26 de març 2015

LLIGA EUROPEA 2014-15 (1/4 TORNADA): BARÇA 8 - VALDAGNO 5

CAP A LA FINAL 4

El Barça va fer bons els pronòstics i no va tenir que passar gaires angúnies per certificar el seu lloc a la Final 4 de la Lliga Europea al derrotar al Valdagno en el partit de tornada del quarts de final. El fet de portar una còmoda renda de 4 gols d'avantatge del partit d'anada a Itàlia, va fer que els homes de Ricard Muñoz juguessin amb poca intensitat en moltes fases del partit, cosa que va aprofitar el Valdagno per avançar-se per dos cops. Però els blaugranes van reaccionar de forma contundent abans de que les coses es poguessin complicar, i van acabar superant de forma clara al rival. El Vic, Porto i Breganze, acompanyaran al Barça els propers 2 i 3 de maig en una Final 4 amb la seu encara per definir.

Els membres del Barça celebren la seva classificació per la Final 4
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Europea 2014-15. Quarts de final, partit de tornada.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte, 21 de març de 2015, 19:00 h.

FC BARCELONA (1+7): Aitor Egurrola (P), Marc Gual, Raül Marín, Sergi Panadero, Reinaldo García -equip inicial-, Sergi Llorca, Matias Pascual, Marc Torra i Xavi Barroso.
Entrenador: Ricard Muñoz.

RECALAC H VALDAGNO 1938 (2+3): Massimo Cunegatti (P), Mattia Ghirardello, Lucas Ordóñez, Alberto Bertoldi, Andrea Bicelgo -equip inicial-, Juan José López, Tomasso Marchessini i Maxi Oruste.
Entrenador: Franco Vanzo.

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (3') Marín,de falta servida per Nalo García.
8-3 (48') Marín, d'acció individual.
8-4 (50') Oruste, des de dins de l'àrea.
8-5 (50') Ordóñez, de falta directa.

ÀRBITRES: X. Bleuzen i A. Esoli (França)

TARGETES: Blava a Reinaldo García i Xavi Barroso (FC Barcelona), i Juan López (H Valdagno).

FALTES: FC Barcelona: 10 / H. Valdagno: 12

PÚBLIC: Uns 2.000 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El partit d'anada va acabar amb un resultat de 2-6 favorable al FC Barcelona.
-El FC Barcelona va convidar al jugadors de l'escola del CP Vilanova, que es van fer una foto amb el primer equip del Barça i van jugar un partidet d'exhibició durant el descans.
-El FC Barcelona patia la baixa de Pablo Álvarez per lesió.

Els joves jugadors del CP Vilanova posant amb els jugadors del Barça abans del partit
CRÒNICA:

El Barça, vigent campió, ho tenia tot de cara per tornar a ser-hi una temporada més a la Final 4 de la Lliga Europea. El bagatge de 4 gols a favor que es va emportar del partit d'anada a Itàlia feia que aquest partit al Palau fos pràcticament un tràmit. Però no valia a badar. Tothom era conscient de les dificultats que pot crear un equip italià si no se li manté el respecte, i el Valdagno arribava conscienciat per aprofitar qualsevol petita opció que tingués per capgirar la eliminatòria.

El Valdagno s'emporta la primera part

Marín celebra l'1-0
El Barça va començar molt fort, disposat a noquejar al Valdagno i deixar sentenciada la eliminatòria aviat. I les coses no van trigar en posar-se bé pels locals, ja que als dos minuts i escaig, Raül Marín inaugurava el marcador amb un precís xut exterior provinent d'un servei de falta de Nalo García.

Acció d'atac de Nalo García
En aquests primers compassos, al Barça li va faltar un punt d'encert per fer un o dos gols més. Però el partit, lluny de convertir-se en un camí plàcid pel Barça, va anar donant progressivament un gir cap el costat visitant. El Valdagno, força espès fins a les hores, va aprofitar una de les seves armes més perilloses, el contraatac, per empatar als 10 minuts, amb un gol de Ghirardello.

