24 de nov. 2011

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORNADA 7): CH LLORET 4 - GEIEG 2

UN LÍDER INTRACTABLE

El CH Lloret i el GEiEG ServiceMaster protagonitzaven el duel gironí de la 7ª jornada de lliga de la 1ª Divisió estatal. Els dos equips jugaven l’any passat a la OK Lliga, i en la temporada actual a la divisió de plata són uns dels clars aspirants a l’ascens.

El Lloret arribava al partit com a líder en solitari de la classificació, amb uns números quasi bé immaculats, al cedir tant sols dos empats fora de casa i comptar la resta de partits amb victòries. El GEiEG, tot i tenir una de les millors plantilles de la categoria, ha realitzat un inici de temporada un tant irregular, sobretot en els partits a casa, que l’ha portat a situar-se a mitja taula, però tant sols a 4 punts de diferència del Lloret. Malgrat tot, el partit tenia la seva trampa amagada pels lloretencs, ja que els grupistes es mantenien invictes en els seus partits a domicili, on han sumat 7 dels 9 punts possibles, aconseguint la victòria en dues pistes tant complicades com són la de l’Alcobendas i el Raspeig. Per tant, els tres punts en joc resultaven claus per què el Lloret pogués posar una important avantatge davant d’un dels seus teòrics rivals directes, i en el cas contrari, el GEiEG podria fer un important pas endavant i situar-se en la part alta de la classificació, ben aparellat amb la resta d’equips que segurament acabaran lluitant per l’ascens.

El partit va ser molt intens, amb alternatives de joc i sense un clar dominador. Però la sort que li va faltar al Lloret la passada temporada, la està trobant enguany, i tres errors garrafals del porter i la defensa grupista, van acabar per convertir-se en un 3-0 a favor dels lloretencs, que ja va resultar insalvable pel GEiEG. La destacada actuació dels porters dels dos equips va resultar determinant. El Local Ferran Serra es va mostrar inspiradíssim de nou durant tot el partit, i el grupista Linu Luzón va refer-se de la seva nefasta actuació en la primera part, convertint-se en el baluard del GEiEG per mantenir les esperances de puntuar fins al darrer moment. Cal destacar també el moment emotiu de la tarda, amb la calorosa rebuda del públic al visitant Xavi Lladó en el retorn a la que va ser la seva pista les darreres tres temporades.

Amb els tres punts aconseguits, el Lloret continuarà una jornada més com a líder invicte, amb la tranquil·litat de saber que en aquestes set jornades ja s’ha enfrontat a rivals de la talla del Lleida-Llista Blava, Cerceda i GEiEG, tots ells favorits per l’ascens a OK Lliga, i afronta amb la moral pel núvols un dels desplaçaments més complicats de la temporada, la propera jornada, a la pista del CP Tordera, un altre dels equips forts de la categoria.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal, jornada 7.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte, 19 de novembre de 2011, 19:30h

CH LLORET (3+1): Serra, Rodri, Gonzàlez, Crespo, Torner –equip inicial-, Guimerà i Gómez.
Entrenador: Manel Barceló

SERVICEMASTER GEIEG (0+2): Luzón, Sànchez, Mendes, Casadevall, Lladó –equip inicial-, Garcia, Rosa i Vives.
Entrenador: Israel Umbert.

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (3’) Crespo, aprofitant un refús del porter.
2-0 (15’) Torner, aprofitant un refús del porter.
3-0 (23’) Guimerà, en una badada defensiva rival
SEGON TEMPS:
3-1 (29’) Garcia, de penal.
4-1 (49’) Gonzàlez, de falta directa
4-2 (49’) Lladó, de xut de falta

ÀRBITRES: M. Benítez i G. Gorina

TARGETES BLAVES: Casadevall (2) i Sànchez (GEiEG)

FALTES: CH Lloret: 19 / GEiEG: 16

PÚBLIC: Uns 80 espectadors

INCIDÈNCIES:
-Els arbitres lluïen un braçalet blanc en senyal de rebuig a la violència, en solidaritat amb l’àrbitre agredit fa dues setmanes en un partit a El Vendrell.
-El Lloret havia convocat pel partit al júnior José Ramón García, que finalment no va jugar.

