SUPERCOPA D'ESPANYA 2010 -TORNADA- FC BARCELONA 0 - CP VIC 4

ASSALT AL PALAU

EL VIC, CAMPIÓ CONTRA PRONÒSTIC, DESPRÈS DE SORPRENDRE AL BARÇA

COMPETICIÓ: Supercopa d’España 2010, partit de tornada.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Diumenge, 26 de setembre de 2010. 17:15 h

FC BARCELONA SORLI DISCAU (0+0+0): Egurrola, Borregán, Reinaldo, Panadero i David Páez –equip inicial–, Torra, Adroher i López
Entrenador: Ferran Pujalte

RONCATO CP VIC (2+1+1): Freixes, Bancells, Roca, Carbò, Borja López -equip inicial-, Masoliver i Ordóñez.
Entrenador: Quim López
GOLS:
PRIMER TEMPS:
0-1  (6’) Roca, de fort xut llunyà.
0-2   (15’) David Páez, en pròpia porteria, al refusar un xut de Masoliver.
SEGON TEMPS:
0-3 (41’) Borja, de jugada personal.
PRÒRROGA:
0-4 (56’) Roca, de falta directa.

ÀRBITRES: García i Valverde

TARGETES BLAVES: Reinaldo García (FC Barcelona)

FALTES: FC Barcelona 10 – CP Vic 15

PÚBLIC: Uns 800 espectadors.

- El Barça tenia una renda a favor de tres gols, al guanyar 2-5 en el partit d’anada a Vic.
- Mia Ordeig, lesionat, va causar baixa en el Barça.
- A la grada hi havia una nombrosa representació aficionats del CP Vic.
- El partit va iniciar-se amb una mica de retard degut a que es va aprofitar la ocasió per fer la presentació dels equips base del FC Barcelona.
- El Barça va fer d’amfitrió dels nens del CH Caldes de Montbui, que durant el descans del partit van oferir una exhibició.
- A la llotja s’estrenava el nou president del FC Barcelona, el Sr. Sandro Rosell.
- Com de costum, el president de la Real Federación Española de Patinaje, Carmelo Paniagua, va ser rebut pel públic amb crits “Una nació, una selecció”.

El CP Vic va protagonitzar el que es podria catalogar com un “assalt al Palau” en tota regla, i es va emportar cap a casa una Supercopa que ja tenia quasi perduda desprès del 2-5 del partit d’anada, deixant completament glaçats  i perplexos als aficionats i jugadors barcelonistes, que ja donaven el títol com a guanyat a la bestreta. La clau del partit va estar en que el Vic es va creure en tot moment que podia remuntar, en canvi, el Barça va sortir amb una marxa menys, especulant amb el resultat de l’anada. Un partit emocionant  que es va tenir que resoldre amb un gol d’or en una pròrroga agònica, va fer que el títol marxés camí de l’Osona.

La sort dispar dels dos equips també va ser una de les gran protagonistes del enfrontament, ja que si mentre el Vic la tenia tota de cara, sobretot amb els dos gols de rebot del primer temps, el Barça, que tampoc va jugar tant malament per merèixer una derrota tant contundent, la tenia completament d’esquena a l’hora de batre la porteria rival.

Dos cops de sort fan que el Vic marxi 0-2 al descans
El partit va començar amb un domini total blaugrana, ja què, menys un primer xut llunyà inicial del Vic, els cinc primers minuts van transcórrer quasi integrament en la meitat de pista vigatana. El Vic, molt ordenat al darrera, va aguantar molt bé els atacs dels jugadors barcelonistes, esperant pacientment la oportunitat de sortir a la contra i sorprendre a Egurrola. El punt d’inflexió del partit va arribar als sis minuts, quan en una ràpida jugada, però que semblava que no portaria gaires conseqüències, “Titi” Roca va engaltar un fort xut que va topar en Panadero i, sorprenent a propis i estranys fa entrar dins de la porteria d’Egurrola.

