17 d’abr. 2011

COPA CERS (1/4 DE FINAL, TORNADA) CH LLORET 3 - SL BENFICA 6

SENSE FE NO HI HA MIRACLE

COMPETICIÓ: Copa CERS 2010-11. Quarts de final, tornada.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 9 d’abril de 2011, 19:30 h.

CH LLORET (1+2): Serra, Marc Tibau, Rodri, Casalí, Lladó –equip inicial-, Crespo, Xavi Gonzàlez i Martos.
Entrenador: Manel Barceló.

SL BENFICA (2+4): Ricardo Silva, Viana, Rodrigues, Abalos, Neves –equip inicial-, Ricardo Pucina, Tiago Rafael, Diogo Rafael i Cacau.
Entrenador: Luís Sénica.

GOLS
PRIMER TEMPS:
0-1 (20’) Abalos / 1-1 (24’) Xavi González / 1-2 (25’) Diogo Rafael.
SEGON TEMPS:
1-3 (32’) Cacau / 1-4 (43’) Neves / 2-4 (46’) Lladó, de penal / 2-5 (47’) Tiago Rafael / 2-6 (50’) Rodrigues / 2-6 (50’) Lladó, de penal.

ÀRBITRES: Barbarisi i Da Prato (Ita)

TARGETES BLAVES: Rodri (CH Lloret)

FALTES: CH Lloret: 5 // SL Benfica: 10

PÚBLIC: Uns 100 espectadors

- El partit d’anada va acabar amb un resultat de 6-0 favorable al Benfica.
- Al final del partit va haver-hi un petit enfrontament entre els jugadors del Lloret i els àrbitres.

La empresa de remuntar un 6-0 advers no resultava gens fàcil pel Lloret. I no es pot dir que el Lloret no ho va intentar, però li va faltar aquell punt de convicció necessari per assolir les grans fites –el fred ambient a les graderies del Pavelló tampoc va ajudar a encoratjar als jugadors-, i finalment va caure derrotat davant d’un Benfica que es va limitar a fer el seu partit i aprofitar les ocasions que va trobar. Així, el Lloret va dir adéu a les seves aspiracions europees d’enguany amb un cruel global de 12-3, tancant un altre capítol d’una temporada desastrosa.

Un Lloret sense mossegada

El Lloret va ser qui va portar la veu cantant del joc durant els primers compassos de partit, davant d’un Benfica molt conservador que tenia la eliminatòria molt de cara desprès del 6-0 de l’anada. Els lloretencs van generar moltes ocasions per poder avançar-se en el marcador, sobretot a través de Marc Tibau, molt actiu durant els primers minuts. Per la seva part, els portuguesos es van limitar a tancar-se bé al darrera i sortir a la contra sense arriscar gaire i només quan la ocasió la veien clara. Afortunadament pels interessos locals, Ferran Serra va saber desballestar unes clares ocasions de Luis Viana.

Anaven passant els minuts i el Lloret era incapaç de trobar la intensitat de joc  necessària per foradar el bloc defensiu rival, tot i disposar de moltes i llargues possessions, cosa que va fer guanyar confiança al Benfica, fent que mica en mica es trobés més còmode sobre la pista. Ja sobrepassat l’equador d’aquesta primera part, el local Rodri va veure una targeta blava, el que va donar al Benfica la oportunitat de picar una falta directa. Luis Viana va fer el llançament intentant superar per alt a Serra, però no ho va aconseguir, com tampoc els portuguesos van poder treure profit dels seus dos minuts de superioritat numèrica sobre la pista.

Ferran Serra va refusar una falta directa amb el 0-0 al marcador.

El Benfica fa la seva feina

0-1 (20') Abalos
Quan faltaven cinc minuts pel descans, un ràpid contracop va posar pel davant al Benfica amb un gol d’Esteban Abalos, que va caure com un gerro d’aigua freda sobre la parròquia lloretenca. La primera part s’anava consumint sense que el Lloret mostrés el caràcter d’un equip que té que remuntar sis gols a casa, el que va començar a provocar el neguit i la desolació del poc públic que va anar a fer costat a l’equip. En el darrer minut, Xavier González va tirar d’orgull per poder fer l’1-1, desprès de refer-se d’un clar penal comés sobre ell no assenyalat, i rematar una centrada a boca de canó des de dins de l’àrea.

Xavi Gonzàlez va fer l'1-1 al minut 24'

La igualtat en el marcador va durar ben poc, ja que uns segons més tard, un altre contracop permetia a Diogo Rafael batre a Serra i fer marxar al Benfica al descans amb un 1-2 al seu favor. Molt tenia que canviar l’actitud del Lloret en la segona part si volia capgirar una eliminatòria que se li estava posant molt feixuga.

