2 de febr. 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 15): LLORET 4 - IGUALADA 5


EN EL DARRER SÒSPIR!

Les badades defensives van passar factura al Lloret, que va acabar perdent un partit en el que va fer mèrits suficients per treure un resultat positiu. A les acaballes i amb el 4-4 al marcador, els lloretencs van desaprofitar una falta directa, i quan tothom donava per bo l'empat, l'Igualada va marcar a 9 dècimes del final i va embutxacar-se els tres punts.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 15.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 25 de gener de 2014, 20:00 h.

CH LLORET (2+2): Ferran Serra (P), Raül Pelicano (2), Jordi Rodríguez Rodri (1), Jordi Carbó, Víctor Crespo -equip inicial-, Marc Gòmez (1) i Xavi Gonzàlez.
Entrenador: Manel Barceló

MONBUS IGUALADA HC (2+3): Elagi Deitg (P), Jaume Molas (1), Oriol Vives (3), Sergi Pla (1), Antoni Baliu -equip inicial-, Joan Muntané i Jassel Oller.
Entrenador: Francesc Monclús.

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (2') Pelicano, sortint de darrera de la porteria.
1-1 (16') Vives, desviant un xut exterior.
1-2 (17') Vives, a passada de Baliu.
2-2 (20') Gòmez, aprofitant un refús del porter.
SEGON TEMPS:
2-3 (26') Pla, a passada de Baliu.
3-3 (29') Rodri, desviant un xut de Pelicano.
3-4 (40') Vives, aprofitant el refús d'un penal.
4-4 (48') Pelicano, d'acció individual.
4-5 (50') Molas, desviant un xut d'Oller.

ÀRBITRES: Isaac Sanz i Alberto Lòpez

TARGETES:

Blava: Pelicano (CH Lloret), min 50', per protestar.

FALTES: CH Lloret: 8 / Igualada HC: 11

PÚBLIC: Uns 150 espectadors

INCIDÈNCIES:

-Tots els partits de la jornada es van jugar en horari unificat a les 20:00 h.
-A la llotja hi havia la presència del Secretari Gerenal de l'Esport, el Sr. Ivan Tibau, també ex-jugador dels dos equips.
-L'Igualada patia la baixa per lesió de Nil Garreta.

Una imatge de l'aspecte de la llotja de personalitats
CRÒNICA:

La darrera jornada de la primera volta tenia que servir per decidir quin equip ocuparia la plaça que encara quedava per disputar la Copa, una plaça a la que aspirava l'Igualada. Les possibilitats dels igualadins per poder ser-hi a la Copa de Lleida passaven per treure millor resultat que el Noia i el Cerceda, per tant, l'objectiu principal era el de guanyar a la pista del Lloret.

Rodri i Pelicano
Per la seva banda, el Lloret, tot i que no tenia cap opció en entrar a la lluita per la Copa, no pensava convertir-se en un rival de palla pels igualadins. Els lloretencs, situats a la part baixa de la classificació, necessitava els tres punts si no volia veure com la part tranquil·la de la taula començava a allunyar-se a una distància cada cop més perillosa.

El Lloret s'avança, domina, però no sap marxar

Els dos equips van sortir molt forts a la pista, sent el Lloret el que primer va colpejar, als dos minuts, amb un gol de Pelicano amb “segell de la casa”, sortint de darrera de la porteria i aixecant la bola entre el porter i la escaire de la porteria. Pelicano, ex-jugador de l'Igualada, va ser tot un autèntic malson per la defensa arlequinada durant tot el partit.

Pelicano acabant de fer l'1-0
En aquests primers compassos, el Lloret va passar a dominar en el marcador i a la pista. Jordi Carbó va estavellar al travesser un contraatac als 7 minuts, i a continuació, de nou Carbó, Víctor Crespo i Pelicano van tenir també unes bones oportunitats per marcar. Al darrera, un segur Ferran Serra mantenia a ratlla els intents visitants per empatar.

