5 de març 2014

ELS NOSTRES PROTAGONISTES 2013: CH BANYOLES


CH BANYOLES

El fet de voler crear un club d'hoquei partint des de cero en els temps de crisi d'avui en dia pot resultar tota una aventura èpica. Si a això li sumem el fet de voler fer-ho en un indret amb tant poca -o nul·la- tradició hoqueística com és el Pla de l'Estany, el fet ja es converteix en un suïcidi. Però el cas del CH Banyoles es un clar exemple de que amb treball, ganes i constància res resulta impossible.

L'embrió del CH Banyoles es va gestar a mitjans del 2012, quan una colla d'aficionats a l'hoquei patins de Banyoles, encapçalats per l'ex-jugador lloretenc Marc Tibau -resident a Banyoles- van fer una crida per a que els nens petits de la comarca poguessin tenir contacte amb aquest esport. Van trucar a moltes portes. Van trobar-se amb algunes tancades, però no van defallir i gràcies a la seva insistència, també se'ls hi van obrir moltes. Així dons, gràcies a alguns clubs, particulars i institucions, el per llavors encara Hoquei Banyoles va veure la llum amb l'inici del curs 2012-13 amb la proposta de l'hoquei patins com a activitat extra-escolar a les escoles del Pla de l'Estany. El projecte, tot i ser una novetat inèdita, va resultar un èxit i molts nens de Banyoles i rodalies van acostar-se al Pavelló de la Draga a provar de rodar sobre uns patins. Finalment van ser una vintena llarga de nens i nenes els pioners que van continuar amb l'aventura, cosa que va permetre, fins i tot, formar dos equips.

El 2013 va ser l'any de la eclosió definitiva de l'Hoquei Banyoles, amb la posada en pràctica de les ensenyances apreses desprès d'uns mesos d'entrenament, mitjançant la participació dels seus equips a diverses trobades d'escoles arreu de Catalunya, i fins i tot muntant una de pròpia. Amb el projecte consolidat, l'Hoquei Banyoles es va convertir oficialment en Club amb la temporada 2013-14, posant en competició a diversos equips de base. Ara només falta que el somni d'aquest grapat de pioners arreli a la zona, i Banyoles s'acabi sumant a la gran tradició hoqueística catalana. A veure si en un futur no gaire llunyà podem gaudir d'un jugador format al club competint entre les grans estrelles d'aquest esport! Encara que no sigui així, iniciatives com aquesta mereixen un reconeixement.