10 de març 2014

ELS NOSTRES PROTAGONISTES 2013: MANCHESTER RHC


MANCHESTER RHC (Anglaterra)

Com cada any, en les nominacions al PROTAGONISTA “A KOPS D'STICK” volem fer esment a aquells clubs i entitats que viuen l'hoquei més enllà de les fronteres catalanes, en el que podríem considerar “territori hostil”. Enguany viatgem a les illes britàniques, cap a la ciutat de Manchester.

Resulta paradoxal que a Anglaterra, el bressol de l'hoquei patins i la seva primera gran potència, actualment aquest esport estigui completament relegat, maltractat i quasi considerat com a quelcom exòtic. Però des de fa pocs anys ençà, un club ha volgut apostar fort, dins de les seves possibilitats, per intentar fer ressorgir l'hoquei anglès i donar-li el tracte digne que mereix. Estem parlant del Manchester RHC.

Una nova junta directiva carregada de moltes ganes i il·lusió va enfocar la seva mirada cap a Catalunya en busca del model per donar al Manchester RHC un nou rumb. Amb diners i recolzament, tot pot resultar fàcil, però en un club on és habitual trobar-se al president, tècnics i jugadors pintant i reparant les seves instal·lacions, el que menys hi ha es, precisament, diners. Però amb imaginació i ganes, tot es pot. Amb gires per terres catalanes amb la intenció de veure molt hoquei i aprendre, organitzant tornejos internacionals, i buscant formules d'intercanvi per estudis o feina que han portat fins a Manchester a un grapat de jugadors catalans, el club ha aconseguit revitalitzar l'hoquei patins a la ciutat, el que els hi ha permès crear una escola, diversos equips de base, i potenciar l'hoquei femení. Un gran mèrit en una ciutat on els seus dos potents equips de futbol, i l'hoquei gel, copsen la major part de l'espai esportiu.  A banda, el seu primer equip ha passat en poques temporades de ser un dels cuers de la Premier League a ocupar els primers llocs, quedant la temporada passada molt a prop de les posicions europees.

Però quan semblava que tot començava a anar sobre rodes -mai millor dit-, el Manchester s'ha trobat amb un gran obstacle: el consistori de la ciutat vol tancar la seva pista, el centenari Arcadia Sport Center, per construir un centre comercial, cosa que pot abocar al club a la seva desaparició degut a l'impossibilitat de trobar una nova pista per jugar. Per a més inri, la impossibilitat de fer front a una sanció econòmica per part de la Federació anglesa, ha exclòs al Manchester de jugar enguany la Premier League.


Amb aquesta nominació a PROTAGONISTA “A KOPS D'STICK”, volem reconèixer l'esforç realitzat pel Manchester RHC en el seu intent de dignificar i promoure l'hoquei patins a Anglaterra, alhora que desitjar-li tota la sort del món en la seva lluita per sobreviure.