Jordi Carbó va estar a punt de fer el 2-0
L'Igualada capgira el marcador en un minut

L'Igualada celebra l'1-2
El Lloret no va saber treure profit del seu domini, i finalment l'Igualada, en menys d'un minut va capgirar el resultat. Als 16 minuts, una badada defensiva dels locals va permetre a Oriol Vives desviar un xut de Met Molas i fer l'empat a 1. Només trenta-quatre segons desprès l'Igualada capgirava el resultat, novament mitjançant Vives, aquest cop culminant un contraatac conduit per Ton Baliu. Un gol, per cert, molt protestat pels locals, en considerar que la bola va ser jugada superant l'alçada reglamentària.

Ironies del destí, uns instants desprès, el Lloret si que va patir l'anulació d'un gol a Pelicano en considerar que aquest havia rematat la bola superant el metro i mig d'alçada.

A Raül Pelicano li van anular aquest gol
Empat a 2 al descans

El Lloret va continuar insistint en busca de l'empat. Pelicano era el jugador local més actiu i als vint minuts, d'un xut seu va sorgir l'empat a 2, quan la seva canonada va ser refusada per Elagi Deitg, arribant a l'estic de Marc Gòmez, que acabava de sortir a la pista, que va saber superar-lo per alt.

Moment en que Marc Gòmez fa l'empat a 2
El Lloret va prémer l'accelerador i va disposar de molt bones ocasions per marcar i marxar al descans amb avantatge, però finalment no va ser així, i la primera part va acabar amb el 2-2 al marcador.

El Lloret, sempre a remolc

L'Igualada s'avança 2-3
La segona part va començar amb l'Igualada portant la iniciativa en el marcador. Al primer minut de represa Sergi Pla tornava a avançar als arlequinats en una nova errada en defensa dels lloretencs, que li van permetre rematar quasi a plaer una centrada de Ton Baliu.

Ocasió de l'Igualada
Els locals van poder refer-se aviat. Tres minuts més tard, Rodri va tornar a igualar el resultat al desviar un xut de Pelicano. Aquest 3-3 va romandre inalterat durant una bona estona, en el que va ser la fase més igualada del partit, sense un dominador definit i amb oportunitats a les dues porteries.

A deu minuts del final, l'Igualada va tenir un penal a favor, picat per Oriol Vives i refusat per Ferran Serra. Però el mateix Vives va recuperar el refús i va encarar al porter local, superant-lo i fen així el 3-4 amb el tercer gol del seu compte particular.

Oriol Vives en el moment d'encarar a Ferran Serra per fer el 3-4
El Lloret no va donar el seu braç a tòrcer i va tornar a la càrrega. Un xut creuat de Xavi Gonzàlez va passar fregant el pal de la porteria d'Elagi Deitg, i a continuació, Víctor Crespo no va estar encertat en la definició d'una bona ocasió. La insistència dels locals va tenir el seu premi a manca de dos minuts i escaig per la conclusió, quan Raül Pelicano va fer l'empat a 4 amb una gran acció personal.

El Lloret va empatar de nou a pocs minuts del final
Del 5-4 al 4-5 en un minut

El final del partit es preveia intens. El Lloret anava llançat en busca de la victòria, mentre que l'Igualada, que feia estona que es mantenia encallat a 9 faltes, sabia que s'havien esvaït les seves possibilitats d'entrar a la Copa, ja que el Noia i el Cerceda estaven guanyant amb un ampli marge els seus partits respectius, per tant, s'intuïa que els igualadins intentarien assegurar l'empat i evitar riscos innecessaris.

A poc més d'un minut del final va arribar la desena falta visitant. Xavi Gonzàlez va encarregar-se de picar la falta directa favorable al Lloret, però el seu llançament va impactar a la espatlla de Deitg sortint refusat, malbaratant així una oportunitat d'or per decantar el partit cap el costat local.

Xavi Gonzàlez va fallar una falta directa que podia haver donat la victòria al Lloret
El Lloret no va estar afortunat tampoc en els seus darrers intents a la desesperada, davant d'un Igualada tancat a pany i clau esperant a que s'acabés el temps. Precisament van ser els igualadins els que es van trobar amb la fortuna de cara en el darrer sospir del partit, quan Met Molas, lliure de marcatge, va desviar un xut de falta de Jassel Oller, fent el 4-5 a 9 dècimes de la conclusió, que va deixar glaçada a tota la parròquia local. Tot i això, el Lloret, amb un jugador menys per la expulsió de Pelicano per protestar, va intentar la proesa en les 9 dècimes restants mitjançant un xut de Rodri només fer el servei de centre, però el xut va sortir un misto i els tres punts van acabar per marxar cap a Igualada.

