26 de març 2014

BRUTAL AGRESIÓ A UN ÀRBITRE A LA LLIGA ANGLESA


L'hoquei patins ha tornat a mostrar la seva cara bruta i vergonyosa, aquest cop a Anglaterra, on aquest passat diumenge 23 de març durant un partit de la Premier League, l'àrbitre canari Bruno Sosa va patir una brutal agressió per part d'un jugador.

Els fets en qüestió van succeir durant l'encontre entre el Kings Lynn i el RHC Invicta, quan als deu minuts de joc, durant un altercat, un jugador del RHC Invicta -el nom del qual no ha transcendit- va agredir de forma premeditada per l'esquena a l'arbitre, fent-lo caure a terra provocant-li un trencament de mandíbula. El col·legiat va ser traslladat a un centre hospitalari, on va necessitar d'una intervenció quirúrgica per implantar-li dues plaques de titani per reconstruir la mandíbula trencada, i tindrà que passar varies setmanes de baixa.

Bruno Sosa, a l'hospital, en una imatge on s'aprecia el fort cop rebut a la mandíbula
El club implicat, el RHC Invicta -últim classificat de la Premier- va decidir no continuar amb el partit i ha concedit la victòria al seu rival per 10-0. Alhora ha expulsat immediatament al jugador causant de la deplorable agressió i ha publicat a la seva web una nota de disculpa condemnant els fets. Per la seva part, l'arbitre agredit, que va presentar una denúncia a la policia, i el comitè de competició de la federació anglesa estan estudiant les mesures sancionar esportivament i legalment al agressor.

Bruno Sosa, d'origen canari però afincat a Anglaterra des de fa varis anys, és un dels àrbitres més populars de la Premier League i disposa de llicencia internacional, per el que resulta habitual veure'l arbitrant en molts campionats europeus d'hoquei base.

Bruno Sosa, en una imatge d'arxiu del 2012
Des d'A Kops d'Stick també volem condemnar aquests tipus de fets, que tant mal causen al nostre esport, amb el desig de que siguin exemplarment castigats per les autoritats competents. I alhora, volem fer arribar al nostre amic Bruno tot el nostre suport i els millors desitjos d'una ràpida i fructífera recuperació.