El 0-1 ha deixat mig estabornit al Barça, cosa que ha aprofitat el Vic per fer-se momentàniament amb les regnes del partit  en busca de la somiada remuntada. Als 15 minuts de partit un altre cop vigatà de sort va fer emmudir el Palau: Masoliver pica una bola i David Páez la toca amb tant mala fortuna que la acaba introduint en la seva pròpia porteria. La eliminatòria obria les portes de bat en bat al Vic, i el Barça, que s’adonava que les coses es sortien de guió, li començava a veure les orelles al llop.

El Barça va posar la marxa que li faltava, però va ser massa tard, el motor ja estava ofegat. Els blaugrana van intentar-ho tot de totes les maneres possibles, però va sorgir la figura del nou porter vigatà, Ernest Freixes, que va resoldre a la perfecció les incursions que van poder fer els jugadors barcelonistes entre la defensa del Vic. El temps jugava a favor dels vigatans, que es mostraven més tranquils i còmodes sobre la pista, davant d’un Barça que va pecar d’excés de precipitació. Amb un incert 0-2 es va arribar al descans.

Un Barça ofuscat acaba cedint l'empat global
El segon temps va començar amb la mateixa tònica amb el que va acabar el primer, el Vic estava perfectament posicionat sobre la pista, aguantant el resultat i esperant la ocasió per ampliar-lo, mentre que el Barça topava una i una altra vegada amb Ernest Freixes. El partit es va endinsar dins d’una espiral de despropòsits a bola aturada, que podia haver estat definitiva, però ni Vic ni Barça van poder aprofitar diversos penals i faltes directes favorables. El desconcert era tal que el Vic no va poder apuntillar al Barça ni quan aquests van quedar-se amb un home menys per expulsió de Reinaldo García.

A nou minuts de la finalització del partit, Borja López es va fer amb una bola a mitja pista, va traçar una diagonal desfent-se de tot aquell que li sortia al pas, i caient va poder aixecar la bola per sobre de Egurrola, materialitzant de forma esplèndida el 0-3 que igualava la final i encarrilava el camí de la pròrroga.

Les cares del jugadors del Barça mostraven un cúmul de sensacions molt difícil d’explicar amb paraules. Eren conscients de que el partit se’ls estava anant irreversiblement de les mans, i per molt que ho intentaven, les coses no estaven sortint com volien. Només una jugada aïllada podia decantar el títol cap un bàndol o l’altre. El Barça va ser el que més ho va intentar en el darrer tram de partit, però l’estat de gràcia de l’Ernest Freixes era tal, que allà on no arribava ell, ho feien els pals de la seva porteria. Finalment el partit es va tenir que decidir en una pròrroga amb gol d’or que es preveia apassionant.

Un gol d'or dona el títol al Vic davant la estupor barcelonista

La primera part del temps extraordinari va passar amb més pena que glòria, ja que els dos equips es van mostrar molt cauts, més preocupats d’esperar l’error del rival i no carregar-se de faltes.

Les faltes van ser la clau del partit en la segona part de la pròrroga. Amb els dos equips a una falta de completar el seu cicle, va ser el Vic el primer en caure en el parany i donar al contrincant la oportunitat de fer-se amb el triomf mitjançant una falta directa. Aquest cop va ser Reinaldo García el que va carregar amb la responsabilitat de fer la execució, però Freixes, en una altra gran intervenció va aguantar l’atac del jugador i va refusar el perill. En la mateixa jugada, el propi Reinaldo, va actuar amb molta precipitació i va cometre falta al intentar treure la bola a Masoliver, per el que el Vic va dispossar d’una falta directa a favor. “Titi” Roca va encarar a Egurrola, i aquest cop no va fallar, aconseguint el 0-4 que donava al Vic el primer títol de la temporada, davant de la desolació barcelonista.

ALGUNES IMATGES DEL PARTIT:
Sergi Fernández finalment no va poder debutar en el Palau amb el Barça
Escola de futurs cracks: el CH Caldes de Montbui.

