24 de maig 2010

CP VILAFRANCA 5 - CE NOIA 5 (OK LLIGA, J.28)

Els 3 punts s’escapen en 13 segons

El Caixa Penedès i el C.E. Noia disputaven un dels partits més interessants de la 28a jornada de l’Oklliga, ja que era el derbi per excel•lència de l’hoquei patins de les nostres comarques.

El Vilafranca, ja descendit, no s’hi jugava res, i el Noia, tampoc, ja que era una partit de tràmit abans de disputar la final a sis de la setmana vinent.

El partit va començar amb un joc intens i vibrant que feia les delícies dels aficionats que s’havien aplegat per veure el derbi. Les coses van començar bé pel Vilafranca, ja que en el minut 13, Sergi Miras feia el primer gol del partit. Després del gol el Noia no es va arronsar i va seguir arribant amb perill a la porteria de Jordi Domènech, però cap bola volia entrar. El Vilafranca, per la seva banda, aguantava molt bé les envestides dels sadurniencs amb una molt bona defensa i arribant amb perill a la porteria de Puigbí. Però quan faltava 1 minut i mig per l’acabament de la primera meitat, el Noia va empatar mitjançant Joan Feixas, en una gran jugada d’estratègia, i a manca de 3 segons, de nou Feixas, feia el gol psicològic de l’1 a 2,i sense més, es va acabar la primera meitat.

A la segona meitat el Vilafranca va continuar lluitant per tal de restablir l’empat en el marcador, però no tenia sort, ja que cap bola volia entrar. El Noia va disposar d’una falta directa executada per Francesc Bargalló en el minut 7 de la segona part, però Domènech va estar molt encertat i va aturar el seu llançament. Però 6 minuts més tard, de nou Francesc Bargalló, va fer el 1 a 3, resultat que semblava insalvable pels de la capital de l’Alt Penedès. Però Ricard Muñoz va donar entrada a la pista a Enrico Mariotti, que va ser la solució del Vilafranca, ja que quan va estar al damunt la pista, el joc vilafranquí va ser molt més fluid i amb molt més velocitat, ja que va proporcionar aire fresc i una visió de joc espectacular. Van ser els millors moments del Vilafranca. Amb l’entrada de Mariotti, el Vilafranca va fer tres gols consecutius, ja que Marçal Montserrat reduïa distàncies 30 segons més tard de que el Noia fes el gol. Dos minuts més tard una gran jugada d’Enrico Mariotti la va culminar, de nou, Marçal Montserrat que feia l’empat a 3, i quatre minuts més tard, Sergi Miras feria el 4 a 3. Semblava que amb aquesta reacció el Vilafranca aniria a més, però a manca de 3 minuts per l’acabament Guillem Cabestany feia l’empat a 4. Tot estava obert, i el millor final esperava en un derbi com els que hi havia antigament. A manca de 18 segons Una jugada del Vilafranca la va culminar Enrico Mariotti que amb la seva veterania va fer asseure a Xevi Puigbí i va marcar el 5 a 4. Tot semblava dat i beneït, però a manca de 5 segons, el jove Aleix Estaller va posar el 5 a 5 definitiu en un partit d’aquells que fan afició, i va complir amb totes les expectatives que d’un derbi d’aquestes característiques s’esperen.

Raimon Mascaró.

C.P. Vilafranca: Domènech, Boira, Mariotti, Miras i Montserrat –cinc inicial- Riba, Rosa, Rodríguez i Moreno

C.E. Noia: Puigbí, Del Amor, Feixas, Cabestany i Estaller –cinc inicial- Aragonès, Mitjans i Bargalló.

Texte i Fotos: CP VILAFRANCA