3 de maig 2013

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 24): BARÇA 5 - REUS 3

PELS PÈLS!!!

Amb un parcial de 3-0 als 15 minuts, semblava que el Barça s’acabaria enduent el clàssic contra el Reus, però els roig-i-negres van donar-li al partit la volta amb una reacció espectacular que els hi va permetre igualar el resultat, amb moltes opcions de capgirar-ho. Els barcelonistes van saber refer-se en el tram final i amb dos gols consecutius van poder tornar a agafar les regnes i, no sense dificultats i patiments, van sumar els tres punts que els mantenen a l’estela del Liceo per la lluita de l'OK Lliga.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  OK Lliga 2012-13, jornada 24

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana (Barcelona), Divendres 26 d’abril de 2013, 21:00h.

FC BARCELONA (3+2): Aitor Egurrola (p), Marc Gual (1), Josep Mª Mia Ordeig (2), Marc Torra (1), Sergi Panadero (1) -equip inicial-, Jordi Gabarra, Sergi Miras i Pablo Álvarez.
Entrenador: Ricard Muñoz

REUS DEPORTIU (2+1): Guillem Trabal, Albert Casanovas (1), Marc Ollé (1), Raül Marín (1), Jordi Adroher -equip inicial-, Joan Salvat i Xavi Rubio.

PÚBLIC: Uns 1.400 espectadors

-El FC Barcelona patia la baixa de Reinaldo García, lesionat. En el seu lloc va entrar a la convocatòria el júnior Ignasi Alabart, que no va jugar.
-El Reus va jugar amb la seva segona equipació, de color blanc.
-El jugadors de base del CH Mataró i CP Monjos van ser els convidats pel FC Barcelona per fer-se una foto amb els jugadors i fer un partidet d’exhibició durant el descans.
-El partit va ser retransmès en directe per Barça TV.

Els futurs cracks del Mataró i Monjos van entretenir als espectadors durant el descans

Aquesta 24ª jornada de la OK Lliga se les prometia calenta, ja que els quatre primers classificats s’enfrontaven entre ells en uns partits molt importants pels seus interessos a final de temporada. En el xoc avançat a divendres, el Barça rebia en el Palau a un Reus situat en quarta posició, i que desprès de dues derrotes consecutives veia com el Vendrell se li escapava en el tercer lloc i també veia amenaçada la seva plaça de Lliga Europea per un grup d’equips que arriben molt forts des del darrera i dels que ja notava el seu alè al clatell. Al Barça, la victòria en aquest partit podia servir-li per posar pressió al líder Liceo, que jugava a l’endemà contra el tercer classificat, el Vendrell.

Inici trepidant i avantatge blaugrana

Intent de Panadero des de l'exterior
El partit va començar molt viu per part dels dos equips, amb moltes ocasions a les dues porteries, sobretot mitjançant xuts exteriors. Tant Barça com Reus volien començar colpejant primer i agafar avantatge. Fins que per fi, el primer gol de la nit va arribar del costat local als 8 minuts, quan Marc Torra va entrar fins a l’olla superant el marcatge de Raül Marín i va servir una passada al segon pal a Marc Gual que va convertir-la en l’1-0. Tant sols un minut desprès Mia Ordeig, també a servei de Torra, engaltava un xut creuat des de l’angle de l’àrea que es colava a la porteria de Trabal desprès de ser lleugerament desviat per Joan Salvat, despistant al porter.

Moment de la passad de Torra a Gual per fer l'1-0
Amb el 2-0 el Reus va quedar un pèl estabornit i el Barça va passar a fer-se amb el domini del joc, creant més ocasions per intentar incrementar l’avantatge. Als 15 minuts, quan semblava que els reusencs s’estaven refent, assentant la seva defensa i sortint a la contra, els blaugranes van fer el 3-0 mitjançant un altre xut des de la frontal, aquest cop de Sergi Panadero, amb una nova assistència de Marc Torra que havia recuperat la bola immediatament desprès de fallar una ocasió contra Trabal.

Internada de Marc Gual, perseguit per dos defensors del Reus
Reacció del Reus

Podia semblar que el 3-0 seria una estocada letal per el Reus, però els no va ser així. Els roig-i-negres van tenir la fortuna de disposar d’un penal un minut més tard, i Albert Casanovas el va aprofitar per fer el 3-1 i iniciar la remuntada.

