5-1 (35’) Borregán, de jugada col·lectiva.
6-4 (45’) Josep Lamas, a centrada de Pablo Álvarez.

ÀRBITRES: J. López i J. Melero.

TARGETES BLAVES: Josep Lamas (LIC)

FALTES: FC Barcelona: 13 // HC Liceo: 17

PÚBLIC: Uns 700 espectadors

- Abans del partit, els equips júnior i juvenil del FC Barcelona Sorli Discau van oferir a la afició els títols de la temporada.
- El Barça va fer d’amfitrió dels jugadors de la base del CH Sant Just, que es van fotografiar amb l’equip i van jugar un partit d’exhibició durant el descans.
-El partit va ser retransmés en directe per el canal Esport 3 de TVC, de forma conjunta al Reus – Tenerife.
- El partit va servir d’homenatge als jugadors barcelonistes David Páez, Carlos López i Jordi Adroher, i a diferents membres del cos tècnic, que aquesta temporada deixen l’equip.
- Els jugadors del Barça van fer un passadís d’honor als jugadors del Liceo, recentment campions de la Lliga europea.

El Liceo arribava al Palau amb la intenció de poder cremar el seu darrer cartutx per conquerir el títol de la OK Lliga, amb la ressaca del recent triomf a la Lliga europea encara present. Els liceistes s’aferraven a la possibilitat de poder obtenir un resultat positiu contra el Barça, i de que el Tenerife donés la campanada en la seva visita a Reus.

Finalment, el miracle no va succeir, ja que el Barça, que no s’hi jugava res, va obtenir una clara victòria per acomiadar-se de la seva afició desprès d’una irregular temporada, i en l’altre partit, el Reus també complia i es desfeia del Tenerife – a qui de pas condemnava al descens de categoria-, proclamant-se campió de la OK Lliga 38 anys desprès.

El Barça té ganes d’acomiadar-se amb bon regust

Des d’un bon inici el Barça s’ha fet amb el control del partit davant d’un Liceo molt apàtic i espès. Els blaugranes han donat el primer avís al primer minut, estavellant de forma quasi consecutiva dues boles als pals de la porteria de Malián, que va tenir que lluir-se instants desprès per evitar que un parell de ràpids contracops barcelonistes arribessin a bon port.

Cinc minuts li va costar al Liceo despertar i començar a arribar amb perill a la porteria de Sergi Fernández, però el Barça continuava trenant ràpides jugades d’atac i tot indicava que el primer gol no trigaria gaire a caure. Dit i fet. Als set minuts de partit, una ràpida transició dels locals iniciada en camp propi, va acabar amb un xut creuat de Mia Ordeig des de la frontal que va inaugurar el marcador.

El Liceo equilibra el resultat

El Barça continuava forjant entre el bloc defensiu liceista amb ràpides jugades a la contra, però el seu incís li ha costat el carregar-se de faltes molt ràpidament. Així, als 13 minuts ja havia completat el seu primer cicle de 10 faltes, deixant al Liceo la opció d’empatar mitjançant el llançament de la falta directa corresponent. Pablo Álvarez va ser l’encarregat d’executar-la, però no va poder superar a Sergi Fernández. Un minut més tard, els jugadors blaugranes van reclamar gol en una jugada on els àrbitres van xiular “booling” al considerar que la bola va quedar sota el cos de Malián. El resultat continuava 1-0 i el partit va passar per uns moments d’incertesa.

A manca de sis minuts pel descans Sergi Fernández va fer una gran intervenció per mantenir la porteria blaugrana a cero, però no va poder fer res per refusar un fort xut de Sergi Miras –que acabava d’entrar a la pista- des de la mitja distància que va entrar com un obús fins al fons de la xarxa. Era el 1-1 que obria la porta a la esperança al Liceo, ja que en l’altre partit, Reus i Tenerife encara empataven a cero.

Adroher fa justicia abans del descans

L’1-1 va esperonar al Liceo i el partit va entrar en una fase força entretinguda, amb constants anades i tornades cap a les dues porteries, molt ben cobertes per Fernández i Malián. Quan mancaven un parell de minuts per arribar al descans, el joc va quedar aturat degut a una topada fortuïta entre Jordi Bargalló i l’àrbitre. Afortunadament el jugador liceista es va recuperar i el joc va seguir el seu transcurs amb normalitat.

I amb el cronòmetre a punt de tocar a la fi de la primera part, Jordi Adroher es va treure de l’estic una brillant acció individual, en la qual encarava la porteria mentre es desfeia de tots els rivals que li sortien al pas, i engaltava un precís xut des de la frontal que arribava al fons de xarxa set dècimes abans de que sonés la botzina. El 2-1 donava un mínim avantatge al Barça per encarar la segona part, i feia justícia al vist sobre la pista durant els primers vint-i-cinc minuts.

