9 de des. 2011

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORNADA 10): CP TORDERA 5 - CP ARECES 1

UN NOU PAS ENDAVANT

Tot i les rigoroses decisions arbitrals a favor, el Tordera va superar clarament tant a la pista com en el marcador a l’equip asturià de l’Areces de Grado. Els torderencs es van avançar molt aviat i amb un disciplinat control del joc ja no van donar al rival cap opció, fins als minuts finals, on amb el partit completament decidit, el Areces va poder maquillar una mica el resultat.

El Tordera, que arribava al matx situat en la tercera posició de la classificació, fa d’aquesta manera un pas endavant al aprofitar també la ensopegada del Lloret i superar-ho, situant-se a un sol punt del liderat, ocupat encara pel Sant Feliu de Codines, tot i el seu empat d’aquesta jornada. El Parroquial continua sent un fortí pel Tordera, on només ha cedit un empat contra l’Alcobendas. El Areces continua una jornada més enfonsat en les darreres posicions de la taula, amb un pobre bagatge fora de casa, on només ha sumat un punt de 15 possibles.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió espanyola, jornada 10

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dimarts 6 de desembre de 2011, 12:30 h.

CP TORDERA (2+3): Gerard Camps, Andrea Bolcato (1), Berna Garcia (1), Ricardo Valverde (1), José Martos –equip inicial-, Albert Gramunt, Sergi Parra (1), Marc Serra i Adrià Martos (1).
Entrenador: Jordi Camps.

CP ARECES ELECINCO (0+1): Ian Morrison, Samuel Vallina, Pelayo Aspra, Javier Quintanal i José Abella –equip inicial-, Borja Bernardo (1) i Nacho Fernández.

PÚBLIC: Uns 100 espectadors.

-Durant la mitja part del partit, va haber-hi un petit partit d’exhibició per part dels nens i nenes de la escola del CP Tordera.

El partit es va posar molt aviat de cara als locals, ja que en el primer minut es van avançar en el marcador mitjançant un llançament de penal transformat per Ricardo Valverde. Quasi es podria dir que el partit ja va acabar aquí, perquè el Tordera es va fer l’amo del tempo de joc i el Areces no va poder mostrar mai senyals convincents de perill.

Un penal en el primer minut va significar l'1-0

Malgrat tot, calia continuar treballant i buscar algun gol més que donés tranquil·litat al Tordera, ja que un 1-0 matiner no deixa de ser un resultat molt just per confiar-s’hi. El Areces es va plantar molt bé en defensa i va crear moltes complicacions als locals, que continuaven insistint. Bolcato, Valverde, Garcia i Parra van disposar de bones oportunitats per marcar, però uns cops la defensa, i altres el porter Ian Morrison, es van encarregar de desballestar. A la porteria torderenca, Gerard Camps resolia sense gaires complicacions les innocents aproximacions dels asturians.

Bona ocasió de José Martos

El 2-0 aplana el camí al Tordera

Als 14 minuts va arribar fer fi el 2-0 que feia justícia al que estava passat sobre la pista. Va ser Andrea Bolcato, mitjançant un fort xut que va agafar per sorpresa a defensa i porter rivals, en una jugada que es va iniciar al recuperar ell mateix una bola rifada dins de l’àrea asturiana. Tant sols un minut desprès, una ràpida combinació entre Sergi Parra i Marc Serra va estar a punt de significar el tercer gol local, però Ian Morrison va poder refusar la bola amb una magnífica intervenció.

Brillant intervenció de Morrison evitant el 3-0

El 2-0 va obligar al Areces a obrir-se i sortir en busca de la porteria torderenca. Quintanal i Abella continuaven sent els homes més insistents del bàndol visitant, però la ordenada defensa local s’encarregava contínuament de desballestar totes les jugades en contra, per el que els asturians van provar fortuna amb xuts llunyans, però amb poc encert. El Tordera es sentia còmode sobre la pista, generava accions de perill, i la sensació generalitzada era de que no trigaria en caure un nou gol.

Moment del 3-0
Tres minuts abans del descans va arribar el 3-0, en una bola que recuperava Adrià Martos a la vora de l’àrea i rematava de forma semi-acrobàtica mentre queia. Un parell de minuts més tard, la falta directa conseqüent a la targeta blava que va veure el visitant Javier Quintanal va poder significar el quart gol del Tordera, però Sergi Parra no va poder superar Morrison en el llançament, i amb el 3-0 es va arribar al descans.