S’esvaeix el somni europeu del Lloret

El inici del segon temps va ser molt semblant al del primer, amb un Lloret com a director del joc i un Benfica molt ben tancat al darrera. Els lloretencs continuaven molt ofuscats de cara a porteria i amb una actitud poc agressiva per poder intimidar a un rival que s’ho prenia tot força tranquil·lament, a la espera de les seves oportunitats. Els locals van disposar d’alguna ocasió per poder igualar el marcador, però molt tímides, i la defensa portuguesa i el seu porter Ricardo Silva van saber desfer-les perfectament.

Als set minuts de la represa, una nova sortida a la contra del Benfica acabava amb un nou gol, aquest cop del brasiler Claudio Lopes Selva “Cacau”, fent pujar al marcador un 1-3 que deixava la eliminatòria quasi sentenciada pels portuguesos. A partir d’aquí, el Lloret va començar a defallir i el partit va canviar de mans, estant el Benfica qui marcava el ritme de joc que més li convenia.

El Lloret continuava completament negat de cara a gol, i ni Gonzaléz, ni Lladó, ni Rodri, ni Crespo van ser capaços de superar Silva en les seves oportunitats. El Benfica tampoc creava gaire perill sobre la porteria de Serra, fins a falta de set minuts pel final, quan Valter Neves va fer el 1-4 que ja ho deixava tot vist per sentencia. La innocència del Lloret era tal, que va ser incapaç de provocar la desena falta del Benfica, que va estar aguantant amb nou faltes durant bona part del segon temps.

Quatre gols en quatre minuts

Al Lloret només li quedava lluitar per l’honor de poder guanyar el partit. A quatre minuts pel final, un penal transformat per Xavi Lladó va poder tornar a posar als lloretencs dins del partit amb el 2-4, però segons més tard,  Tiago Rafael feia el 2-5 que, ara sí, ja ho deixava tot enllestit.

Xavi Lladó va fer el 2-4 de penal

El Benfica va cometre la seva desena falta d’equip, però el Lloret tampoc va saber aprofitar la falta directa favorable. En el darrer minut encara es va veure un gol més per cada equip, però sense cap transcendència en el signe del partit. Joao Rodrigues feia el 2-6 pel Benfica, i Xavi Lladó, de nou des del punt de penal, feia el 3-6 definitiu amb el cronòmetre ja a cero.

El definitiu 6-3 també va ser de penal

Amb tots els jugadors saludant-se dins de la pista, va arribar la darrera pantomima arbitral, quan els van fer retirar al considerar que el Benfica tenia que fer la sacada de gol des del centre, malgrat la botzina ja havia sonat indicant el final. Els jugadors locals, sobretot Ferran Serra, s’ho van prendre com a una provocació per part dels col·legiats, els mateixos que ja havien tingut una polèmica actuació contra el Lloret en un partit de feia dues temporades.

Ferran Serra es va dirigir als àrbitres amb un “Nos estás bacilando, o que?” que es va escoltar per tot el pavelló.

SABIES QUE...?

...el capità del Lloret, José Martos, va saltar a la pista amb el braçalet de capità al braç, però s’ho va treure per jugar.
...abans del partit els equips no van posar alineats al costat dels àrbitres, sinò que van passar directament a les salutacions.

EL PROTAGONISTA:

El pesimisme. L’ambient fred que es vivia al pavelló no feia presagiar una gran nit èpica, si més, tot el contrari. No més d’un centenar d’espectadors fent costat al Lloret, i sense gaire convicció de que la eliminatòria es podia capgirar, no ajuden gaire moralment a un equip que està travessant una greu situació a la OK Lliga i que tenia moltes il·lusions posades en la CERS. D’acord que el 6-0 en contra del partit d’anada no convidava a l’optimisme, però es diu que la esperança es l’últim que es perd, malgrat veient les cares, els gestos, els comentaris... sembla que a Lloret la esperança ja fa temps que ha deixat pas al pessimisme i la resignació.

A KOPS DE FLASH

Alguns jugadors del Benfica van destacar per les seves cridaneres botes

La típica salutació inicial de les competicions europees.

Xavi Gonzalez va ser víctima d’un clar penal en la jugada prèvia del 1-1.

El Lloret se les va tenir diverses vegades amb els àrbitres.

"Quim, possa't guapo que ens estan fent una foto!".

Celebrar un gol amb una clau de judo pot resultar perillós.

EL KOP D’STICK:

En aquests quarts de final, el CP Vilanova ens va donar una lliçó de fe a tothom. Els vilanovins van perdre el partit d’anada contra l’Oliveirense per 7-4, i ja des del minut següent de finalitzar el partit van engegar una campanya per moralitzar i mobilitzar a la afició de cara al partit de tornada, a través de les xarxes socials i medis de comunicació que va donar els seus fruits. Més de mil aficionats a les grades del pavelló de Les Casernes van esperonar i animar al seu equip de tal forma que van empènyer als jugadors a aconseguir “quasi per obligació” una remuntada èpica que ha portat al Vilanova a jugar la Final 4. Tota una lliçó de com creure i il·lusionar-se per alguna fita fins aconseguir-la.