15 de nov. 2010

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 7) HC BORBOLLA 3 - CP VILAFRANCA 4

CESC CAMPOR, TALISMÀ DEL CAIXA PENEDÈS EN LA PRIMERA VICTÒRIA FORA DE CASA

Raimon Mascaró (La Corunya). El Caixa Penedès Club Patí Vilafranca ha aconseguit la primera victòria a domicili, i ho ha fet en terres gallegues, ja que en aquesta jornada, els vilafranquins s’enfrontaven al H.C. Borbolla de la Corunya.

Els locals necessitaven imperiosament la victòria ja que en la jornada anterior havien perdut davant l’Alcobendas i necessitaven els 3 punts per sortir de la part baixa de la classificació, mentre que el Vilafranca arribava a Galícia després de guanyar al San Antonio de Pamplona en la jornada passada.

Abans de començar el partit un contratemps per Ricard Muñoz, i és que el porter vilafranquí Pere Anton, es va lesionar en l’escalfament previ al partit i no va poder jugar per molèsties al genoll. Aquí començava el repte pel porter suplent, Cesc Campor, debutar a primera nacional lluny de casa i en una pista complicada de jugar.

El partit va començar amb una intensitat de joc elevada, amb ocasions per ambdós equips, però va ser els gallecs els que es van posar per davant en el marcador en el minut 9 de partit, quan Mantiñas va fer el primer gol corunyès després d’una errada defensiva del Vilafranca. A partir d’aquest moment, el Vilafranca arribava amb menys perill, i les ocasions que tenia les desviava el porter local Bruno Garcia. A manca de 7 minuts i mig, les coses encara es posarien més favorables als gallecs, ja que David Rodríguez va fer el segon gol local, posant les coses més difícils pels penedesencs. Però quan ningú s’ho esperava, i a manca d’un minut per arribar a l’equador del partit, Gerard Vergés feia el primer gol vilafranquí, deixant el marcador al descans de 2 a 1.

A la represa, els homes de Ricard Muñoz van sortir amb molta més agressivitat que no pas la primera meitat i al minut 7 ja havien empat el partit, mitjançant un gol d’oriol Palau, després d’un contraatac, trenat pels vilafranquins, on Palau li va alçar la bola per sobre el porter, un cop aquest estava a terra. Els corunyesos ho intentaven, però sempre es trobaven a un encertat Cesc Campor, que desfeia el perill. Amb l’empat a 2, el Vilafranca va començar a triangular amb un joc molt vistós, creant diverses ocasions manifestes de gol, però no va ser fins al minut 12 de la segona part, que un contraatac trenat per Vergés, Riba i Palau va significar el 3 gol del Caixa Penedès, obra d’Oriol Palau d’un fort xut des de fora l’àrea després de la passada de Gerard Vergés. Amb el Vilafranca per davant els locals van posar-se nerviosos i veien com tot l’esforç de la primera meitat s’esfumava, tot i que seguien intentant crear alguna ocasió de perill i lluitar cada bola com si fos la última, però cada jugada que tenien s’estavellaven contra el porter vilafranquí Cesc Campor. Però a manca de 9 minuts, i sense donar-se per vençuts, els gallecs van fer l’empat a 3 mitjançant Mantiñas mitjançant un xut fort i dur des de mitja distància. Els gallecs van tenir la opció de sentenciar a manca de 5 minuts quan l’ex-liceista Josama Allen, va errar un penal molt discutit pels vilafranquins, ja que els àrbitres van xiular  la pena màxima després de que el porter Campor li treies netament la bola a un jugador gallec. El penal el va aturar pel porter del Caixa Penedès, Cesc Campor, igual que el posterior rebot. Quedava poc més de quatre minuts i els dos equips estaven amb 8 faltes d’equip, i el resultat es podia decantar cap a un costat i l’altra. Però van ser els locals que amb un joc més agressiu van arribar a les 10 faltes d’equip a manca de 2 minuts i 9 segons, la qual cosa significava la 1a falta directa del partit i a més la jugada decisiva. Tota la responsabilitat del partit va recaure en el capità del Caixa Penedès, Roger Riba, el qual va executar molt bé la falta directa i va fer el gol de la victòria vilafranquins a terres gallegues, posant el definitiu 3 a 4. En els últims minuts els gallecs encara van tenir alguna que altra ocasió ja que van arribar a xutar fins a 4 vegades més, però un encertat Cesc Campor, va eliminar qualsevol jugada de perill i amb el resultat de 3 a 4 es va acabar el partit.

Amb aquest resultat el Vilafranca es situa 6è a la classificació molt a prop dels llocs de privilegi amb 13 punts, mentre que el Borbolla continua a la part baixa de la classificació amb 6 punts. La propera jornada enfrontarà el Vilafranca amb el Shum Maçanet, un equip que aspira a tornar a l’Oklliga. El partit començarà a les 12.30 de proper diumenge 21 de novembre.

H.C. BORBOLLA: Garcia, Mantiñas (2), Rodríguez, (1) Togores, Allen -cinc inicial- Fernández,

C.P. VILAFRANCA. Campor, Vergés (1), Sabaté, Ramon i Aguarón –cinc inicial- Riba (1), Carrara i Palau (2)

FALTES: Borbolla 13 // Vilafranca 8