Sergi parra va poder fer el quart abans del descans.
El Tordera no dona peu a cap reacció rival

El Areces va començar la segona part amb un home menys, degut a la expulsió momentània de Quintanal a finals del primer temps. La situació la va aprofitar el Tordera a la perfecció, ja que en la primera jugada d’atac de la represa, Sergi Parra va fer el 4-0 amb un xut  col·locat des de la frontal de l’àrea. Era un gol “psicològic” que tallava de soca-rel qualsevol intent de reacció dels asturians.

La 2ª part també va començar amb un gol matiner del Tordera

El partit es va convertir aviat en un festival de joc local, que va fer gaudir al centenar d’espectadors que van anar poblant esgraonadament les graderies en la matinal festiva. L’Areces estava completament trencat i el seu joc s’anava endurint i les jugades d’atac sorgien a la desesperada. Sergi Parra va donar l’ensurt del dia al quedar estès a terra commocionat desprès d’una forta trompada contra Samuel Vallina quan encarava la porteria asturiana. El jugador local va necessitar d’ajuda per abandonar la pista, però es va restablir i va poder tornar a jugar minuts més tard.

Sergi Parra va rebre un fort cop en una jugada d'atac

En aquests compassos, l’Areces va quedar-se temporalment amb dos jugadors de pista i el porter, al veure la targeta blava Aspra per una entrada sobre Berna Garcia, i Vallina per protestar. La actuació arbitral, amb decisions força rigoroses per ambdós costats,  va ser molt criticada per part del asturians. La nova falta directa favorable al Tordera la va picar Ricardo Valverde força innocentment i no va poder superar Morrison.

Aquest xut de garcia va acabar el 5-0
Borja Bernardo i José Abella van defensar molt bé els interessos del Areces bona part la estona que van estar en inferioritat, i fins i tot van poder crear una bona ocasió de perill. Però quan ja s’exhauria els dos minuts de Power Play, Berna Garcia feia el 5-0 amb un fort xut des de la frontal de l’àrea. Encara quedava un quart d’hora de joc, però el partit ja estava dat i beneit.

Arriba el moment de Camps i Gramunt

Martos defensa la bola
A continuació del 5-0, va arribar la desena falta d’equip dels visitants, que hauria pogut significar el sisè si Berna Garcia hagués convertit la falta directa, però el torderenc no va poder sorprendre Morrison amb el seu xut semidirecte. A partir d’aquí, el Tordera es va limitar a conservar el resultat i deixar que el temps anés passant, cosa que va saber aprofitar l’Areces per sortir a assetjar la porteria contraria. Van ser els minuts de lluïment personal del porter local, Gerad Camps, que fins llavors havia tingut una actuació molt correcta en les poques oportunitats que li van arribar.

Moment de 5-1
Camps va refusar primer dues vegades un penal a Abella que es va tenir que repetir, i poc desprès va fer lo propi en una falta directa davant del mateix Abella. El que si que no va poder aturar va ser el xut directe de Borja Bernardo en una nova falta directa, aquesta per la expulsió de Marc Serra, que va convertir-se en el que seria el definitiu 5-1. En els cinc minuts restants, la actuació de Camps va continuar sent estel·lar, amb grans aturades sobre diverses accions visitants.

Gerard Camps va mostrar la seva qualitat en uns minuts estel·lars

En la porteria contrària, Ian Morrison també va evitar en varies ocasions el sisè gol torderenc amb intervencions de mèrit. En aquests darrers compassos, amb el 5-0 encara en el marcador, Jordi Camps va donar minuts al jove Albert Gramunt, que no va decebre, mostrant-se molt actiu en tot moment, i fins i tot va disposar d’una molt bona oportunitat per marcar en el darrer minut de partit.

El jove Albert Gramunt no va poder superar Morrison en el darrer minut.

SABIES QUE…?

...el partit va ser retransmès en directe per Ràdio Tordera.
...la pàgina web de la RFEP va tornar a tenir problemes i no va poder oferir correctament el “minut a minut” del partit.
...el CP Areces ha estudiat el fer una reclamació a la RFEP pels darrers arbitratges que ha tingut fora de casa, tots catalans, als que ha considerat massa parcials.