Albert Casanovas va iniciar la remuntada reusenca des del punt de penal
A partir de llavors el Reus es va créixer i fins i tot va passar a dominar el joc per estones. Jordi Adroher va estar a punt de marcar, però la seva rematada va anar a estavellar-se en el pal de la porteria d'Egurrola. Un minut i escaig abans del descans, Marc Ollé ajustava el resultat amb el 3-2 rematant esplèndidament una gran centrada de Marín.

Raül Marín, autor del 3-3
L'inici de la segona part també va ser de domini visitant, amb un assetjament constant sobre la porteria d’un Barça que no es trobava gens còmode. Així, als sis minuts de represa el Reus va culminar la remuntada amb un gol de Raül Marín, el 3-3, desprès d’una gran acció individual. Els reusencs encara van tenir la ocasió d’anar més enllà i girar el marcador si Casanovas hagués transformat un nou penal a 12 minuts pel final, però aquest cop Egurrola va estar providencial refusant la bola en el xut i evitant-lo també en la acció posterior.

Final de patiment

Jordi Gabarra va desaprofitar una bona ocasió per marcar
El Barça li ha vist les orelles al llop i de sobte s’ha endollat al partit. Jordi Gabarra ha tingut a tocar el 4-3 en una contra on s’ha quedat sol davant Trabal, però ha tingut el suficient encert per superar-lo. Encara que tot seguit, un nou contraatac del Barça, aquest començat, conduit i rematat per Mia Ordeig, si que ha acabat amb el gol que desequilibrava el resultat amb 10 apassionants minuts per endavant.

Torra tancava el resultat amb aquest penal
En el mateix minut, un penal favorable al Barça el convertia Marc Torra en el 5-3, que a la postra seria definitiu. Amb aquesta renda de 2 gols amunt, el Barça ha pogut afrontar amb més garanties la recta final del partit, però sense abaixar la guàrdia, ja que el Reus encara no havia donat el seu braç a tòrcer i aprofitava la més mínima per crear perill sobre la porteria d'Egurrola. Els barcelonistes han tingut que patir i treballar força per contenir a un Reus molt combatiu fins al darrer minut.

El Reus no va donar-se per vençut fins a la botzina
Posar pressió al Liceo

Amb aquesta victòria, el Barça feia els seus deures i es posava provisionalment a 3 punts de Liceo, que jugava a l’endemà contra el Vendrell a casa, malgrat que finalment no va poder retallar distàncies, ja que els gallecs no van fallar i van guanyar també el seu partit, mantenint l’avantatge de 6 punts, ara amb 6 jornades per jugar.

Malgrat aquesta derrota, la tercera consecutiva, el Reus manté encara el quart lloc de la taula, molt despenjat del tercer, i ara es trobarà immers en una lluita amb molts equips separats per pocs punts per la disputa dels llocs que donen accés a jugar la Lliga Europea l’any que ve.

EL PROTAGONISTA:

Aitor Egurrola. El porter del Barça va estar providencial en molts moments del partit, sobretot quan el seu equip ho estava passant més malament superat per un rival crescut. Va fer un parell d’aturades genials amb el 2-0 en el marcador, i va evitar que el Reus capgirés el resultat refusant un penal a la segona part, originant la reacció que va permetre al Barça acabar guanyant el partit. En els minuts finals va donar a l’equip seguritat al darrera per defensar amb garanties el resultat favorable.

SABIES QUE…?

...aquest partit va ser avançat a divendres degut a que el Barça tenia programat el proper pel dilluns, a la pista del Vendrell i televisat per Esport3.
...el jugador del Barça Ignasi Alabart, que estrenava convocatòria amb el primer equip, és fill de l'exjugador Quico Alabart.
...Marc Julià i Pol Galbas no van ser convocats ja que estaven disputant amb el Barça els campionats de Catalunya júnior, i es van proclamar campions.
...el mateix dia del partit era l'aniversari d'Albert Casanovas del Reus.
...Marc Torra finalment no va fer servir l’estic solidari pel “Joan Petit” perquè encara no es sentia còmode amb ell, tot i que ho va tenir tota la estona el delegat del Barça, Jordi Martínez, per si sorgia la oportunitat de poder utilitzar-ho.
...curiosament, en el partit de la primera volta, el Reus va ser qui es va avançar 3-0 i el Barça va remuntar empatant a 3, que va ser el resultat final.