14 de març 2010

UE HORTA 3 - FC BETERANS 7 (LLIGA VETERANS, GRUP A -JORN. 15-)

EL BARÇA S’IMPOSA AMB AUTORITAT A LA UNIÓ ESPORTIVA HORTA, EN EL RETORN DE PUJALTE A CASA.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu d’Horta, Barcelona. Divendres 12 de març de 2010, 20:30h.

UE HORTA (2+1): F. Elias, J. Mir, S. Gallego (1), Ll. Elias, J. Pujol, A. Gallego (1), X. Bosch, J. Gibert, V. Puig i V. Alonso (1).

FC BETERANS (3+4): Tino Martínez, F. Pujalte (2), Ll. Segarra (1), S. Macià i T. Rovira (3) –equip inicial- X. Segarra (1) i G. Cairo.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 Alonso; 1-1 Rovira; 1-2 Ll. Segarra; 1-3 Rovira; 2-3 S. Gallego.
SEGON TEMPS: 2-4 Rovira, de penal (41’); 2-5 Pujalte (44’); 2-6 X. Segarra (45’); 3-6 A. Gallego (46’); 3-7 Pujalte (48’)

ÀRBITRE: Amadeu Redondo 

TARGETES BLAVES: Víctor Alonso (Horta)

FALTES: Horta: 6 // Barça: 7

PÚBLIC: Uns 60 espectadors

INCIDÈNCIES:
- Partit pendent de la 15ª jornada del Grup A de la Lliga de Veterans.
- El Barça comptava amb les baixes de Joan Torner, J. Enric Torner, Quim Paüls i Hèctor Venteo.
- El Barça jugava amb la seva segona equipació, de color blau cel.


CRÒNICA:

El retorn del fill pròdig.

Un Barça carregat de baixes es presentava al Poliesportiu d’Horta a disputar el derbi metropolità amb el ferm propòsit d’oblidar la seva primera ensopegada de la temporada, l’empat a casa contra el Noia de la passada jornada. Però el màxim al•licient del partit era el retorn de Ferran Pujalte a la casa on es va fer com a jugador, vestint ara els colors del equip on va tenir els seus èxits esportius.

El fet es va viure al barri d’Horta com un gran esdeveniment social, i el pavelló de la Unió Esportiva va congregar a més d’una cinquantena d’espectadors i diversos medis de comunicació, batent tots els records d’assistència a un partit de la Lliga de Veterans d’hoquei patins. L’actual tècnic del primer equip del FC Barcelona-Sorli Discau, “Nando”, com se’l coneix encara entre la parròquia, va tenir una calorosa rebuda per part dels presents.

L’Horta planta cara al líder en una primera part igualada.

Tot i la diferència a la classificació –el Barça arribava líder destacat amb 37 punts en 13 partits, i l’Horta es tercer per la cua amb 5 punts en 12 partits- el partit va començar amb molta igualtat en el joc, i fins i tot, els de la Unió Esportiva van tenir la gosadia de sorprendre als blaugranes avançant-se en el marcador mitjançant un fort xut de "l'infiltrat" Víctor Alonso. Poc els hi va durar l’alegria als locals, ja que al minut següent, Toni Rovira empatava el partit amb el primer dels seus tres gols de la nit.

El Barça anava entrant en calor, i mica en mica va anar a la busca d’espais en la ordenada defensa de l’Horta, fins que Lluís Segarra va sorprendre a propis i estranys i desequilibrava el marcador en favor dels blaugranes. A poc pel descans, Toni Rovira incrementava la renda amb el 1-3. Però a falta d’un segon pel final del primer temps, els unionistes tornaven a ajustar el marcador, i amb un incert 2-3, els jugadors van enfilar el camí dels vestidors (bé, es una frase feta, ja que es van quedar a la pista fent petar la xerrada).

Molta incertesa durant els primers minuts de la represa.

L’inici del segon temps va estar marcat de nou per la igualtat. El cronòmetre anava baixant i cap equip donava símptomes de voler fer-se l’amo del joc. Així, les ocasions s’anaven succeint en ambdues porteries, però amb poca definició per part dels davanters. Les combinacions entre els dos actuals tècnics del primer equip del Barça, Pujalte i Macià, eren les jugades que més perill mostraven a la porteria local. Mentre un apagat Gaby Cairo, a qui no li arribaven boles letals al segon pal al estar molt ben marcat per la defensa blanc-i-blava, no acabava de trobar el seu lloc a la pista.

