12 d’oct. 2011

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORNADA 1): CH LLORET 7 - LLEIDA LLISTA BLAVA 5


SI ENS AIXEQUEM AVIAT I PENQUEM, SOM IMPARABLES

La lliga de la Primera Divisió estatal va donar el seu tret de sortida, i com a plat fort de la jornada, ens deparava un interessant CH Lloret - Lleida Llista Blava, dos dels equips que, a priori, més números tenen per assolir una plaça d’ascens a OK lliga aquesta temporada.

El partit, tot i que va estar deslluït en algun moment per culpa de les imprecisions arbitrals, no va decebre a ningú. Va ser intens, amb alternatives de joc i resultat, amb moments d’emoció i , sobretot, molt bon joc de part dels dos equips, molt conscients de l’important que resultava començar el campionat amb bon peu, i més contra un suposat rival directe. El Lloret va acabar lligant la victòria, no sense tenir que capgirar un marcador advers i sentir l’alè del rival enganxat al clatell durant bona part del segon temps, fins que un gol en el darrer minut va sentenciar el partit.

Per part del Lloret va causar molt bona sensació el triplet Torner-Crespo-Gonzàlez, una societat que segur que donarà molt a parlar aquesta temporada amb el seu joc ràpid i directe. I per part del Lleida, cal destacar a un Lluís Rodero recuperat de les lesions que li van amargar la temporada passada, i que va ser el referent en atac de l’equip, recordant al jugador que va ser decisiu les temporades anteriors en les files de l’Alcoy.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga Primera Divisió estatal, jornada 1

LLOC/DIA/HORA: Pavello Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 8 d’octubre de 2011, 19:30 h

CH LLORET (3+4): Serra, Rodri, Gonzàlez, Crespo, Torner –equip inicial-, Gimerà i Gòmez.
Entrenador: Manel Barceló

LLEIDA-LLISTA BLAVA (3+2): Tomás, Soler, Rodero, M. Povedano, Busquets –equip inicial-, Soteras i Muntané.
Entrenador: Albert Folguera

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (7’) Gonzàlez / 1-1 (10’) Busquets / 1-2 (12’) Povedano / 1-3 (12’) Rodero / 2-3 (24’) Rodri / 3-3 (25’) Guimerà.
SEGON TEMPS: 4-3 (30’) Torner, de penal / 5-3 (32’) Rodri / 5-4 (33’) Soler / 6-4 (39’) Gonzàlez / 6-5 (47’) Rodero, de falta directa / 7-5 (49’) Gòmez.


ÀRBITRES: A. Pasahei i G. Gorina

TARGETES: Rodri (CH Lloret)

FALTES: CH Lloret: 13 / Lleida Llista: 14

PÚBLIC: Uns 100 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El porter suplent del Lloret, Oriol Perernau, portava el dorsal 80 en lloc del 00 com estava inscrit.
-Tot i que va estar a la banqueta, el jugador del Lleida Carles Trilla, no va jugar degut a que encara s’està recuperant d’una operació al genoll esquerre.

CRÒNICA:

A l’ambient ja es respiraven moltes ganes de tornar a la competició, i es tenien moltes il·lusions posades en el nou projecte, pensat i construït per tornar el més aviat possible a la OK Lliga. I no només per la part de la parròquia local, sinó també per les sensacions que es desprenien de la expedició lleidatana traslladada fins a terres costaneres. Començar la lliga guanyant a un teòric rival directe resultava vital anímica i esportivament parlant, per dos equips que ja havien deixat bones sensacions durant la pretemporada.

El Lleida capgira el resultat en dos minuts

El partit va començar molt disputat des dels primers instants, amb constants jugades d’atac per part dels dos equips, que havien sortit amb una alineació clarament ofensiva. La primera bona oportunitat va arribar amb una bona acció de Víctor Crespo dins de l’àrea lleidatana, que no van trigar en respondre els visitants amb un parell de perilloses internades de Lluís Rodero. Als 7 minuts de joc, una bona rematada de Xavier Gonzàlez va inaugurar el marcador, posant un 1-0 favorable al Lloret.