El Barça, tot i que dominava el joc, va començar a patir fases de baixada d'intensitat i falta de concentració, cosa que va aprofitar el Valdagno per crear perill a la porteria d'Egurrola. El porter blaugrana, juntament amb Cunegatti -que va aturar una falta directa a Raül Marín- i els pals de la seva porteria, van ser els encarregats de mantenir inalterat el marcador durant una bona estona. Finalment, a poc més d'un minut del final de la primera part, una acció individual de l'asturià Juan López, que acabava de sortir desprès de veure una targeta blava, va fer que el Valdagno s'anés al descans amb un avantatge d'1-2.

El Barça va perdonar en excés en aquesta primera part, i el Valdagno va marxar amb avantatge al descans
El Barça reacciona i capgira el resultat

Els homes de Ricard Muñoz es van treure la son de les orelles i van sortir molt posats a la segona part. Així, als cinc minuts de represa, Matias Pascual feia el 2-2 rematant una bona jugada de Marc Gual sortint de darrera de la porteria. Una targeta blava a Nalo García va deixar una falta directa favorable al Valdagno, que entre Egurrola i el pal van evitar que Lucas Ordóñez la convertís en el tercer gol italià. Però tant sols uns segons desprès, una bola perduda pels blaugranes a mitja pista, es va donar lloc a un ràpid contraatac del Valdagno, que Lucas Ordóñez va transformar en el 2-3.

Lucas Ordóñez supera a Egurrola en la jugada del 2-3
El Valdagno va veure a un Barça un tant apàtic i va forçar la màquina en busca del miracle, però sense èxit. El Barça li va veure les orelles al llop i va saber reaccionar a temps. Marc Gual va aprofitar la falta directa conseqüent de la desena falta del Valdagno per tornar a equilibrar el marcador, i un minut desprès, Marc Torra, que acabava de sortir a pista per primera vegada, va capgirar el marcador al transformar un penal en el 4-3.

Marc Gual encara a Cunegatti per batre'l i fer el 3-3
La eliminatòria ja és al sac

El Valdagno va tenir la oportunitat d'empatar mitjançant una nova falta directa, provocada per una targeta blava a Xavi Barroso, però novament Aitor Egurrola va esbrinar les intencions de Lucas Ordóñez i el Barça va poder salvar el seu avantatge. Uns minuts desprès, els italians van desaprofitar també un llançamant de penal. I aquí pràcticament va acabar la eliminatòria i el partit. Els blaugranes van fer-se amb fermesa amb les regnes del joc, i el Valdagno va anar esvaint-se impotent a mida que passaven els minuts.

Aitor Egurrola va mantenir a ratlla al Valdagno en el moment més clau del partit.
Ja a la recta final del partit, i amb la eliminatòria decidida, el Barça va sentenciar el partit. Sergi Panadero feia el 5-3 amb un bonic xut creuat des de la fontal. Tot seguit, Marc Torra i Nalo García posaven el 7-3 amb dos gols de penal. A un minut i escaig pel final, Raül Marín feia el vuité, un dels gols més macos del partit, en una acció individual desfent-se de tots els defensors que li sortien al pas i picant la bola per sobre de Cunegatti.

Marc Torra va sortir i va fer dos gols de penal
Quan tot apuntava que el 8-3 seria el resultat definitiu, el Valdagno va poder maquillar una mica el marcador amb dos gols en els darrers segons, un de Maxi Oruste i un altre de Lucas Ordóñez de falta directa.

Lucas Ordóñez va establir el definitiu 8-5 a sis segons del final.
Ara toca mirar cap a l'OK Lliga.

