30 de maig 2014

AQUEST DISSABTE ES CELEBRA LA FESTA-TORNEIG JOAN PETIT 2014


ÉS L'HORA DELS MÉS MENUTS!!!

Aquest dissabte 31 de maig es celebrarà a Sant Hipòlit de Voltregà la 14ª FESTA-TORNEIG JOAN PETIT, adreçada al jugadors i jugadores d'hoquei patins de categoria d'escola, i que des del 2001 es celebra amb notable èxit de forma itinerant per diferents indrets de Catalunya promoguda per la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer, i enguany organitzada per la Fundació del CP Voltregà.

Una imatge de la edició de 2013 de la Festa-Torneig Joan Petit, celebrada a Sant Just Desvern
Les poblacions de Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà s'han bolcat amb els organitzadors, i diverses institucions, comerços i particulars locals ja porten temps organitzant actes i activitats de tot tipus amb la finalitat de recaptar fons i col·laborar en la organització de la Festa. L'esdeveniment comptarà també amb la inestimable participació de més de 200 voluntaris que vetllaran per a que tot rutlli a la perfecció i que tant els prop de 300 nens i nenes d'entre 3 i 6 anys que participaran, així com la gran quantitat d'acompanyants gaudeixin una diada inoblidable. Com totes les edicions anteriors, la Festa-Torneig Joan Petit 2014 comptarà amb uns padrins il·lustres, que aquest cop seran el pilot de rallies Nani Roma, i la dibuixant Pilarín Bayés.

Al matí, a partir de les 10, un cop recollides les acreditacions, i com és costum, començaran les activitats i jocs destinats a la canalla que prendrà part de l'esdeveniment, mentre que els pares podran gaudir de temps lliure per visitar la població i els seus voltants. A la tarda, desprès del dinar, tindrà lloc el torneig -sense caire competitiu- d'hoquei patins amb partidets entre tots els 20 equips participants. Per acabar, es farà l'acte de cloenda amb el lliurament de premis, en el que tots els nens participants rebran la tradicional cullera de fusta, símbol de la Festa.

El dissabte passat es va fer la presentació oficial

El passat dissabte 24 va tenir lloc la presentació oficial de la Festa-Torneig Joan Petit 2014 a les instal·lacions del CP Voltregà. A l'acte hi van assistir diverses personalitats i representants institucionals, jugadors i jugadores del CP Voltregà, i els dos padrins de la edició d'enguany: Nani roma i Pilarín Bayés. Durant l'acte va tenir lloc el simbòlic traspàs de cullera entre l'alcalde la població que va organitzar el Joan Petit l'any anterior, Sant Just Desvern, i l'alcalde de la població que acollirà la nova, Sant Hipòlit de Voltregà. Abans es va organitzar un petit torneig d'exhibició entre 8 equips que van quedar exclosos de la Festa-torneig del dia 31, encara que el nens participants van rebre igualment la seva cullera de fusta.

Què és la Festa-Torneig Joan Petit?

La Festa-Torneig Joan Petit va néixer el 2001 com a un homenatge a en Joan, un petit jugador d'hoquei que va morir víctima d'un cruel càncer infantil a l'edat de 6 anys. La seva finalitat es la d'aplegar a nens i nenes jugadors d'hoquei de categoria d'escoleta, com en Joan, per a que gaudeixin d'una diada festiva, alhora que l'esdeveniment serveix per fer difusió d'aquesta malaltia i recaptar fons i mitjans per a la seva lluita.

Durant tots aquests anys, la Festa-Torneig Joan Petit ha anat guanyant prestigi edició rere edició, adquirint un rellevant ressò fins i tot més enllà de les fronteres catalanes, convertint-se, tot i no ser de caràcter competitiu, en el torneig d'hoquei a nivell d'escola més prestigiós del món, aconseguint que moltes personalitats importants de la societat i milers d'anònims s'involucrin a la seva causa.

El símbol de la Festa-Torneig Joan Petit és una cullera de fusta, que simbolitza les ganes que tenia en Joan de jugar i de continuar fent allò que li agradava mentre lluitava contra la seva malaltia. Tots els nens participants a l'esdeveniment reben com a premi i record una cullera de fusta.

Per la edició de 2014 de la Festa-Torneig Joan Petit s'ha triat al CP Voltregà com a organitzador degut a que recentment ha patit una dramàtica experiència amb el càncer infantil, que va acabar per emportar-se a l'Arnau Vilalta, jugador de la base i ajudant de delegat del primer equip, als 17 anys i desprès de cinc anys de lluita contra la malaltia. La recaptació que es reculli durant la Festa i els actes vinculats aniran a parar a la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer, que ho destinarà a tres objectius principals relacionats amb el càncer infantil: la nova planta d'oncologia de l'Hospital de Vic, la investigació sobre els tumors cranials de l'equip del Dr. Sanchez Toledo a la Vall d'Hebrón, i al nou hospital de dia de Sant Joan de Deu.

L'Auca de la cullera d'en Joan Petit
Un cartell ple de simbolisme

El cartell de la Festa-Torneig Joan Petit 2014 ha estat fet per la ninotaire osonenca Pilarín Bayés i Padrina de l'edició d'enguany. Bayés es una incondicional col·laboradora de la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer, per a qui ja havia dibuixat anteriorment els cartells d'altres edicions, l'”Auca de la cullera d'en Joan Petit”, i altres col·laboracions, sempre de forma desinteressada. També va ser Padrina de la Festa-Torneig de Vic al 2002.

En el cartell d'enguany destaca un porter d'hoquei, en representació de l'Arnau Vilalta, porter de les categories base del CP Voltregà, i que va morir recentment degut a un càncer als 17 anys. A la imatge, l'Arnau colpeja el càncer amb l'estic, símbol de la lluita que va protagonitzar durant més de cinc anys. Darrere seu hi ha el públic del pavelló del Voltregà, entre els quals apareix Hipòlit de Roma (Sant Hipòlit), que segons la tradició era un soldat romà. Al peu de la imatge s'hi pot llegir el lema: La teva lluita és el nostre orgull, que l'afició del Voltregà va dedicar a la lluita de l'Arnau contra el càncer, i que enguany apareix també a la part posterior de la samarreta oficial del Club Patí Voltregà.

Cartell oficial de la Festa-Torneig Joan Petit 2014
Més informació: