon, l'ha aturat el porter Vaillna. Quedaven 7 minuts i el Vilafranca aprofitant la seva superioritat numèrica a la pista ha fet el seu segon gol, obra de Roger Riba després d'una jugada col·lectiva. A manca de 3 minuts, el Cerceda hagués pogut reduir distàncies en el marcador, mitjançant una falta directa, però David Torres no ha sabut aprofitar el llançament i un lluït Pere Anton ha aturat el xut. Aguarón hagués pogut marcar el tercer gol si hagués marcat una directa a manca de 2 minuts, però no ha estat així i el partit s'ha acabat amb l'esmentat 2-0.

Ara, el Vilafranca es col·loca a 6 punts de les places d'ascens i a 11 de les de descens en 6è lloc a la classificació. El Vilafranca es desplaçarà a Vila-seca el proper divendres 4 de febrer a les 21:30h, partit amb canvi d'horari i de dia, degut al carnaval Vila-secà, ja que el dissabte, horari habitual dels tarragonins, el pavelló està ocupat.

C.P. VILAFRANCA: Martínez, Ramon. Carrara, Aguarón i Riba (1) –cinc inicial- Vergés (1), Palau i Sabaté.
C.P. CERCEDA: Vallina, Piñeiro, Gende, López Regos, González – cinc inicial- Barreiro. Boo, Barros.
FALTES: Vilafranca 11// Cerceda 14
TARGETES BLAVES: Piñeiro, López Regos i Barreiro (Cerceda)
ÀRBITRES: Buixeda i Gorina. Bé