Amb la classificació per la Final 4 adjudicada, on el Barça podrà defensar el seu títol contra el Vic, el Porto i el Breganze, amb qui s'enfrontarà en la semifinal, ara als blaugranes els hi toca fixar els seus pensaments en la OK Lliga, competició que lidera amb 2 punts d'avantatge sobre el Liceo. Abans de l'aturada de Setmana Santa, aquest proper dimarts, el Barça es desplaçarà a la complicada pista del Cerceda. Desprès viatjarà a Reus, abans de rebre al Liceo. Uns partits que poden ser crucials per poder deixar ben encarrilat el títol domèstic abans d'anar a lluitar per la Lliga Europea els propers 2 i 3 e maig en una seu encara per decidir.

El Barça centrarà els seus pensaments immediats en la OK Lliga
SABIES QUE…?

...aquest partit era el número 100 de Ricard Muñoz a la banqueta del Barça, amb un balanç de 86 victòries, 8 empats i 6 derrotes.
...el porter del Barça Aitor Egurrola va poder jugar desprès de recuperar-se d'una lesió a les costelles.
Uribe, amb Bridge i Rampulla
...a la grada, entre altres, es podien trobar les cares conegudes de l'exjugador Juan Carlos Aguilera, i les dues joves promeses argentines que estan actualment a prova amb el Barça B Facu Bridge i Danilo Rampulla, acompanyats per l'exjugador Marcelo “Chirola” Uribe.
...en el Valdagno jugaven dos blaugranes: Lucas Ordóñez, que s'incorporarà al Barça la propera temporada, i Maxi Oruste, de qui el Barça té els drets i el té cedit a l'equip italià.
...amb aquests dos gols, Marc Torra es converteix en el màxim golejador del Barça en aquesta Lliga Europea, amb 8 dianes.
...amb la actual, el Barça porta jugant quatre Final 4 de Lliga Europea consecutives.

EL PROTAGONISTA:

Lucas Ordóñez. Encara que ni el club ni el jugador no han confirmat res, des de fa temps és un secret a veus que Lucas Ordóñez és una de les noves incorporacions del Barça per cobrir les baixes de la propera temporada. El jugador argentí del Valdagno va ser el centre de les mirades i comentaris de quasi tot el Palau, que finalment va marxar satisfet amb les sensacions que va donar la propera figura blaugrana.

A KOPS DE FLASH

La parròquia italiana desplaçada a Barcelona va ser rebuda pel Barça per un particular soldat romà.

Els jugadors del Valdagno van ser els primers en arribar al Palau.

Com vam veure a la passada Copa del Rey, els jugadors del Barça feien l'escalfament amb samarreta blava, excepte Marc Gual, que ho feia de rosa.

Els porters del Barça van fer l'escalfament amb una samarreta vermella i desprès se la van canviar per la verda.

Juan Carlos Aguilera, ex jugador internacional del Cerdanyola, Liceo i Tordera entre altres, espectador de luxe al Palau.

Com ja s'està convertint en un costum, molts espectadors busquen la càmera d'A Kops d'Stick per immortalitzar la seva presència al Palau.

Moments estel·lars de les joves figures del CP Vilanova d'aquesta experiència a Can Barça.

La pissarra del “centenari” Ricard Muñoz.

Anècdota abans de començar el partit: els àrbitres ordenen als jugadors del Barça tornar a la formació per realitzar les salutacions.

Una imatge amb morbo: el trobament d'un argentí que marxa, Nalo García, i un que arriba, Lucas Ordóñez.

Això és la guerra!

Les tanques del Palau estrenaven subjeccions.

No podia faltar un àrbitre pel mig de la foto.

Massimo Cunegatti, amb 43 anys, història viva de l'hoquei italià.

No negarem que el partit va tenir fases un tant avorrides...

Cunegatti va perdre una de les seves proteccions durant una acció del joc.

Durant uns instants, Raül Marín va tenir a tothom amb un nus a la gola desprès d'una espectacular trompada contra la porteria. Afortunadament va quedar en res.

Al final del partit, els membres del Barça van agrair a Sang Culé el seu suport incondicional.