CRÒNICA:

El GEiEG va sortir a la pista molt posat, agafant per sorpresa al Lloret, a qui va infringir una forta pressió des del primer instant del partit. Els grupistes portaven el control de la bola, i quasi la totalitat dels primers compassos de partit va transcórrer en la meitat de pista lloretenca, tot i que els locals, ben asentats en defensa, van saber mantenir el perill a ratlla. Als dos minuts, el porter lloretenc Ferran Serra ja va tenir que intervenir providencialment davant d’un xut a boca de canó d’Humberto Mendes.

Dues errades de Luzón condemnen al GEiEG

Encara no s’havia complert el tercer minut de partit, quan una innocent aproximació del Lloret a la porteria grupista era refusada per Linu Luzón amb poc encert, quedant la bola morta dins de l’àrea per a què Víctor Crespo la recollís i la convertís en el primer gol de partit.

Els jugadors del GEiEG veuen impotents com reben tontament el primer gol en contra

L’1-0 va resultar balsàmic pel Lloret, fins a les hores força ofegat per la pressió del rival, i va començar a coordinar jugades d’atac. Així dons, el partit es va començar a anivellar fins arribar a una etapa on les jugades es succeïen de forma alterna a les dues porteries. Mentre Ferran Serra es mostrava impecable sota els pals de la porteria lloretenca, Linu Luzón semblava no estar gaire fi en les seves intervencions, cosa que va donar més d’un ensurt als grupistes.

Torner fa el 2-0
Al quart d’hora de joc, la sort va tornar a somriure al Lloret amb una jugada molt semblant a la del primer gol. Aquest cop va ser Enric Torner qui va aprofitar un mal refús de Luzón per batre la porteria grupista, col·locant el 2-0 en el marcador. En la jugada del gol, el capità del GEiEG Marçal Casadevall va rebre un cop fortuït a la cara que va obligar a aturar el partit uns minuts, però afortunadament la cosa va quedar aquí i el jugador va poder continuar amb normalitat.

Encara amb 35 minuts per davant, el 2-0 no donava per acabat el partit, ni molt menys. La intensitat del joc continuava in crescendo i l’objectiu dels dos equips continuava sent la porteria rival. El GEiEG va posar tota la carn a la graella i va posar en seriosos compromisos a Ferran Serra, que va tornar a estar magnífic a xuts de Sànchez, Mendes i Casadevall, a qui també va refusar un llançament de penal i la jugada posterior. En la porteria grupista, Luzón va refer-se de les seves dues errades anteriors, i va estar superb en unes perilloses internades de Crespo i Guimerà, i refusant amb seguritat un xut de Rodri.

El primer dels penals refusats per Serra
Però entre tot això, a manca de tres minuts pel descans, Marçal Casadevall veia una targeta blava que deixava al GEiEG amb un home menys temporalment. Els grupistes no van poder aguantar els embats dels locals, i en una altra desafortunada jugada van rebre el tercer gol, quan la defensa no va estar atenta a refusar una bola que s’havia colat per sota del cos de Luzón, quedant a mercè de Ferran Guimerà que va poder marcar quasi bé a plaer. El 3-0, amb el que va acabar la primera part, ja va resultar un càstig massa sever pel GEiEG, i va donar molta tranquilitat al Lloret per afrontar amb garanties una segona part que es preveia força dura.

Guimerà va estar molt murri en la jugada del 3-0

El Lloret defensa el seu avantatge

Bona oportuninat d'Oriol Vives
La segona part també va començar amb molta intensitat, però amb un Lloret un xic més conservador, més centrat en mantenir a ratlla els atacs del GEiEG que en intentar incrementar l’avantatge. Ferran Serra continuava amb la seva bona línea, i en els primers minuts va fer un parell de bones intervencions en unes bones ocasions dels grupistes. Als quatre minuts de represa, el GEiEG va aconseguir retallar diferències, fent el 3-1 amb un llançament de penal picat per Ferran Garcia. A partir de llavors, el protagonisme del partit va passar a mans dels dos porters, que amb un recital de bones intervencions es van encarregar de mantenir les seves porteries invictes fins als darrers minuts de partit.

