28 de març 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 23): LLORET 2 - LICEO 5

ALLARGANT-LI LA VIDA A LA LLIGA

El Lloret va fer un partit més que bo i el xoc va estar obert fins als darrers minuts, però la eficàcia del Liceo i un arbitratge lamentable van fer que els tres punts marxessin cap a a Galícia, deixant als selvatans una jornada més en zona de descens.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 23.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dimarts, 25 de març de 2014, 21:00 h.

CH LLORET (0+2): Ferran Serra (P), Jordi Rodríguez Rodri (1), Xavi González, Jordi Carbó, Víctor Crespo (1) -equip inicial- Raül Pelicano i Marc Gómez.
Entrenador: Manel Barceló

HC COINASA LICEO (1+4): Xavi Malián (P), Josep Lamas, Juan José López, Lucas Ordóñez (2), Jordi Bargalló (2) -equip inicial-, Eduard Lamas (1), César Caballeria i Toni Pérez.
Entrenador: Carlos Gil

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (18') Ordóñez, de penal
SEGON TEMPS:
0-2 (34') Ordóñez, d'acció personal
1-2 (34') Crespo, rematant des del segon pal.
1-3 (36') E. Lamas, de falta des de la frontal.
2-3 (36') Rodri, de xut exterior.
2-4 (43') Bargalló, de penal.
2-5 (50') Bargalló, de xut creuat.

ÀRBITRES: José Juan Melero i Juaquín López

TARGETES:
Blava a Jordi Rodríguez (CH Lloret), min 10', per enganxar a un jugador per darrera.

FALTES: CH Lloret: 11 / HC Liceo: 13

PÚBLIC: Uns 150 espectadors

-Partit de la 23ª jornada avançat a dimarts degut a que el Liceo juga competició europea dissabte 29.
-El Liceo va jugar amb la segona equipació, de color negre, per similitud de colors amb el Lloret.
-Abans del partit es va fer un minut de silenci en memòria de l'expresident del govern, Sr. D. Adolfo Suárez, i del Dr. Benito, membre fundador del CH Lloret.

El Lloret es troba en una situació delicada. Ocupant una de les places de descens, els lloretencs necessiten sumar punts com sigui, tot i el que seu calendari més pròxim no li és gaire favorable. Com a rival arriba el vigent campió, el Liceo de A Coruña, ara situat en segon lloc a una distancia descomunal d'un Barça que no afluixa. Amb la mirada posada a Europa, a la lliga, els gallecs només tenen l'objectiu de sumar punts per mantenir la segona plaça i endarrerir l'aliró dels blaugranes.

Domini, però sense ambició

Víctor Crespo intenta sortir a la contra
Manolo Barceló va sorprendre a propis i estranys asseient a la banqueta des d'un bon inici a Raül Pelicano, el jugador de referència del Lloret, i sembla que aquest detall va agafar de contrapeu al Liceo, que es va trobar durant molta estona com fora de lloc, sense entrar en el partit.

Jordi Bargalló
Durant aquests primers compassos de partit, el Lloret, amb un seriós plantejament defensiu i un joc molt ordenat i disciplinat va ser dominador sobre la pista, encara que les ocasions no van acabar d'arribar. Amb una mica més d'ambició, el Lloret podria haver tret un bon profit d'aquests minuts on el Liceo estava completament desdibuixat i absent.

Malgrat tot, el Liceo agafa avantatge

Davant d'un Lloret perdonador, el Liceo va donar el primer ensurt als 10 minuts, mitjançant una falta directa conseqüent d'una acció que li va costar la targeta blava al local Rodri. Però Jordi Bargalló també estava espès com la resta de l'equip i la seva execució va ser nefasta, mantenint el marcador en el 0-0 inicial.

Jordi Bargalló no va saber superar a Ferran Serra en una falta directa als 10 minuts
Vuit minuts més tard, el Liceo era agraciat amb un penal molt discutit pels locals. Lucas Ordóñez va fallar en el primer intent, però els arbitres van ordenar la repetició del llançament i aquest cop no va fallar, avançant 0-1 als liceistes.

L'únic gol de la primera part va arribar d'un penal transformat per Lucas Ordóñez
Malgrat el gol, el partit no va canviar la seva tònica, amb domini local però sense fruits. A manca de tres minuts pel descans, Rodri va disposar de la millor ocasió dels locals en aquesta primera part, una falta directa, que va desaprofitar, el que va fer que s'arribés a la mitja part amb el 0-1 que deixava el partit obert.

