2 de juny 2013

El Club Patí Vilafranca, en la bona direcció

Per Raimon Mascaró (premsa CP Vilafranca)

Dissabte va ser un gran dia. El Club Patí Vilafranca va aconseguir el setè ascens de la seva història a l’OK Lliga, i aquest va ser sonat, ja que el Patí, un equip al qual tothom donava per ascendit a principi de temporada, va tenir una baixa que va fer que molt en comencessin a dubtar. I aquesta pressió pot haver arribat a ser excessiva, però s’ha aconseguit amb treball i esforç per part de tots, que el Patí i la ciutat de Vilafranca estiguin la temporada vinent, de nou, on es mereixen, a l’OK Lliga, la millor lliga del món d’hoquei patins. I quan dic tots, penso en els integrants de la plantilla, la junta directiva, els socis i aficionats, els patrocinadors i totes les entitats i persones que han cregut amb el club.

El Caixa Penedès Vilafranca ha passat un travessia de 1078 dies per la Primera Divisió Nacional, una lliga gens menyspreable a nivell esportiu, amb una qualitat enorme, però que econòmicament és una ruïna pels clubs degut als molts desplaçaments per arreu de l’estat espanyol. Però avui ja podem dir que la Primera Divisió és història, i a partir d’ara direm amb majúscules que HO HEM FET.

Aquest ascens a l’OK Lliga és mèrit d’una plantilla i d'un cos tècnic que han posat tot de la seva part per assolir la fita, però vull afegir, i ho crec personalment, que el Patí està seguint la direcció correcta de treball que tot club voldria seguir. A nivell esportiu, el Club ha crescut com a entitat perquè enguany el segon equip sènior del Patí també ha pujat de categoria, de Segona a Primera Catalana. A més, l’equip júnior està lluitant per quedar entre els 10 millors equips de Catalunya i també cal remarcar que durant molts partits de la temporada a la plantilla del primer equip hi ha hagut 3 jugadors fets a Vilafranca, com podia ser el cas d’aquest últim partit a la pista de l'Areces. També podem dir que la base del club ha augmentat a un ritme vertiginós, ja que dels 7 equips que tenia el club ara fa 4 anys, la propera temporada amb molta probabilitat s’arribarà als 17 ó 18, amb un augment considerable de jugadors i també de socis. Això s'ha aconseguit perquè els darrers anys s'han portat a terme diverses col·laboracions amb diverses escoles de Vilafranca i de tota la comarca, com podria ser el cas de l’escola Pau Boada.

També m’agradaria destacar que tot i no trobar-nos en la millor època sòcio-econòmica de la història -costa molt, per exemple, trobar patrocinadors i suports- s’ha d’agrair i molt a tots als que han ajudat a fer créixer el club. Des de la gent de la junta directiva s'ha portat molt bé el timó del Patí, i haig de dir que no és una feina fàcil, però que s’ha d’admirar. Sé que s’està intentant, tot fent mans i mànigues, reduir el deute que arrossega l’entitat des de fa uns anys, cosa gens fàcil. Però en cap moment s'ha oblidat de configurar un club competitiu, tant a nivell de base com a les categories sèniors. Amb tot, també m’agradaria fer un aplaudiment ben fort a tots els socis, seguidors i simpatitzants que durant tot aquesta temporada han omplert el pavelló, ja fos divendres o diumenge. Un pavelló que gràcies a ells feia un goig que feina anys que no es veia. Ara sembla de nou que la gent jove torni pavelló per donar suport al seu equip, l’equip de la seva Vila. Esperem que el pavelló encara faci més goig les properes temporades si volem tenir molts anys el Patí a l’OK Lliga.

Amb tot, també voldria remarcar la tasca de Jordi Garcia, l’entrenador que ha tornat el Patí a l’OK Lliga. El vull felicitar no només per la seva tasca com a tècnic, sinó també per la manera de professionalitzar el club. Segurament, havent estat jugador del Reus Deportiu durant moltes temporades ho tenia interioritzat i ara ha deixat anar el seu saber per tal de fer del Patí un club més ben organitzat i amb una personalitat pròpia que el distingeixi com a tal.

Per acabar i sense estendrem gaire més, voldria dir que m’agradaria que la temporada vinent Vilafranca fes olor a OK Lliga per tots els carrers, i amb això vull dir que tots els vilafranquins, començant per les institucions municipals i tots els convilatants de la ciutat, es fessin propis el sentiment del Patí. I és que el Club Patí Vilafranca, no només és un club d’hoquei, sinó que és el representant de més alt nivell esportiu a la població, i la vila i tot el que l’envolta se n’ha de beneficiar de tenir un club a una màxima categoria esportiva a nivell de l’estat espanyol. És per aquest motiu que el Patí necessita el suport de tothom per tirar endavant aquest projecte que segueix en les millors de les direccions. Així, podrem esperar que en el futur no només els socis de Patí, sinó tot Vilafranca i comarca, puguin brindar pels èxits esportius, ja siguin de base o a nivell d’OK Lliga que pugui aconseguir el Club Patí Vilafranca en un futur no molt llunyà. Això sí, de moment gaudim del moment i de l’èxit aconseguit. De ben segur que continuant en aquesta direcció en vindran molts més. De moment HO HEM FET.

Raimon Mascaró