El Barça tira per la via ràpida

Els primers cinc minuts de la represa van continuar amb la tònica d’anades i tornades que ens havia deixat la primera part, fins que el Barça, amb dos gols consecutius en un minut ha deixat tocat a un Liceo més pendent del resultat del partit del Reus que del que succeïa sobre el parquet del Palau Blaugrana. El 3-1 l’ha fet Reinaldo García al transformar un penal, i el 4-1 ha arribat desprès d’una bona acció de Marc Torra.

En qüestió de quatre minuts, els dos equips van desaprofitar vàries ocasions a bola aturada per tornar a marcar. Primer va ser el Liceo amb un llançament de Jordi Bargalló des del punt de penal, i a continuació el blaugrana Reinaldo García va fallar la falta directa que castigava al Liceo per la seva desena falta d’equip. El Barça encara va tornar a disposar d’una nova falta directa a favor, en aquest cas conseqüència de la expulsió per targeta blava de Josep Lamas.

Marc Torra va desaprofitar la falta directa, però el Barça va saber treure profit dels seus minuts de superioritat numèrica i Beto Borregán va sentenciar el partit culminant una jugada col·lectiva de tot l’equip amb el 5-1 a manca d’un quart d’hora pel final. Cal remarcar que el Barça, que havia comés la seva desena falta al minut tretze de la primera part, no va tornar a cometre cap falta més fins a aquests instants.

Un final ple de gols

Un nou penal, aquest cop llançat per Sergi Miras va permetre al Liceo retallar diferències, però va ser un miratge, ja que un minut més tard, Reinaldo García tornava les coses al seu lloc al fer el 6-2 desprès de robar una bola i plantar-se sol davant de Xavi Malián. Instants desprès Jordi Adroher va saltar a la pista del Palau per darrera vegada vestit de blaugrana, i va tenir la oportunitat de tornar a marcar al picar la falta directa conseqüent a la quinzena falta del Liceo, però no ho va aconseguir.

Quedaven cinc minuts per acabar el partit i semblava que tot el peix ja estava venut. El Barça guanyava i controlava plàcidament el partit davant d’un Liceo força desmoralitzat degut a les noticies que arribaven des de Reus, on un marcador regnant de 4-1 esvaïa totes les possibilitats de que els corunyessos es proclamessin campions de lliga. Llavors va arribar una tímida reacció del Liceo que va donar una mica d’espurna al partit. Sergi Miras feia el 6-3 de nou des del punt de penal, i segons desprès Josep Lamas aprofitava una bona acció individual de Pablo Álvarez per fer el 6-4.

La reacció gallega la va tallar ràpidament el Barça amb una canonada de Mia Ordeig des de fora de l’àrea que significava el 7-4, i tot i que en els tres minuts restants els dos equips van buscar encara ampliar el seu caseller, el marcador no es va tornar a moure. El Barça acomiadava la seva irregular temporada poden oferir a la seva afició una victòria de prestigi.

El Reus campió de lliga

La darrera jornada va servir per coronar al successor del Barça com a campió de la OK Lliga desprès de 13 temporades de domini blaugrana. El Reus i el Liceo, els aspirants, arribaven a la fita empatats a punts, cosa que donava un punt d’emoció a la jornada. Finalment el Reus no va fallar en el seu partit a casa contra el Tenerife –que es jugava la permanència- i es va proclamar campió 38 anys desprès.

SABIES QUE…?

...pel Palau es va deixar veure una nodrida representació de l’equip de veterans del Barça, ja que, a part de Ferran Pujalte, Sergi Macià i Quim Paüls, membres del cos tècnic del primer equip, a la graderia hi eren Jordi Martínez, Toni Rovira i Josep Enric Torner (estarien espiant al seu “filial” de cara a la propera temporada?).
...entre el públic del Palau es trobaven els jugadors del Blanes HCF Kimi Ridaura i Jepi Selva, i Marcelo Uribe, jugador del CP Tordera.
...el partit es va poder seguir en directe via Twitter a través d’OKCAT.cat, amb la retransmisió realitzada pel mateix director de la web.
...al final del partit, Páez, López i Adroher van donar les seves samarretes als membres de Sang Culé, i van sortir de la pista desprès de que els seus companys els hi fessin un passadís d’honor.
...l’estic amb que va jugar el partit David Páez va acabar en mans del fill d’en Jordi Martínez.

