23 de maig 2013

TROBADA D’ESCOLES D’HOQUEI DE BANYOLES 2013

QUE SIGUI LA PRIMERA DE MOLTES!!!

Aquest passat diumenge 19 de maig va tenir lloc a Banyoles (Pla de l’Estany) la 1ª Trobada d’Escoles d’Hoquei patins realitzada per el recent creat Hoquei Banyoles. A la cita van acudir 16 equips pertanyents a 11 clubs de les comarques gironines, en total més de cent nens i nenes de categoria d’escola. Els participants a la trobada van ser:

CH LLORET
FD CASSANENC
H FIGUERES
CH FARNERS A
CH FARNERS B
CHP BLANES A
CHP BLANES B
CPH OLOT
CP CALDES
SHUM
GIRONA CH
CH SALT A
CH SALT B
H BANYOLES A
H BANYOLES B
H BANYOLES C


El torneig, sense caràcter competitiu, es va jugar a partir de les 4 de la tarda sobre la pista del poliesportiu municipal de “La Draga”, que s’havia dividit per la ocasió en tres espais: 2 per a la celebració dels partidets entre els equips, i un altre destinat a que tots aquells nens que volguessin provar a practicar l’hoquei patins poguessin iniciar-se amb l’ajuda d’uns monitors. Aquesta proposta va tenir una gran acollida, ja que durant tota la tarda aquest espai va estar ocupat contínuament per molts nenes i nenes de diferents edats. Cal destacar la presència entre els monitors de l’ex jugador de la selecció catalana Ivan Tibau.

Tots aquells nens que van voler provar l'hoquei patins van trobar-se amb un espai habilitat  per poder fer-ho (a dalt) i amb monitors de luxe, com l'Ivan Tibau (a baix).

Els partidets entre els equips participants tenien una durada de 15 minuts a temps seguit, i cada equip en va jugar 3, sense que els resultats es comptabilitzessin.  Abans de que els equips juguessin el seu darrer partit, es va procedir a fer el lliurament de premis, a fi de facilitar la marxa esglaonada dels participants.

El poliesportiu de "La Draga" preparat per la ocasió.
La taula de partits
La organització i la marxa de la trobada va resultar impecable en tots els sentits, fent que tots els nens gaudissin d’una experiència molt profitosa per la seva formació. L’únic inconvenient de la jornada –però d’això no en té culpa ningú- va ser el temps gris i plujós, que va impedir que les famílies poguessin completar el dia gaudint dels atractius recons i activitats que presenta el marc incomparable de l’estany de Banyoles, situat a molt poca distància del pavelló.  Malgrat que la climatologia no va acompanyar, les graderies del pavelló es van omplir de gom a gom dels acompanyants del nens i nenes, a més d’espectadors vinguts d’arreu de la comarca atrets per la curiositat de poder provar i gaudir en directe de la pràctica d’un esport que té una presència pràcticament nul·la a la zona, però que des de l’aparició de la escola d’hoquei banyolina ha gaudit de molt bona acollida entre els més petits. El servei de cafeteria, amb pastissos, coques i entrepans a preus populars, va contribuir a fer més passables les estones de descans i acabar de passar la tarda en mig d’un gran ambient distés i familiar, on els més menuts van ser les grans estrelles protagonistes.

Un moment del lliurament de premis
Desprès d’aquesta trobada, l’hoquei d’escola tindrà la setmana que ve la seva gran cita de la temporada en la Festa-Torneig Joan Petit 2013, que es celebrarà el dissabte 25 a Sant Just Desvern, amb la participació de més de 250 nens i nenes repartits en més de 25 equips.


Foto de grup amb tots els participants a la trobada
L’Hoquei Banyoles

Marc Tibau
La plataforma Hoquei Banyoles va néixer a finals de la passada temporada amb el propòsit d’instaurar la pràctica de l’hoquei patins en una comarca, el Pla de l’Estany, on històricament no hi hagut gaire tradició hoqueística. Amb moltes ganes i l’ajut de les institucions, els impulsors de la iniciativa van moure’s per totes les escoles de la zona oferint l’hoquei patins com a pràctica extraescolar, obtinguen una gran acollida, fins a tal punt que en només una temporada de vida han pogut crear una escola amb més de 20 alumnes fixes i amb la previsió de poder anar en augment de cares al curs vinent. Un dels fundadors i el president d’Hoquei Banyoles és l’exjugador Marc Tibau, resident a Banyoles.

Des d’A KOPS D’STICK volem felicitar a Hoquei Banyoles per la seva bona iniciativa i per la seva gran tasca realitzada durant aquesta primera temporada de vida, amb els millors desitjos d’èxit i a la espera de poder trobar-nos en moltes “trobades” més en els anys veniders.  


Una pràctica que cal ensenyar des de petits, al final del partit mostrar el teu respecte i salutació cap al rival.