13 de nov. 2012

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 7): LLORET 3 - ST. FELIU DE CODINES 3


UN PUNT QUE SAP A POC

Lloret i Sant Feliu de Codines s’han acabat repartint els punts en un partit dominat per uns lloretencs que no han tingut en cap moment la sort de cara  i han tingut que anar sempre a remolc del rival. Els codinencs es van avançar molt aviat, però la constància va permetre al Lloret no defallir davant de la multitud d’oportunitats fallades contra els pals i la gran actuació del porter Jordi Garcia, i d’algunes rigoroses decisions arbitrals, i finalment, per dues vegades, van aconseguir empatar el resultat i poder, com a mal menor, lligar un punt contra un rival directe a la classificació.   

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  OK Lliga 2012-13, jornada 7

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva), 19:30 h.

CH LLORET (0+3): Ferran Serra (p), Raül Pelicano (1), Jordi Rodríguez Rodri, Xavier Gonzàlez, Enric Torner (1) –equip inicial-, Marc Gòmez, Dani Rodríguez i Víctor Crespo (1).
Entrenador: Manel Barceló.


FERGO AISA ST. FELIU DE CODINES (1+2): Jordi Garcia (p), Marc Vila (1), Tirso Gòmez (2), Josep Ramon Altayó, Jassel Oller –equip inicial-, Marc Fajas, Jordi Casabayó i Roger Valls.
Entrenador: Paco Gonzàlez.


GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (2’) T. Gòmez, de falta directa
SEGON TEMPS:
0-2 (34’) Vila, al desviar un xut d’Altayo
1-2 (46’) Crespo, de xut llunyà.
2-2 (49’) Pelicano, de xut exterior.
2-3 (49’) T. Gòmez, de falta directa.
3-3 (50’) Torner, de falta directa.

ÀRBITRES: Ruben Fernàndez i Josep Gòmez

TARGETES BLAVES: Pelicano i Rodri (CH Lloret)

FALTES: CH Lloret: 11 // CP Sant Feliu de Codines: 11

PÚBLIC: Uns 250 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El partit va començar a les 19:35 h.

CRÒNICA:

Lloret i Sant Feliu de Codines, dos equips ascendits a OK Lliga aquesta temporada, arribaven al seu enfrontament situats a la part baixa de la classificació, 13é amb 4 punts i 15é amb 3 punts respectivament, per el que la seva necessitat de puntuar resulta evident si no volen veure’s immersos en una situació complicada abans del desitjat. El tenir la oportunitat de poder sumar tres punts davant d’un teòric rival directe i posar terra de per mig, donava un al·licient més a aquest partit.

En la jornada anterior, el Lloret havia perdut a la pista del Lleida, un altre teòric rival directe, per el que no ensopegar contra el Sant Feliu de Codines resultava necessari per no caure fins a les posicions de descens. Els codinencs, per la seva part, arribaven eufòrics desprès d’haver sumat els seus primers tres punts de la temporada al guanyar a l’Alcoy, i també recuperaven a Jordi Casabayó, absent les dues jornades anteriors.

Gol matiner del Sant Feliu de Codines

El Lloret va sortir molt endollat des de bon començament, però la situació ja se li va començar a torçar molt aviat, al minut i vint-i-cinc segons, quan Raül Pelicano va veure una targeta blava per protestar i va ser castigat amb una falta directa en contra. Tirso Gòmez va ser l’encarregat de fer-la efectiva i va superar a Ferran Serra, avançant als codinencs en el marcador.

Tirso Gòmez avança al St. Feliu de Codines als 2 minuts

Els locals van anar incrementat el ritme i es van fer els dominadors del joc. Van generar multitud de bones oportunitats per marcar, però un cop i un altre topaven amb el porter visitant Jordi Garcia, el salvador del Sant Feliu de Codines en bona part del partit. La falta d’encert final del Lloret i la poca ambició dels visitants van propiciar que amb el 0-1 s’arribés al descans.

Una de les moltes oportunitats del Lloret, per part d'Enric Torner
L’inici de la segona part no va diferir gaire amb el que s’havia vist fins al moment. El Lloret continuava marcant el tempo de joc, i arribava constantment amb perill a la porteria rival, però la bola no hi havia forma de que volgués entrar. Els pals i les guardes del porter començaven a impacientar a la parròquia lloretenca.