Ferran Garcia va fer el 3-1 de penal

Un minut després del 3-1, els grupistes podrien haver ajustat encara més el marcador, però Humberto Mendes no va poder superar a Serra en una falta directa. I tres minuts més tard, Serra va tornar a estar providencial refusant un llançament de penal a Ferran Rosa.

Bona intervenció de Serra en la falta directa picada per Mendes

En la porteria contrària, Linu Luzón estava disposat a fer oblidar la seva desafortunada actuació de la primera part. Primer va evitar que el Lloret incrementés el seu avantatge amb una aturada semi-acrobàtica en una combinació entre Gòmez i Crespo, i poc desprès refusant un llançament de penal a Enric Torner. El mateix Torner també va desaprofitar un minut desprès una falta directa favorable al Lloret.

Enric Torner va enviar alta una falta directa

En l’equador d’aquesta segona part, Miquel Àngel Sànchez, que acabava de tornar a la pista, va estar a un pèl de posar emoció al tram final de partit en dues oportunitats: la primera si arriba a marcar des del punt de penal. El Xut de Sànchez va superar per baix al porter lloretenc, però la bola va estavellar-se en la base del pal de la porteria, i a continuació Serra va estar molt ràpid blocant el refús. I poc després, en una acció de contracop, on Serra va posar una mà miraculosa quan el davanter grupista havia superat als defensors i la bola ja enfilava el camí de la xarxa.

Miquel Àngel Sànchez va estar a punt de marcar de penal

El mateix Sànchez, que des del seu retorn a la pista es va convertir en l’home més incisiu del GEiEG, va veure una targeta blava per fer caure amb l’estic a un jugador lloretenc. Els grupistes van ser castigats amb una falta directa, que va executar Víctor Crespo, però Luzón va tornar a evitar per dos cops que el Lloret sentenciés el partit.

Luzón va aguantar molt bé a Crespo en la falta directa

Serra evita la desfeta i Gonzàlez sentencia

Serra va estar providencial
El partit encarava la seva recta final amb el caseller de faltes en 14-13, el GEiEG estrenyent de valent, i el Lloret sense poder sentenciar. El resultat favorable als locals es podia veure en perill si els grupistes aconseguien marcar i ajustar el marcador en un 3-2. Les oportunitats per fer-ho no varen faltar, però allà estava la figura d’un pletòric Ferran Serra convertit en un mur inexpugnable. Els xuts de Casadevall, Sànchez i Lladó, topaven contínuament contra les guardes del porter lloretenc, que també va refusar una falta directa a Oriol Vives.

Oriol Vives tampoc va poder superar a Serra de falta directa
A un minut i escaig pel final, el GEiEG va completar el seu segon cicle de faltes. La ocasió la va aprofitar Xavier Gonzàlez per poder eradicar l’angoixa del Lloret, al materialitzar de forma impecable la falta directa en el 4-1, que per fi deixava sentenciat el signe del partit. El jugador lloretenc acabava de sortir a la pista desprès de passar-se bona part de la segona part recuperant-s’hi d’un fort cop rebut en els primers minuts de la represa.
Xavi Gonzàlez va fer el 4-1 que deixava el partit sentenciat

Segons desprès, Xavier Lladó va fer el  4-2 definitiu amb un magistral llançament de falta que va superar la defensa i va entrar per la escaire de la porteria de Serra. A manca de tant sols un minut per la conclusió, el gol ja va resultar estèril.

El 4-2 que tancava el marcador

En el darrer minut, el Lloret va aconseguir tallar de soca-rel la possible reacció grupista adormint el partit a base de cometre faltes. Però encara va donar temps a veure una nova targeta blava, aquest cop la segona a Marçal Casadevall, i una nova bona intervenció de Linu Luzon, aquest cop refusant una nova falta directa a  Enric Torner.

