31 de març 2011

OK LLIGA 2010-11 (JORNADA 21) GEIEG 3 - PAS ALCOY 2


LA COSA ESTÀ QUE CREMA


COMPETICIÓ: OK Lliga 2010-11, jornada 21.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Lluís Bachs, Complex Esportiu Sant Narcís, Girona. Diumenge 27 de març de 2011, 12:30 h

GEIEG (1+2): Gascón, Farrés, Vives, Casadevall, Sànchez – equip inicial-, Eloi Gaspar, Ros i Cruz.
Entrenador: Israel Umbert
ENRILE PAS ALCOY (0+2): Navedo, Canyelles, Santiago, Toni pérez, Manel García –equip inicial-, Candanedo i Cancela.
Entrenador: Paco Mir

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (16’) Casadevall, de penal.
SEGON TEMPS:
1-1 (38’)Toni Pérez, de falta directa
1-2 (44’) Santiago, de contracop
2-2 (45’) Farrés, de contracop
3-2 (50’) Casadevall, de penal.

ÀRBITRES: Sanz i Veiga

TARGETES: --

FALTES: GEiEG:12 // PAS Alcoy: 11

PÚBLIC: Uns 300 espectadors

INCIDÈNCIES:
- L’Alcoy no va poder comptar amb el seu jugador Lluís Rodero, què té una lesió a la mà.
- Al final del partit es va produir una picabaralla entre varis membres dels dos equips, que finalment es va saldar sense cap conseqüència.

CRÒNICA:

Desprès de les victòries del Lloret, Tenerife i Voltregà en aquesta jornada, el partit entre el GEiEG i l’Alcoy –els altres dos equips situats en la zona de perill de la classificació- resultava de vital importància pels dos equips. Una victòria del GEiEG podia retallar tres punts la zona de descens, delimitada per l’Alcoy en la tretzena posició. En canvi, una victòria dels alcoians els hi faria posar terra de per mig amb les posicions de descens i deixaria quasi condemnats als grupistes i al Lloret.

Finalment, un penal en els darrers segons va donar la victòria al GEiEG en un partit molt tens i disputat, cosa que posarà un punt d’emoció a la zona de descens en aquest tram final d’OK Lliga.

Molta tensió i poc joc

Les necessitats dels dos equips van marcar l’inici del partit, ja que tant el GEiEG com l’Alcoy es van bolcar en intentar fer-se amb el control del joc des de bon començament, però la precipitació els va portar a ser molt imprecisos i el joc era tosc i poc brillant.

L’Alcoy va anar fent-se amb el domini de la bola, treballant les jugades i arribant amb cert perill a la porteria de Gascón, que va tenir que intervenir en diverses ocasions per mantenir el caseller del marcador a cero. Al GEiEG li va costar més estona el poder-se posicionar sobre la pista i començar a sortir a l’atac, però Navedo i la defensa alcoiana van saber mantenir a ratlla als grupistes.

Un solitari gol de penal que no defineix res

Els tècnics van començar a fer rotar les seves banquetes i el joc va anar guanyant ritme. Als setze minuts de partit,una jugada de contracop del GEiEG va acabar amb David Ros estavellant la bola al pal de la porteria, i en la jugada del refús es va produir un penal en l’àrea alcoiana. Marçal Casadevall va fer el llançament de la pena màxima i el va transformar en l’1-0.

Amb aquest penal Marçal Casadevall va obrir el marcador

El gol va tranquil·litzar als grupistes i els va permetre afrontar el tram final del primer temps defensant-se amb garanties dels intents de l’Alcoy per aconseguir l’empat. Les intervencions de Gascón van ser claus per mantenir el mínim avantatge grupista al descans.


L’Alcoy capgira el marcador

L’Alcoy va continuar amb el setge a la porteria local en l’inici del segon temps, però Gascón continuava molt inspirat en la seva actuació. El GEiEG s’anava carregant de faltes en els seus intents defensius, fins que als vuit minuts de la represa va arribar a la desena. Toni Pérez va fer l’encarregat de picar la falta directa per l’Alcoy, i va fer-ho amb encert, fent pujar el gol de l’empat al marcador.


Toni Pérez no va perdonar des del punt de falta directa

L’1-1 va deixar noquejat momentàniament al GEiEG, cosa que va saber aprofitar l’Alcoy per incrementar el ritme de joc. Els alcoians també van acabar arribant a la seva desena falta i deixaven en safata als grupistes una bona oportunitat per tornar a avançar-se. Jaume Farrés va llançar la falta directa i va marcar en el primer intent, però els col·legiats van ordenar repetir el llançament i aquest cop no va poder superar a Navedo.