Quan es portaven set minuts de la represa, una caiguda de Macià dintre de l’àrea va ser reclamada com a penal, però el col•legiat no ho va veure així i va fer continuar el joc. Als deu minuts es va sol•licitar el primer temps mort per intentar desencallar el partit. A rel d’aquí van arribar uns bons minuts de l’Horta, que va disposar de varies ocasions per empatar. Tino Martínez va estar magnífic en les seves intervencions i va avortar les possibilitats de remuntada local, donat ales al seu equip. Els barcelonistes es van treure la son de les orelles i van anar en busca de la porteria rival, obtenint com a premi a la seva insistència un penal sobre Toni Rovira, que ell mateix executaria transformant-lo en el 2-4 a manca de 8 minuts pel final, signant el seu “hat-trick” particular.

Però encara no tot estava dat i beneit. Un minut més tard, l’Horta va disposar d’un penal a favor que l’hauria tornat a posar dins del partit si no fos per que Tino, de nou, es va interposar entre la bola i la xarxa.


Pujalte sentencia el partit

Els darrers cinc minuts van ser frenètics. Mentre l’Horta buscava a la desesperada un cop de fortuna que li permetés mantenir-se viu, el Barça volia sentenciar definitivament el partit per evitar sorpreses de darrera hora. I va ser precisament Ferran Pujalte el que s’encarregava de donar el toc de gràcia al seu ex equip, quan faltaven cinc minuts clavats per la cloenda. Per respecte a la seva antiga afició, en Nando no va celebrar el gol.

A la acció següent al 2-5, Víctor Alonso veia una targeta blava i deixava als unionistes en inferioritat numèrica i amb una falta directa en contra. L’encarregat d’executar-la va ser Xavier Segarra, però Sito va refusar la bola. El mateix Segarra es va desfer de la malastrugança fent el 2-6 pocs segons més tard.

Un cop recuperada la igualtat numèrica a la pista, els locals continuaven sense defallir en busca de una utòpica remuntada. El premi a la seva constància arribaria a manca de tres minuts, en forma d’un 3-6 que encara els feia mantenir una llunyana il•lusió. I amb un Horta totalment obert en busca de la porteria rival, de nou Pujalte, posava el 3-7 definitiu gracies a un bonic xut creuat des de fora de l’àrea. En el darrer minut, els locals van poder maquillar una mica més el resultat a través d’un penal a favor, però Tino Martínez va tornar a estar implacable i va evitar que el marcador es tornés a moure.



Nota del autor:
Un servidor es va perdre la primera part del partit donant voltes per el barri d’Horta buscant aparcament, per lo que m’he tingut que refiar de lo expliquen a la web del FC Beterans per acabar de confeccionar la crònica. Però reconec que encara que m’hagués perdut quasi tot el partit, va valer la pena assistir al pavelló d’Horta, només per gaudir de la espectació i la il•lusió que va generar la presència del fill pròdig de la Unió, en Nando Pujalte, qui va rebre en tot moment mostres de carinyo i admiració per part de les tres generacions de públic assistent.

MÉS IMATGES DEL PARTIT:

Tot i el que pugui semblar, aquests partits no tenen una duresa extrema.

Gaby Cairo va lluir unes genolleres daurades que van causar sensació entre els experts en moda presents a la graderia, però no li van portar sort... Gaby Gol no va aparèixer.

Jugadors i arbitres comparteixen camaraderia, bromes... i perruquer.

Per poder fer aquesta foto, tenia dues opcions: o em posava dins de la pista, o trencava un tros de xarxa de darrera de la porteria...

Com es habitual en aquests partits, al acabar, la foto de família.

En aquest cas, també la de família nombrosa.

En Nando Pujalte va estar molt sol•licitat al acabar el partit.

1 comentari:

GabyGol ha dit...

Hola Francesc; te he respondido tus pregunats en nuestro blog...un abrazo...GabyGol