14 de des. 2010

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 11) CP MONJOS 5 - CP VILAFRANCA 3

LA MALA SORT FA PERDRE AL VILAFRANCA

El marcador reflectia una 3 a 3 a manca de 5 minuts per l’acabament del partit.

El C.P. Monjos i el Caixa Penedès Club Patí Vilafranca van jugar el derbi de l’Alt Penedès en la 11ª jornada de la 1ª Divisió Nacional, on la sort es va aliar amb els locals i van guanyar per 5 a 3 en un partit molt igualat que no es va resoldre fins als últims minuts.

El partit va començar amb molta intensitat, tal i com es podia pensar d’un derbi d’aquestes característiques, amb ocasions de gol des de l’inici per ambdós equips, però en el minut 7 de partit el Vilafranca es va avançar en el marcador en una bonica jugada entre Borja Ramon i Brandon Carrara, on aquest últim inaugurava l’electrònic. Poc va trigar a reaccionar els Monjos, ja que 3 minuts més tard, l’exvilafranquí Roger Boira feia l’empat a 1, en una jugada dins l’àrea, on lliure de marca ,va aprofitar la passada de Pere Varias per fer el gol.

Amb l’empat a 1, el Vilafranca es va créixer i va començar a desplegar el seu millor joc, amb jugades trenades i un joc ràpid, però la mala sort va fer que cap bola entrés al fons de la xarxa. Els minuts passaven i damunt la pista predominava el joc del Vilafranca, ja que els Monjos anava a remolc i tret d’algun contraatac, li costava arribar a la porteria defensada per Pere Antón. A manca de 8 minuts el jove Pablo Aguarón va fer pujar el 1 a 2 en el marcador gràcies a la transformació d’un penal. El Vilafranca es veia capaç de superar la veterania i l’experiència d’uns Monjos que li costava entrar en el ritme del partit. Poc a poc, els Monjos es va revifar i abans d’arribar al descans va tenir alguna que altra ocasió, però no la va aprofitar i amb el 1 a 2 es va arribar a la mitja part.

A la represa, i quan només s’havien jugat 60 segons, els arbitres van xiular un penal favorable als Monjos, molt protestat per l’afició vilafranquina desplaçada als Monjos, que Pere Vàries va transformar amb un xut ras per sota del cos del porter vilafranquí. Els Monjos es refeia amb contraatacs i xuts llunyans que de moment no tenien la recompensa, i quan millor jugava els Monjos de nou Pablo Aguarón en el minut 8 de la segona part feia el 2 a 3 favorable als de la capital de l’Alt Penedès. Però l’alegria vilafranquina va durar poc, ja que en un xut de mitja distància de l’exvilafranquí Sebas Moreno, la bola tocava a la careta del porter vilafranquí i entrava a la porteria dels de la capital penedesenca. Quedaven 14 minuts i el partit estava obert, podent caure d’una banda o l’altra.

El Vilafranca intentava desfer la igualada amb xuts llunyans de l’ex-Monjos Marc Sabaté però cap volia entrar a la porteria local. Els Monjos tornava a arribar amb perill a l’àrea vilafranquina, però una defensa ordenada impedia que cap bola arribés a la porteria visitant. Quan faltaven 5 minuts per l’acabament, un xut de Pere Varies va ser parat pel porter vilafranquí en primera instància, però amb la mala sort que la bola es va escolar per sota les seves cames i va entrar plorant a la porteria. Amb el 4 a 3 els Monjos ja es veia guanyador del partit, davant d’un Vilafranca que no es conformava i va anar a buscar el gol de l’empat, que podia haver arribat a manca de 2 minuts i mig si en una jugada calcada al tercer gol vilafranquí, amb el mateix protagonista, Pablo Aguarón, la bola no s’hagués estavellat al travesser, després va botar damunt la línia i va sortir escopida cap al mig de la pista. I quan més insistència posava el Vilafranca, va arribar el cinquè gol dels del Foix, quan Pere Varies va xutar a porteria i la bola es va tornar a escolar a la porteria de Pere Antón després de que el porter vilafranquí parés la bola en primera instancia. Amb aquest resultat de 5 a 3 es va acabar un derbi que deixa els dos equips separats per 4 punts.

C.P. MONJOS: De Moya, Varias (2), Boira (2), Cáceres i Moreno –cinc inicial- Martí i Selles

C.P. VILAFRANCA: Martinez, Ramon, Sabaté, Carrara (1), i Riba –cinc inicial- Aguarón (2), Palau.