EL PROTAGONISTA:

Gerard Camps. La seva actuació no va ser clau per guanyar el partit, ni vital per evitar una derrota, ja que els seus companys van controlar molt bé al rival durant l’enfrontament, i en alguns moments, fins i tot va ser un espectador de luxe. Però el porter del Tordera va estar molt atent i concentrat durant els cinquanta minuts, resolent a la perfecció tota la poca feina que va tenir, fins als darrers minuts, quan amb el partit completament decidit, l’Areces va aprofitar la relaxació del Tordera per crear perill. Aquests moments els va aprofitar Gerard Camps per sumar el seu lluïment personal al bon partit de l’equip, aturant un penal i una falta directa, a més de fer un munt d’aturades de mèrit, algunes d’elles força espectaculars, que van provocar l’aplaudiment del públic. A Camps li feia falta una demostració així de la seva qualitat per alleugerir el pes que el seu cognom llastra sobre ell, i fer callar alhora les boques que apuntaven que s’ha guanyat la titularitat de la porteria del Tordera per ser fill de qui és.

A KOPS DE FLASH

El casc és un element de protecció poc comú entre els jugadors d’hoquei...

...però de vegades pot ser necessari!!!

Els futurs diamants de la inesgotable cantera del CP Tordera.

Dons no estaven per muntar gaire follón...

El “Patxanguero” Willy Mayas,quasi bé irreconeixible així de pentinat i afaitat.

Estaria Sergi Parra concentrat en per on marcar el seu gol segons desprès?

Tot i tenir el partit completament sentenciat, Jordi Camps va continuar seguint-ho amb atenció.

Zzzzzz... Zzzzzz...
(fem broma perquè no va passar res...)

Targeta blava per caure!...

...i a tu per protestar!!!... dos d’una tacada.

Un altre que va trobar a faltar el casc!

El de blanc és el locutor de Ràdio Tordera, fent un seguiment ben a fons del que passava.

Gerard Camps va ser un dels protagonistes entrevistats per Marc Martín al final del partit (entre porters s'entenen...)

EL KOP D’STICK:

L’hoquei-Guadiana.

No em refereixo a l’hoquei que es practica al sud d’Espanya, ni molt menys. Em vinc a referir a la situació que viu l’hoquei a casa nostra, on durant una època desapareix de cop i volta, com en una altra època sorgeix ple d’abundància, al igual que el famós riu andalús.

Recordem que aquesta temporada hoqueística va donar inici desprès de cinc mesos de sequera, on ens vam tenir que conformar amb algun torneig “descafeïnat” per treure’ns el “mono” d’hoquei que ens envaïa. Ara, de cop i volta, sembla que a les federacions els hi venen les preses. Tenim partits d’hoquei els divendres, dissabtes, diumenges, en jornades intersetmanals dimarts i dimecres, al mati, a la tarda, al vespre... estem patint una sobredosi d’hoquei que ens està fent tornar bojos. Total, per què?... perquè al maig es torni a aturar tot de cop i “adiós, muy buenas” fins d’aquí cinc mesos més.

Si agafem una ampolla de whisky escocès de reserva de 15 anys i ens la fotem d’una assentada, de la tajada que agafarem no ens recordarem ni del color de l’etiqueta. En canvi, si l’anem gaudint en una bona copa, en moments puntuals, assaborint-lo amb calma, aprendrem a apreciar els seus matisos i descobrir els seus encants, i quan acabem l’ampolla, tindrem ganes de tornar a començar i gaudir d’una altra. Amb l’hoquei, com amb altres esports, passa igual. No vull criticar que es juguin partits entre setmana, o a horaris poc habituals, sinó que trobo que seria coherent estudiar quins dies i horaris poden ser millors per l’hoquei, i anar dosificant-lo d’una forma més regular al llarg d’una temporada més extensa. L’hoquei no es com l’esquí, no te cap condicionat per tenir que concentrar-lo tot en un curt període de temps. Si volem promocionar l’hoquei patins, el que no podem es emplenar-nos la panxa fins rebentar, per desprès passar-nos un temps a dieta.