La reacció lleidatana no és va fer esperar gaire, i dos minuts i escaig desprès, David Busquets restablia la igualtat al marcador. el gol també va significar la amonestació amb targeta blava al local Jordi Rodríguez Rodri, que va deixar al Lloret amb un home menys durant dos minuts. El Lloret va saber aguantar bé la seva situació d’inferioritat, però quan estaven a punt de complir-se els dos minuts d’exclusió va arribar el 1-2, obra de Marc Povedano, que va caure com un gerro d’aigua freda en el bàndol local. Sense temps a recuperar-se, només uns segons més tard, una ràpida internada de Lluís Rodero acabava amb la bola dins de la xarxa fen pujar el 1-3 a l’electrònic.

L'1-3, de Lluís Rodero

El Lloret empata instants abans del descans

Marc Gòmez
El tècnic local, Manel Barceló va demanar immediatament un temps mort per intentar redreçar el rumb de la situació. Amb la entrada a la pista de Marc Gòmez, el Lloret va guanyar en consistència defensiva, mantenint a ratlla els atacs dels lleidatans, i va treballar amb més cura els seus intents d’atac. El partit va entrar en una etapa on no hi havia un dominador clar, amb un Lleida ben assentat defensant el seu avantatge, sense escatimar la oportunitat d’ampliar-ho, i un Lloret que pacientment buscava la seva oportunitat de retallar diferències abans d’arribar al descans.

Enric Torner
En la recta final d’aquesta primera part, Ferran Guimerà va donar un cop d’aire fresc a l’atac local, i les seves ràpides combinacions amb Torner van crear molt de perill davant de la porteria de Lluís Tomás. A manca d’un minut i vint segons pel descans, Enric Torner va intentar sorprendre a la defensa lleidatana amb un inesperat i potent xut des de pràcticament la frontal de l’àrea pròpia, però va ser un subtil toc de Rodri desviant la bola el que va fer pujar el 2-3 al marcador. trenta segons desprès, Ferran Guimerà va tornar a sorprendre al Lleida, igualant el partit a 3 poc abans d’acabar la primera part.

El Lloret marxa en el marcador

Amb l’empat quasi in extremis al marcador, la segona part adquiria una nova dimensió, i més, tenint en compte que el Lloret només havia comés una sola falta durant el primer temps, mentre que el Lleida ja tenia vuit al seu caseller d’equip. El partit es va reprendre amb igual dinàmica que durant la primera part, amb els dos equips practicant un bon joc amb clares pretensions ofensives. La primera gran oportunitat de tornar a moure l’electrònic va arribar als dos minuts, a través d’un penal favorable al Lloret, que el porter lleidatà Lluís Tomàs va saber resoldre perfectament, tant en el llançament, com en l’acció posterior d’Enric Torner.

Enric Torner va fer el 4-3 de penal

Uns minuts més tard, de nou es va repetir la mateixa situació amb els mateixos protagonistes, però aquest cop Enric Torner no va fallar el llançament de pena màxima i va tornar a posar al Lloret per davant en el marcador. Tot seguit, Xavier Gonzàlez va fallar una falta directa que podia haver significat el cinquè gol lloretenc, però uns segons més tard, Rodri va esmenar l’error i va fer el 5-3 amb un fort xut creuat des del lateral de l’àrea.

Lluís Tomàs desballestar una falta directa a Xavier Gonzàlez

Reacció lleidatana i emoció fins al final

No va tenir temps la parròquia lloretenca de gaudir dels tranquil·litzadors dos gols d’avantatge, ja que uns segons desprès Marc Soler agafava desprevinguda a la defensa local i ajustava el marcador en un 5-4. El partit es va tornar més viu que mai, amb constants jugades en les dues meitats de la pista, que deixaven entreveure que la mínima diferència que mostrava l’electrònic era només un miratge que podia alterar-se en qualsevol moment. Ferran Serra i Lluís Tomàs van tenir que intervenir amb encert davant de les constants ocasions dels rivals.

Lluís Tomàs es va tenir que lluir varies vegades

En aquestes, el Lleida va saber frenar el seu balanç de faltes comenses, i en canvi, el Lloret era el que mica en mica s’acostava perillosament a la seva desena falta d’equip. Quan més pressionava el Lleida, una bona jugada trenada pels lloretencs la va culminar Xavier Gonzàlez, posant al seu equip de nou dos gols amunt, quan ja el partit enfilava la recta final.