EL PROTAGONISTA:

David Páez, Carlos López i Jordi Adroher. Sense que el Barça es jugués res, el partit es va envoltar d’un ambient festiu i emotiu per acomiadar als tres jugadors del Barça que havien anunciat la seva marxa a final de temporada. David Páez i Carlos López, després de moltes temporades al club, van abandonar el Palau entre llàgrimes i visiblement emocionats. Páez tornarà a l’Argentina i López encara no ha desvelat el seu futur. Adroher, que va arribar al club fa dues temporades com a una sonada incorporació, no ha acabat de despuntar i marxa al Reus Deportiu. Tots tres van rebre l’afecte de la afició, i des de A KOPS D’STICK els hi volem desitjar tota la sort del món en les seves noves aventures.

A KOPS DE FLASH

El futur del Barça sembla assegurat.

Els jugadors del primer equip del Barça van passar per un autèntic “Photo-hall” abans del partit.

“Cachi” Páez va viure amb molta emoció el seu darrer partit amb el Barça.

Assortit de material al costat de cada banqueta.

El Liceo va gaudir del suport d’un petit, però sorollós, grup d’aficionats.

El Reus també va tenir la seva representació a les grades del Palau.

A finals de maig, només acostar-me a Carlos Gil i el seu anorak ja em feia suar.

Moment de glòria pels més petits del CH Sant Just sobre el parquet del palau Blaugrana.

Toni Rovira, durant el partit en plena fase REM.

Carlos López rep les darreres instruccions de Ferran Pujalte.

Sang Culé porten 20 anys donant suport al Barça, i ja tenen el futur assegurat.

Jordi Adroher salta per darrer cop a la pista del Palau com a jugador del Barça.

Sergi Fernández va tenir que córrer per que una badada no li costés un disgust.

Final de partit ple d’emocions...

Marcelo Uribe va voler estar al costat dels seus compatriotes argentins.

A KOPS D’STICK va reunir als porters titulars del filial, veterans i primer equip del Barça.

...i per acabar la temporada, un clàssic: l’àrbitre al mig de la foto!

EL KOP D’STICK:

Finalment la RFEP va entrar en raó i va decidir canviar la data de la darrera jornada de la OK Lliga. La data inicial, el dissabte 28 a les 20:00h, coincidint plenament amb la final de la Champions League de futbol, feia preveure un estrepitós fracàs d’afluència de públic als pavellons en una jornada on es decidia el campió de la competició i la tercera plaça de descens. La data final, el dijous 26 a les 21:00 h, possiblement no era la millor opció, però tampoc exigia un gran sacrifici als aficionats.

Així dons, no hi havia excusa... tocava fer un viatget cap a Barcelona. Allà ens estava esperant en Jordi, d’OKCAT.cat, que havia decidit baixar cap a Barcelona a seguir el final de la OK Lliga en directe. I en el Palau, noves mostres de la política d’austeritat aplicada per la nova directiva blaugrana. Sent el darrer partit de la temporada, amb el Barça sense jugar-se res i amb previsió de poc públic visitant desplaçat des de Galícia, em va sorprendre molt que la entrada no fos lliure com en altres ocasions. També vaig trobar a faltar alguna petita festa o acte de comiat de temporada. D’acord... no ha estat una gran temporada... però s’ha guanyat una Copa del Rey espanyola, que els aficionats sabem que és la competició de clubs més dura del món, i ja feia uns anys que no es guanyava. També es podria haver tingut alguna mena de detall cap a Carlos López i David Páez, dos jugadors que han decidit marxar després de molts anys lluint la samarreta blaugrana amb una professionalitat inqüestionable. Un insípid final a una temporada també insípida. Però en fi... es el que hi ha.

S’ha acabat la OK Lliga. Amb la retallada a 14 equips i sense play-off no hem tingut temps a gaudir-la, i ara ens toca esperar CINC MESOS!!! per tornar a gaudir de l’hoquei d’elit (això és salvaguardar l’hoquei?). Ara, ens tindrem que matar el cuc amb el final de la Primera Divisió, la Final 4 de la Lliga de Veterans, i algun torneig estiuenc de costellada, abans de poder seguir per TV el Mundial de San Juan (Argentina). Que hi farem!

Properament farem una  mica de balanç i anàlisi de la temporada.

Nota: Malgrat aquesta crònica s’ha publicat tard per qüestions tècniques, ja estava preparada abans de tots els moviments esdevinguts recentment dins del cos tècnic del Barça, per això no fa cap mena de referència als mateixos, dels quals ja en parlarem quan tot s’aclareixi.