SABIES QUE…?
...abans del partit, els àrbitres van fer tapar amb un esparadrap els piercings que portaven a la orella els jugadors del Lloret Víctor Crespo, Ferran Guimerà i Marc Gòmez.
...el porter del GEiEG Linu Luzón que va estrenar una samarreta blau marí al inici del partit, se la va canviar per superstició al descans per una blau cel, degut a les errades “tontes” que va tenir durant la primera part i que li van costar tres gols al seu equip.
...entre el public hi havia molts espectadors vinguts de Tordera, segurament amics i familiars d’alguns dels jugadors dels dos equips que són d’aquella població o havien jugat al CP Tordera.

EL PROTAGONISTA:

Marcel Linu Luzón. El porter del GEiEG va fer un partit de cara i creu. Durant el primer temps va ser protagonista per culpa de les seves errades, que van acabar per castigar al seu equip amb un 3-0 massa exagerat. Però es va sobreposar durant el descans i va fer una segona part de llibre, mantenint vives les esperances de puntuar dels grupistes al mantenir la seva porteria invicta fins a falta de dos minuts pel final del partit. Va donar una lliçó de com sobreposar-se a les adversitats, i si al final el GEiEG no va poder puntuar, no se li pot imputar totes les culpes.

A KOPS DE FLASH

Luzón, amb una samarreta que va estrenar i que segurament no es tornarà a posar més.

Els jugadors del Lloret, amb el piercing tapat, o lluint un “pinganillo”?...

Els àrbitres van lluir un braçal blanc en senyal de protesta.

Xavi Gonzàlez es va passar bona part del segon temps en el “dic sec” degut a un fort cop.

Un detall de les botes del local Rodri

Ferran Serra va tornar a signar una formidable actuació.

EL KOP D’STICK:

Del que escoltis...

Aquesta temporada la Federación Española de Patinaje ha posat en marxa una nova iniciativa, la de penjar en la seva web el “minut a minut” dels partits, amb la fitxa tècnica i l’acta del mateix, quasi al moment d’acabar el partit. La iniciativa es molt lloable, però es tindria que filar una mica més prim, ja que moltes de les dades publicades són errònies, si més no, no del tot correctes.

El problema no està aquí, ja que pel seguidor “d’a peu”, no deixen de ser una mera informació aproximada de com ha anat el partit, però el que passa també, es que molts mitjans informatius s’aprofiten d’aquesta informació per elaborar les cròniques del partit sense tenir la necessitat d’enviar a un periodista al lloc de la notícia i a més, saltar-s’hi una de les regles bàsiques del periodisme, que es la de contrastar totes les informacions abans de publicar-les. Així dons, en els darrers jornades hem pogut comprovar com alguns diaris i portals web publicaven erròniament el nom d’alguns jugadors, l’ordre o autors d’alguns gols, sempre, casualment, coincidint amb errades a la web de la RFEP. Fins i tot en una ocasió un mitja informatiu va publicar que “tot va passar en els primers 10 minuts de partit”, degut a que, segurament per algun problema tècnic, les dades de tot el partit en el “minut a minut” van quedar compactades en un espai de 10 minuts.

Per sort, en A KOPS D’STICK, no pengem mai una crònica que no provingui d’algun partit on hem estat nosaltres personalment, o algun dels nostres fidels col·laboradors. En aquest cas en concret, per si algun lector s’ha donat compte, hem publicat que en el cinc inicial del Lloret estava Crespo en lloc de Guimerà, i de porter titular en el GEiEG estava Luzón en lloc de Ortega, i que abans es va marcar el quart gol del Lloret que el segon del GEiEG, tal i com indicava la web de la RFEP i han copiat alguns mitjans informatius. Nosaltres érem allà i podem assegurar que el que hem penjat es correcte.

Un dels nostres lemes: el que ens deien els nostres pares... “del que escoltis, no et creguis res. I del que vegis, només la meitat”