8 de març 2014

ELS NOSTRES PROTAGONISTES 2013: FESTA-TORNEIG JOAN PETIT 2013


FESTA TORNEIG JOAN PETIT 2013 (Sant Just Desvern)

De les tretze edicions de la Festa-Torneig Joan Petit que s'han fet fins ara, només he pogut anar a la darrera, la de Sant Just Desvern 2013, i tinc que dir que vaig quedar enlluernat i absorbit per l'ambient màgic que es respira. Ja m'havien parlat meravelles de les Festes-Torneig Joan Petit, però l'experiència de poder viure-les en persona és quelcom completament indescriptible. També cal afegir que tothom amb qui vaig parlar va coincidir a afirmar que el de Sant Just Desvern havia sigut sens dubte el millor Joan Petit dels que s'havien fet fins a les hores.

La Festa-Torneig Joan Petit és com una mena de Jocs Olímpics de l'hoquei d'escoleta. Ja vaig comentar en el seu moment que és una experiència que tots els nens que volen fer hoquei tindrien que viure al menys un cop a la vida. L'esdeveniment gira en torn a l'hoquei patins. I els nens juguen a hoquei, que en definitiva, és el que els hi agrada, i juguen a moltes coses, i aprenen moltes més, i s'ho passen bé. Els més menuts són els grans protagonistes. Però “l'esperit Joan Petit” transcendeix més enllà que el fet esportiu en sí per ensenyar-nos com aplicar a la vida els valors de l'esport d'equip: la solidaritat i el treball en grup, l'esforç i el sacrifici, la lluita per un objectiu... i veure que els partits més importants no es juguen a la pista... i el que és més important: com entre tots junts podem guanyar-los. Un Joan Petit no és un torneig esportiu, és una lliçó de vida que enriqueix a petits i grans, i on tothom guanya.

La Festa-Torneig Joan Petit 2013 va ser un clar exponent de la transcendència que està adquirint aquest esdeveniment edició rere edició, traspassant les fronteres de l'àmbit esportiu per convertir-se en un esdeveniment social. I com s'aconsegueix això? Dons treballant molt, amb moltes ganes i posant molta il·lusió en el que s'està fent. I precisament això és el que van fer durant tot un any la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer, impulsora de l'acte, el CH Sant Just, que va ser el club encarregat d'organitzar l'edició del 2013, i tota la vila de Sant Just Desvern, que va acollir l'esdeveniment amb els braços oberts i es va bolcar, tant a nivell institucional com particular per a que no fallés ni faltés res.