Els jugadors de l'Igualada celebren la seva victòria "In extremis"
L'Igualada no es classifica per la Copa

Amb la victòria, l'Igualada va fer els deures per mantenir les seves opcions de guanyar-se la plaça per la Copa, però finalment això va resultar inútil, ja que el Noia i el Cerceda també van guanyar els seus partits i els tres equips van acabar empatats a 23 punts. El Cerceda, que va golejar 12-1 al Vilanova, va guanyar-se el lloc per millor gol-average. Tot i això, els igualadins tanquen una primera volta superant els objectius previstos a principi de temporada. Els arlequinats començaran la segona volta el proper diumenge 2 de febrer, visitant precisament la pista del Cerceda.

El Lloret no ha pogut tancar amb un resultat positiu la primera meitat de campionat i acabarà en zona de descens. La propera jornada també la jugarà a casa, en un important partit contra el Vilafranca, l'equip que tanca la part “tranquil·la” de la classificació, 5 punts per sobre dels lloretencs. Una victòria del Lloret podria acostar-los als llocs de permanència i estrènyer la zona baixa de la taula.

EL PROTAGONISTA:

Front Sud. L'afició del Lloret és sens dubte una de les més fredes de l'OK Lliga, fins al punt de que en moltes ocasions l'ambient del Municipal lloretenc el posen les aficions rivals que es desplacen acompanyant al seu equip. Per aquest partit, i amb el proposit de revertir aquesta situació, l'equip ha estrenat un nou grup d'animació, el “Front Sud”, format per una vintena de joves amb l'intenció d'animar incondicionalment al Lloret durant tot el partit i contribuir així a escalfar l'ambient del pavelló. En aquest partit van complir amb la seva missió. Esperem que això no quedi aquí i tingui continuïtat. En moltes ocasions l'esperonament del públic es l'empenta que necessita un equip per treure endavant una situació delicada, i esperem que la presència del “Front Sud” ajudi al Lloret a esgarrapar punts vitals en el que queda de lliga i poder sortir així de la zona compromesa de la classificació. 
 

EL PARTIT ACHP SUB-23

Segona victòria consecutiva del Lloret

El partit previ de Sub-23 entre el Lloret i l'Igualada va resultar força diferent al de l'OK Lliga, i es va saldar amb la clara victòria dels locals per 7-3. Els lloretencs van dominar i van saber sentenciar abans d'hora per no acabar amb patiments com en altres ocasions.


 El Lloret, que només havia pogut sumar 2 punts en dos empats en les primeres jornades, encadena així la seva segona victòria consecutiva desprès de derrotar al Vilanova la setmana passada, cosa que li fa abandonar la cua de la classificació i acostar-se una mica a la part mitja. Dinàmica oposada és la que porta l'Igualada, que porta tres derrotes seguides, el que ha fet que es despengi de les primeres posicions de la taula, tal i com ocupava fins ara. La propera setmana, el Lloret s'enfrontarà al Vilafranca, un equip situat a la zona mitja-baixa, mentre que l'Igualada descansarà.


SABIES QUE…?

...a la grada del pavelló hi havien els ex-jugadors del Lloret Roger Perarnau i Marc Tibau.
...Marc Gòmez és un dels jugadors fixes que fa servir Manel Barceló, però que fins aquest partit encara no havia marcat aquesta temporada.
...el jugador de l'Igualada Nil Garreta, tot i estar lesionat, es va desplaçar amb els seus companys i va estar fent de comentarista del partit per Ràdio Igualada.
...tot i no jugar al final, amb l'Igualada va anar convocat David Carles, que estava lesionat des del passat 23 de novembre.
...al final del partit, Raül Pelicano estava tant emprenyat que va marxar de la pista sense fer la típica pinya amb els seus companys.

A KOPS DE FLASH

Els àrbitres del partit Sub'23, amb patins.

Els membres del “Front Sud” van gravar la seva estrena.

Spiderman ja fa algunes setmanes que habita en el sostre del pavelló de Lloret.

Jordi Carbó va fer servir els guants de la seva etapa al Vic.

Als jugadors del Lloret se'ls hi va quedar cara de circumstàncies desprès del darrer gol de l'Igualada.