Farrés va fallar una falta directa
 Un minut més tard, quan només faltaven sis pel final, Cristian Santiago va fer caure un gerro d’aigua freda sobre el Lluís Bachs al marcar el 1-2 que capgirava el marcador

Un final d’alta tensió

Farrés va fer el 2-2
Afortunadament pel interessos locals, Jaume Farrés va poder tornar a establir la igualtat en el marcador pocs segons després del gol alacantí. El partit adquiria una forta intensitat en uns minuts finals en els que els dos equips es jugaven molt. A partir d’aquí el joc es va tornar totalment anàrquic i fora de control, fruit del nerviosisme palpable a la pista. El GEiEG, molt encoratjat, va tenir bones oportunitats per desfer l’empat, sobretot mitjançant Miquel Àngel Sànchez, però les ànsies de marcar ofuscaven l’encert per fer-ho. L’Alcoy es va encomanar d’aquesta ansietat i també va precipitar-se en anar a buscar el gol de la victòria en lloc d’assegurar un empat que ja els hi era molt favorable.


Els nervis estaven a flor de pell, i cada topada, cada caiguda, era molt protestada pels dos equips. Cap equip es va donar per vençut i van lluitar sense defallir fins la darrer moment. En els darrers batecs de partit, una jugada de contraatac del GEiEG va acabar amb Farrés travat dins de l’àrea alcoiana. Quedaven deu segons pel final del partit i Marçal Casadevall va fer el xut de penal, transformant-lo en el 3-2 definitiu que feia esclatar d’alegria a tota la parròquia local.

Casadevall va marcar el 3-2 amb un penal en els darrers segons
Un cop acabat el partit, la tensió acumulada va acabar per passar factura i va fer esclatar els nervis. Els jugadors dels dos equips es van veure involucrats en una picabaralla que va seguir en el passadís dels vestidors. Afortunadament, l’incident no va derivar en cap incidència pitjor.

Amb els tres punts, el GeiEG es situa a només dos punts per sota de la zona de salvació, marcada precisamant per l'Alcoy, i de retruc dona un cop de mà al Tenerife i Lloret, que també veuen la salvació tres punts més a prop. Veient el calendari venider, una hipotètica victòria del Lloret sobre el Reus la propera jornada, podria deixar la cosa ben calenta, tant a la part baixa com a dalt de la classificació.

SABIES QUE…?

...Lluís Rodero, jugador de l'Alcoy que no va poder jugar per lesió, va estar seguint el partit des de la graderia.
...Miquel Àngel Sànchez, que fins el seu traspàs del Tordera al GEiEG en el mercat d'hivern, era uns dels màxims golejadors de la Primera Divisió, encara no ha vist porta en el seu retorn a OK Lliga.
...durant el partit, es va estendre i comentar força la notícia de la possibilitat de que l'any que ve la OK Lliga tornés a tenir 18 equips, el que faria que aquesta temporada es produís només un descens de categoria.

EL PROTAGONISTA:

Marçal Casadevall. En un partit que es preveia molt igualat i disputat, el poder treure-li suc a qualsevol ocasió podia ser clau. Així va passar finalment. Els dos equips es van mostrar molt ofuscats de cara a porteria, i les jugades a bola aturada van resultar decisives. Marçal Casadevall va ser l'encarregat de picar els dos penals a favor que va dispossar el GEiEG, i els va transformar tots dos. El primer era el que obria el marcador i va permetre alleugerir l'estat d'ansietat que mostrava l'equip fins llavors, i el segon, més meritori encara tenit en compte la pressió que supossava llançar-ho per el que és jugaven els grupistes, va ser el que els hi va donar la victòria a deu segons del final. Si el GEiEG acaba mantenint la categoria, aquests dos penals transformats hauran tingut molta part de culpa.

A KOPS DE FLASH

Lluís Rodero s'ho va mirar des de la grada.

Proposo crear un grup de Facebook amb el nom de “Señoras que animan al GEiEG con tablitas de madera en las manos”.

El àrbitre, com sempre, fent de les seves.

Jaume Farrés va marcar, però van fer repetir la falta directa i desprès va fallar.

Un exemple del que no es veure mai en qualsevol esport. Espero i dessitjo que els protagonistes estiguin ja empenedits i avergonyits de la seva lamentable actuació.




EL KOP D’STICK:

Potser no li fa gràcia al meu amic Rodero, i tampoc té res a veure amb la camaraderia que tenim amb en Miquel Àngel Sànchez, però, la veritat, tenia moltes ganes de què el GEiEG guanyés a l'Alcoy. La ùnica raò de tal propòsit eren les meves ganes de que la OK Lliga mantingús la emoció fins la darrera jornada. En una competició tant curta com la d'enguany, i sense play-off, el que quedi tot mig resolt per dalt i per baix a manca de quatre o cinc jornades, pot treure-li tota la substancia a la resta de campionat i deixar a l'aficionat amb una sensació de “gana”, com si anessis a un restaurant de luxe d'aquells que gaudeixes dels plats més exquissits servits en vaixella d'or, però en unes racions tat petites que et saben a res. Atenció a la propera jornada!!! el resultat del Lloret-Reus pot definir com viurem la recta final de la OK Lliga. Si voleu emoció: Tots amb el Lloret!!!