Raül Pelicano, en una acció de finals de la primera part
Comença a animar-se el partit

A la represa, el joc continuava força espès, fins que Lucas Ordóñez es va treure de l'estic una brillant acció personal que va acabar significant el 0-2. La resposta del Lloret va ser immediata, i només uns segons a continuació, Victor Crespo rematava una bona centrada de Carbó i escurçava el marcador en un 1-2.

Moment en el que Víctor Crespo va fer l'1-2
El joc va anar agafant ritme, i dos minuts desprès Eduard Lamas tornava a posar al Liceo dos amunt amb un xut de falta des de la frontal, que es va colar entre la barrera i va sorprendre a Ferran Serra. Però la situació anterior es va tornar repetir, i uns segons desprès, el Lloret tornava a tallar les ales als liceistes i feia el 2-3 amb un xut exterior de Rodri aprofitant un refús de Malián.

Però què xiulen aquests?

Lluita dins de l'àrea del Liceo
El Lloret estava plantant cara a un Liceo que en cap moment s'estava mostrant superior. El partit, amb tretze minuts encara per endavant, amb un ajustat 2-3 i els dos equips empatats a 9 faltes, estava encara molt viu, i la afició local veia possible la proesa.

Lucas Ordóñez falla una falta directa
Lucas Ordóñez per part del Liceo, i poc desprès Raül Pelicano per part del Lloret, van desaprofitar les faltes directes corresponents a la fi del primer cicle de faltes, per tant, el partit continuava allà mateix. Però els àrbitres van encarregar-se d'espatllar l'ambient amb tot un seguit de decisions completament rigoroses i desconcertants.

A set minuts pel final, un penal molt rigorós va servir a Jordi Bargalló per fer el 2-4, que va trencar definitivament el partit. El Liceo va tancar-se a especular amb el resultat davant d'un Lloret molt voluntariós, que a mida que passaven els minuts va passar a jugar més amb el cor que amb el cap, sense poder profanar la muralla defensiva rival. Quan el temps ja s'acabava, Bargalló va fer el seria el definitiu 2-5, ja que a continuació, a cinc segons del final, Pelicano va fallar un penal favorable al Lloret.

Jordi Bargalló va sentenciar el partit amb dos gols consecutius, el primer d'ells de penal
Amb objectius diferents

Aquest resultat deixa al Lloret una jornada més dins de la zona de descens de la taula, i al Liceo el manté a 11 punts del Barça. El que queda clar és que una lliga tant curta com l'actual, quedaria completament descafeïnada si el Barça se l'adjudica amb moltes jornades d'antelació, i partits com aquest, ens recorden a les curses de Indy Car americanes, on quan un dels vehicles adquireix massa avantatge, la organització s'inventa qualsevol excusa per treure el cotxe de seguretat i tornar a estrènyer la cursa.

Ara, al Lloret, immers en el Tourmalet li toca pensar en intentar esgarrapar algun punt dels seus propers compromisos, un complicat desplaçament a El Vendrell i la incomoda visita del Vic, abans d'afrontar les darreres cinc jornades, on serà on es jugarà de veritat la permanència. El Liceo, per la seva part, centrarà la seva ment en superar la dura eliminatòria de la Lliga Europea contra el Porto, en busca d'una plaça per la Final 4.

EL PROTAGONISTA:

L'arbitratge. Nefast. Lamentable que la que s'autodefineix com a millor lliga del món tingui que patir arbitratges com aquest. Realment, per fer-s'ho mirar.

SABIES QUE…?

...al poc de començar la segona part, Josep Lamas va rebre una forta pilotada a la cama que el va fer abandonar la pista, i no va poder tornar a jugar en tota la resta de partit.
...entre el públic es trobava l'exjugador argentí Marcelo Chirola Uribe, que al final del partit va demanar a A Kops d'Stick que li fes una foto de record amb Lucas Ordóñez.

A KOPS DE FLASH

Solemne minut de silenci abans de començar el partit.

Josep Lamas lluïa publicitat de A Coruña en el seu estic.

Les protestes i la sol·licitud d'explicacions als àrbitres van ser una constant durat tot el partit.

El president del Lloret tenia la llotja per a ell sol.

Marcelo Uribe no va dubtar en saludar a la nostra càmera.