El ex-porter del primer equip, Octavi Tarrés, ara dona un cop de mà al filial del FC Barcelona a 1ª Catalana
El futur de Barça: Infantil, Juvenil i Junior.
Una de les cares conegudes presents a la graderia del Palu Blaugrana, la del ex porter del primer equip i actual porter de l’equip de veterans, Tino Martínez.

Hi ha coses que d’una temporada auna altre no canvien: l’arbitre al mig de les fotos!
Els porters del Barça portaven les mitges de la temporada passada.

Arbitre: Quins són els teus pecats, fill meu?
Freixes: M’he tirat deu anys jugant amb un equip on no podia aspirar a res d’acord la meva categoria...
Arbitre: Dons ara que estàs al Vic, fes bons partits i guanya títols!

Les cares dels jugadors del Barça eren tot un poema...
 ...I les del Vic tot el contrari!

Ernest Freixes era qui estava més content.

Fins i tot el marcador del Palau es va quedar glaçat.

SABIES QUE...?

...El germà del nou porter barcelonista Sergi Fernández, fotògraf, va tenir problemes per accedir a la zona de premsa perquè al club se li va oblidar de fer-li la seva acreditació, i va tenir que moure’s amb la acreditació que li va deixar un altre medi de comunicació.

...Un cop feta la entrega de medalles i trofeus corresponent, el nou president del Barça, Sandro Rosell, que s’estrenava com a tal en un partit d’hoquei, va baixar als vestidors visiblement enfadat i amb cara de circumstàncies a parlar amb els jugadors. Malgrat tot els hi va fer arribar un missatge d'ànim i coratge.

EL KOP D’STICK:

Acaba de començar la temporada i l’hoquei ja ha fet de les seves. Desprès del partit d’anada a Vic, on el Barça va passar per sobre del Vic i va encarrilar el títol, tothom vam començar a dir que els barcelonistes, amb l’equip rodat i els dos nous fitxatges s’enduria tots els títols de la temporada sense despentinar-se. I va i arriba el Vic a Barcelona, en plenes festes de la Mercè i amb un Barça pensant en la festa de celebració del títol, i d’un sonor cop d’estic fa callar totes les boques i ens torna a recordar que l’hoquei patins es imprevisible.

En la meva opinió, potser el Barça no mereixia una humiliació tant severa. Tampoc vull dir que el Vic no mereixia una victòria tant àmplia. Però al igual que molts deien que el resultat del partit d’anada va ser enganyós, per mi, el d’aquest també es un xic enganyós, per el que entrem en el complicat i fascinant tema de la sort en el esport... que si “la sort es treballa”, i tants tòpics com aquest... però la qüestió es que la sort es allà present, i els que veiem molts partits d’hoquei hem vist com moltes vegades un partit s’ha decidit per una bola que no ha volgut entrar quan el més lògic era que entrés, o per una altra que entra de forma increïble... en definitiva, per un cop de sort.
No vull dir que el Vic no hagi merescut la Supercopa, sinó que, vist com han anat les coses en el Palau, un cop de sort li hauria donat el títol al Barça... en fi, tot es molt complicat! Només vull dir que en l’hoquei tot es possible, i que això servirá de lliçó al Barça, que apendrá  que  moltes figures i diners que tingui, no pot abaixar la guardia en cap moment, que els rivals estan allà esperant amb el ganivet a la boca... i al Vic, que pot trobar-se que un cop de mala fortuna, en el darrer minut, li pot esguerrar la feina feta durant els curantanou anteriors.  Ens espera una temporada apassionant!
Vull felicitar a l’Ernest, que desprès de demostrar la seva sobrada qualitat durant els seus darrers anys, mereix jugar en un lloc on pugui obtenir el premi dels títols per adornar el seu palmarès.
Ah! I la setmana que ve, la OK Lliga començarà amb el morbo de veure al Voltregà fent el passadís al Vic en el Olímpic.