20 de gen. 2011

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 14) CP VILAFRANCA 5 - CP BURGOS 1

EL CAIXA PENEDÈS VILAFRANCA GUANYA COMODAMENT AL BURGOS

El C.P. Burgos visitava per primer cop Vilafranca en un partit que era trampa pels locals, ja que els burgalesos venien amb la moral alta després de guanyar el seu primer partit de la temporada, la jornada passada davant de l'Alcobendas. Per la seva banda als homes de Ricard Muñoz només els hi valia la victòria per continuar pensant en la classificació per la Copa del Príncep.

Precipitat, així es com ha sortit sobre la pista vilafranquina el Caixa Penedès Patí Vilafranca, en el partit disputat aquest diumenge contra el Patín Burgos. L'equip vilafranquí ha començat el partit donant-ho tot, i  amb ganes de resoldre des de bon començament, però l’equip burgalès, ben tancat al darrera i amb el porter David Juarez com a millor jugador, o ha impedit. L’equip vilafranquí ho intentava amb ràpids contraatacs i amb xuts de mitja distància, però la bola no entrava. En el minut 7, un ràpid contraatac del jugador visitant Cuevas posava el 0-1al marcador. Amb aquest resultat l'equip burgalès s’ha tancat de forma definitiva dins la seva àrea, l’equip vilafranquí ho intentava i s’ha de destacar dues clares ocasions de gol: una de Gerard Vergés amb una internada dins l’àrea, i una altra de Marc Sabaté, amb un xut  de mitja distància. Però a manca d’un minut per l’acabament d’aquesta primera part, una bona jugada de Pablo Aguarón, que assisteix al segon pal a Brandon Carrara, ha fet l’empat a un. Amb aquest resultat s’arribava a la mitja part.

A la represa, l’equip vilafranquí ha sortit a guanyar el partit i no s'ha deixat sorprendre per l’equip visitant, el qual s’ha limitat a defensar-se. Cal destacar la bona pressió de l’equip vilafranquí, que només a permès que el Burgos xutés a porta en quatre ocasions, fent del porter local Cesc Campor un espectador més. En el minut 6 d’aquesta segona part, l'equip vilafranquí s’avançava en el marcador 2-1, amb un gol obra del protagonista de la matinal, Pablo Aguarón, que feia un fort xut des de fora l'àrea. Dos minuts desprès, els arbitres han assenyalat un penal favorable a l’equip vilafranquí. L'encarregat de fer el llançament a estat Pablo Aguarón, el seu xut l’ha aturat el porter visitat Juarez, però el rebot l’ha recollit el mateix jugador i d’un fort xut ha fet el 3-1. En aquest moment, a l'equip visitant li han expulsat a un jugador per protestar, i aprofitant la superioritat numèrica, una altra vegada, el mateix Aguarón feia el 4-1, i el seu particular hat-trick.

En el minut 9 els àrbitres han assenyalat falta directa a favor dels locals, l’encarregat de fer el llançament a estat Gerard Vergés, però el seu xut l’ha pogut aturar el porter visitant. En aquest punt del partit, l'entrenador local Ricard Muñoz, ha anat dosificant els seus jugadors amb canvis. A manca de 10 minuts per l’acabament del partit Borja Ramon feia el definitiu 5-1. L'equip vilafranquí encara podia incrementar la distancia en el marcador: la jugada més clara l’ha tingut Jordi Busquets, que amb un contraatac s’ha plantat sol davant el porter visitant Juarez, li a picat molt bé la bola, però quan la bola ja entrava el porter l’ha tret de la mateixa línia de gol. Amb aquesta diferència de quatre gols s’ha acabat el partit.

La setmana vinent el Caixa Penedès Patí Vilafranca es desplaça fins Alcobendas per tancar la primera volta, amb la intenció de guanyar i poder classificar-se per la Copa del Príncep, que es disputa a Pamplona el cap de setmana del 5 i 6 de Febrer. Perquè això passi, el Vilafranca ha de guanyar si o si a Alcobendas, i que Monjos i Calafell perdin els seus partits, aquesta és l’única combinació que faria que el Vilafranca es classifiqués per la Copa del Príncep.

CP VILAFRANCA: Campor, Palau, Vergés, Ramon(1), Riba – cinc inicial- Aguaron(3), Sabaté, Carrara(1) i Busquets.

CP BURGOS: Juarez, Cuevas(1), Espinosa, Arroyo, Barrios –cinc inicial- Manero, Miguel i San Roman.

FALTES: C.P. Vilafranca 5 i C.P. Burgos 6

TARGETES BLAVES: Arroyo i San Roman (C.P. Burgos)

Text: Raimon Mascaró