Un desafortunat 0-2 cau com un gerro d’aigua freda  sobre els locals

El Lloret sempre va buscar porteria
El Sant Feliu de Codines havia millorat sensiblement referent a la primera part, arribant amb més coherència sobre la porteria de Serra, però sense gaire espurna. Els de Paco Gonzàlez estaven practicant un joc força conservador, tancant-se al darrera i sortint a la contra sense prendre riscos, pel que l’1-1 es veia més factible –i just- que el 0-2. Però, ironies de l’esport, això no va ser així, i un xut a priori innocent de Ramon Altayó des de mitja pista, el va desviar Marc Roca el just per introduir la bola dins de la porteria de Serra, fent pujar el 0-2 al marcador. Un gol que va glaçar als lloretencs, que havien fet mèrits més que suficients per haver empatat i fins i tot, haver donat la volta al marcador durant els 34 minuts de partit que s’havien jugat.

Una oportunitat per part dels visitants
Poc li va durar als jugadors del Lloret l’atordiment pel gol rebut, i de seguida es van posar mans a l’obra, conscients de que seguint amb la mateixa tònica, tard o d’hora arribaria el premi, i un quart d’hora era temps suficient per remuntar el 0-2 en contra. Pelicano i Torner eren les puntes de llança d’un cada cop més ferotge assetjament sobre la porteria codinenca. Però no hi havia manera. Els minuts anaven passant i la bola no volia entrar de cap de les maneres, i els jugadors lloretencs cada cop més perdien el nervis i anaven caient en el pou de la precipitació. Xavier  Gonzàlez, en un arravatament de ràbia fruit de la impotència davant de la situació de mala sort, va trencar d’un cop el seu estic sobre la pista.

Raül Pelicano va ser un dels homes més actius en l'atac del Lloret

Minuts finals bojos

Faltaven poc més de sis minuts per arribar al final del partit. El Sant Feliu de Codines feia mans i mànigues per defensar-se dels atacs del Lloret i mantenir el seu avantatge. En aquestes, una entrada comesa sobre Enric Torner va acabar significant una falta directa favorable als locals. La ocasió era immillorable per reduir diferències, però la mala fortuna continuava encebant-se amb el Lloret i Raül Pelicano va estavellar el seu llançament directe en el travesser de la porteria.

Amb aquesta falta directa, Raül Pelícano va estar a punt de fer el primer gol del Lloret

A manca de quatre minuts i escaig, el Lloret ja havia deixat aparcat el seny i ja jugava més amb el cor i coratge en busca d’un cop de fortuna que els fes entrar dins d’un partit que veien que se’ls hi estava marxant. I així, un xut llunyà a la desesperada de Víctor Crespo va travessar la tanca defensiva visitant i va sorprendre a Jordi Garcia fent l’1-2. El gol va fer veure la llum als lloretencs, i esperonats per la seva afició, van anar en tromba a pel gol de l’empat. Aquest va arribar quan s’entrava en els dos minuts finals, amb una rematada de Raül Pelicano que va agafar amb la guarda baixa al porter codinenc. Però la alegria del 2-2 va durar només uns segons als locals, ja que van cometre la seva desena falta d’equip i Tirso Gòmez feia el 2-3 al transformar la falta directa conseqüent. 

Tirso Gòmez torna a avançar als codinencs amb una nova falta directa

El Lloret no es va resignar a que la sort li tornès a girar la esquena, i sense defallir van anar en busca d’un nou gol, que de nou van tenir a tocar i unes providencials intervencions de Garcia van evitar. En el darrer minut, el Sant Feliu de Codines va poder sentenciar el partit amb una falta directa a favor per una entrada de Rodri a un rival, que va significar també la expulsió del capità lloretenc. Aquest cop, Ferran Serra si que va poder desballestar la execució de Tirso Gòmez.

Torner va ser el protagonista del darrer minut
Amb el Sant Feliu de Codines tancat defensant el seu mínim avantatge davant d’un Lloret que jugava amb minoria, Enric Torner va ser més llest i va saber forçar la desena falta dels visitants. El mateix Torner va fer el llançament de la falta directa, i amb un xut directe però subtil va superar a Jordi Garcia fent pujar el 3-3 al marcador a manca de 22 segons pel final. En el darrer segon, Torner va tornar a ser travat quan encarava porteria decidit a capgirar el marcador, però els lloretencs no van tenir temps material per aprofitar la falta i el partit va acabar amb l’empat a 3, un resultat que no va acontentar a cap dels dos equips; al Lloret, perquè va fer mèrits més que suficients per haver guanyat sense la necessitat d’haver patit tant per aconseguir finalment un empat, i al Sant Feliu de Codines perquè va estar acariciant els tres punts durant quasi tot el partit i ho va deixar escapar en els darrers segons.
Ramon Altayó va frenar a Enric Torner en el darrer segon quan enfilava cap a porteria