Amb el 6-4, i 10 minuts per endavant, el Lleida es va veure obligat a obrir les seves files a la busca de la porteria contraria. Això va deixar uns espais idonis per a que el triplet format per Enric Torner, Victòr Crespo i Xavi Gonzàlez causés estralls amb el seu joc ràpid i directe. Només les providencials intervencions del porter Lluís Tomàs i la manca d’encert final dels davanters locals van impedir que el partit quedés resolt en aquests compassos. Mentrestant, a manca de quasi quatre minuts per la conclusió, Lluis Rodero anotava la falta directa que castigava al Lloret per les seves deu faltes d’equip, fent el resultat es tornés a ajustar perillosament.

Els tècnics van demanar als seus homes un darrer esforç en els minuts finals. El partit estava completament  desbocat i les continues imprecisions arbitrals encenien l’ambient i augmentaven l’estat de nerviosisme. Una ràpida acció del Lloret va agafar a contrapeu a la defensa lleidatana i va permetre a Marc Gòmez fer el 7-5 que resultaria definitiu. En el minut i escaig que quedava de partit, encara va haver-hi temps de veure dos bones oportunitats de Busquets per part de Lleida i una de Torner per part del Lloret, però finalment el marcador només es va moure per arribar al fi del temps reglamentari, adjudicant al Lloret els tres primers punts de la temporada.

Marc Gòmez fa el definitiu 7-5
SABIES QUE…?

...el jugador del Lleida Lluís Rodero, és un dels socis de la marca Replic, proveïdora de material esportiu del club.
...a la grada es trobava, amb la seva família, el mític exjugador Josep Enric Torner, pare del jugador del Lloret Enric Torner.
...aquesta temporada es podran seguir els partits en directe i consultar les actes des de la web de la RFEP.
...en la seva pàgina web, la RFEP va invertir la autoria del segon i tercer gol del Lleida, cosa que va provocar que molts altres medis publiquessin també errònia la dada.

EL PROTAGONISTA:

Lluís Rodero. Unes inoportunes lesions i les seves infortunades recuperacions van deixar-lo bona part de la passada temporada en el dic sec amb l’Alcoy, tallant la seva carrera que l’havia convertit en un dels referents de l’equip alacantí. Aquesta temporada va decidir tornar al club de casa seva per ajudar a l’equip a tornar a la màxima categoria de l’hoquei estatal. Completament recuperat de les seves dolències, ha fet una gran pretemporada, tornant-se a retrobar amb la seva facilitat de cara a gol, i s’ha convertit en un dels puntals del nou projecte del Lleida-Llista Blava. Desitgem que la progressió continuï en augment i molt aviat retrobem al Lluís Rodero dels millors temps.
 
A KOPS DE FLASH

Canvi d’speaker en el Lloret

Lluís Tomàs encara porta l’escut de l’Igualada a la genollera

 Amb tot el respecte del món, però: amb la samarreta a ratlles blaves horitzontals, i d’aquesta guisa, semblava que els jugadors del Lleida cantaven una habanera en lloc de celebrar un gol.

Que no es digui que els jugadors del Lloret no van lluitar per totes les boles.

El descontrol arbitral final, va provocar que ni la taula tingués clar quantes faltes va fer al final cada equip.


EL KOP D’STICK:

M’he permès la llibertat de fer servir una frase d’en Pep Guardiola, i que s’ha convertit en una de les frases més populars darrerament, per donar títol a la crònica del partit. I es que la expressió és perfectament aplicable a qualsevol dels dos equips, Lloret i Lleida, i al bon partit que van oferir. Recordem que aquesta només va ser la primera jornada de la lliga, i com sempre es diu, queda molta competició per endavant, però Lloret i Lleida van deixar clar que aquest estiu no han deixat els deures per darrera hora, i el seu màxim objectiu es tornar a la OK Lliga el més aviat possible. Per assolir-ho, es té que començar a treballar des del primer partit. I no només això. És té que començar a treballar bé, perquè la supervivència ala Primera Divisió és sempre molt dura, i els errors s’acaben pagant. Al final, la sort... l’encert... les circumstàncies, van donar la victòria al Lloret i la decepció va marxar cap a Lleida. Però tant d’aquesta manera, com si al final hagués estat al reves, la sensació és la mateixa. Lloret i Lleida han pencat de valent des de molt aviat, i així seran imparables. De ben segur que aquesta temporada estaran allà dalt, lluitant fins al final pels llocs que els hi retornin al màxim nivell (amb el permís de molts altres que també han començat a pencar aviat...)