La propera jornada, el Lloret visitarà la complicada pista de l’Alcoi, l’equip immediatament situat per sobre d’ell a la taula, amb la possibilitat de que una victòria el podia fer guanyar unes quantes posicions. El Sant Feliu de Codines rebrà al Calafell, el cuer, en una gran oportunitat per poder sumar tres punts que el permetin deixar la zona de descens.        
         
EL PROTAGONISTA:

Jordi Garcia. El porter dels Sant Feliu de Codines es podria dir que va tenir “una flor al cul” al sortir tant ben parat del constant assetjament al que va estar sotmès. Uns cops gràcies a les seves providencials intervencions, altres cops amb l’ajut inestimable dels pals, però la amb la seva actuació es va erigir com a autèntic salvador del seu equip, fins a tal punt que va acabar traient de les seves caselles als jugadors lloretencs, que van trigar més de 45 minuts en poder batre’l.

SABIES QUE…?

...entre el públic assistent es trobava l’exjugador del CH Lloret Marc Tibau.
...aquest era el partit Nº 50 en lliga de Manel Barceló a la banqueta del CH Lloret.
L'equip del "Tu Jugues"
...el partit es va retransmetre en directe per l’emissora Ona Codinenca 107.2 FM.
...el programa “Tu Jugues”, encarregat de fer les retransmissions dels partits del Sant Feliu de Codines, ha obert un projecte de micro-mecenatge mitjançant un portal d’internet per a poder finançar les retransmissions fora de casa.


A KOPS DE FLASH

Enric Torner li va copiar el bigoti al seu company Raúl Pelicano.

A algun jugador que no vam poder determinar se li va trencar un guant i va deixar les restes sobre la pista.

L’àrbitre va retirar de la pista un tros de l’estic de Xavi Gonzàlez.

La sorollosa afició codinenca que es va desplaçar fins a Lloret va estar animant tota la estona al seu equip.

Enric Torner, concentrat abans de fer el definitiu empat a 3.

Manel Barceló també va tenir les seves fregues amb els àrbitres.

A 7 dècimes pel final, el Lloret va disposar de la seva darrera oportunitat per capgirar el partit.

EL KOP D’STICK:

Contrastar les informacions.

No soc periodista, ni pretenc ser-ho, però de sempre he escoltat que una de les regles sagrades del periodisme és la de contrastar les informacions abans de fer-les públiques.

Dons una jornada més, fent una repassada a la premsa sobre el com han anat els partits jugats, m’he trobat amb moltes informacions dispars en les diferents cròniques d’alguns partits, Lloret-Sant Feliu de Codines inclòs, les quals no concorden amb la realitat. Dona la casualitat que aquestes informacions errònies es donen en mitjans de comunicació que no han estat presents en el partit en qüestió, i que segurament han elaborat la crònica basant-se en suposicions extretes seguint la fitxa que penja la FEP a la seva web, o bevent de fonts poc fiables, o simplement, copiant les dades d’alguna altra crònica publicada abans, sense tenir en compte si allò es correcte o no. Vaja, com si fóssim un ramat d’ovelles que allà on va la primera, la segueixen la resta sense pensar si al final del camí hi ha un precipici. Això em recorda molt a un examen de tecnologia de la meva època d’estudiant, en el qual em vaig inventar totes les fórmules i resultats, i el meu company de pupitre, veient lo decidit que jo anava responent, va copiar-me fil per randa totes les respostes. No cal dir que a mi em van suspendre “per passar-me de llest”, i a l’altre “per passar-se de gilipolles”.

Des de fa temps, un lema meu és “del que escoltis no creguis res, i del que vegis, només la meitat”. Per això, en aquest blog només escric de tot allò del que soc testimoni directe, i de les moltes notícies que m’arriben, només penjo les que puc assegurar que són verídiques –això m’ha costat deixar algunes suculentes exclusives en el tinter-. I quan faig alguna crònica, també m’agrada contrastar-la amb la d’algun altre, perquè sempre poden haver-hi coses que has pogut confondre. Està molt bé informar sobre l’hoquei, però està millor informar bé.