22 de des. 2011

LLIGA EUROPEA 2011-12 (JORNADA 2 -GRUP A): FC BARCELONA 2 - CANDELÁRIA SC 2

AMB LA CARA DE TONTO!

El Barça no va poder acomiadar l’any amb una victòria davant del seu públic, contra un Candelària que va resultar un rival molt apàtic, i va tornar a signar un empat que li complica les coses en la Lliga europea.

No va resultar un gran partit el viscut al Palau en la estrena a casa en competició europea del nou Barça de Gaby Cairo. Els blaugranes venien d’empatar a la pista del Viareggio, i el Candelária era el líder del grup desprès de derrotar al Noia en la primera jornada, per el que una victòria local posaria als barcelonistes al capdavant de la classificació. No va poder ser. El Barça es va mostrar força ofuscat i no va poder superar a un Candelària molt hermètic i enganxós que va saber igualar per dos cops l’avantatge blaugrana, fent saltar la sorpresa i lligant finalment un empat amb el que ningú hi comptava.

Ara el Barça té la obligació d’obtenir resultats positius en els quatre partits que li queden si vol assegurar-se una de les dues primeres posicions del grup, que donen accés a la Final 8. La fita està complicada, encara que no impossible, ja que dos dels quatre partits restants són dos complicades sortides, a l’Ateneu de Sant Sadurní, i a l’infern de Candelária, a les Illes Açores.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga Europea, jornada 2, Grup A.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 17 de desembre de 2011, 19:00h

FC BARCELONA (1+1): Sergi Fernàndez, Mia Ordeig, Sergi Panadero, Marc Torra (1), Beto Borregán –equip inicial-, Marc Gual i Pablo Álvarez (1).
Entrenador: Gaby Cairo

CANDELÁRIA SC (0+2): Joao Ferreira, Tiago Resende, Tiago Rafael, Martin Montivero (1), Jorge Silva (1) –equip inicial-, Mauro Fernández, Nuno Arujo i Pedro Afonso.
Entrenador: Carlos Dantras

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (24’) Marc Torra, de mitja volta fora de l’àrea.
SEGON TEMPS:
1-1 (40’) Jorge Silva, des de dins de l’àrea.
2-1 (44’) Pablo Álvarez, a centrada de Panadero.
2-2 (45’) Martin Montivero, de jugada col·lectiva.

ÀRBITRES: M. Carmazzi i U. Barbarisi (ITA)

TARGETES: --

FALTES: FC Barcelona: 9 / Candelària SC: 10

PÚBLIC: Uns 1.200 espectadors

- Reinaldo García, encara lesionat, era baixa en el FC Barcelona.
- El FC Barcelona va fer d’amfitrió dels nens i nenes del CE Segrerenc, del Col·legi CASP i del HC Ripoll, aquests últims es van fotografiar amb l’equip i van jugar un partidet d’exhibició durant el descans del partit.

Els nois del HC Ripoll en la foto de rigor amb els jugadors del Barça

El Barça va ser el primer dominador del joc, malgrat tot, de seguida es va veure que si els blaugranes volien obtenir quelcom de positiu tindrien que picar pedra, ja que el Candelària, amb una hermètica defensa, no estava disposat a posar-los un camí de roses.

Bona intervenció de Ferreira davant Panadero

La primera bona ocasió la va tenir Sergi Panadero, que va poder travessar la línea defensiva portuguesa i es va plantar davant del porter Joao Ferreira, que molt encertadament va saber refusar la bola. A mida que passaven els minuts, el Candelària s’anava sentint més còmode i va començar a inquietar la porteria de Sergi Fernández, que va acabar per tenir força feina durant la primera part. Els portuguesos van poder trencar la defensa local en més d’una ocasió, i també ho van intentar amb xuts de lluny, però afortunadament pels interessos blaugranes, cap ocasió va aconseguir inaugurar el marcador.

Torra fa que el Barça marxi amb avantatge al descans

Pablo Álvarez davant Resende
El Barça no estava fi. Les seves ocasions mancaven de la lúcides necessària per acabar a bon port, i molts intents acabaven esvaïts per la defensa, i la resta s’encarregava Joao Ferreira d’avortar-los. Gaby Cairo va donar entrada a Pablo Álvarez i Marc Gual, en busca d’un toc de genialitat que pogués desencallar el partit, però tampoc va ser possible. El Joc era tosc i poc lluït per part dels dos equips.

Quan la primera part feia els seus darrers batecs, un fort xut llunyà de Mia Ordeix era refusat per Ferreira, però Marc Gual va poder recupera la bola i deixar-la cap a Marc Torra, que amb una bona mitja volta va poder batre per primera vegada la porteria portuguesa. Amb aquest curt, però treballat 1-0, el Barça va poder afrontar amb una mica més d’optimisme la segona part.

Sergi Fernández evitant l'1-1
La segona part va iniciar-se amb la tònica marcada per la primera. Molt joc de toc i poc encert a l’hora de definir. Els dos porters es van mostrar molt segurs en les seves intervencions. I així, amb moltes alternances, però amb cap dels dos equips capaç de desencallar l’ajustat 1-0 que reflectia el marcador, va anar transcorrin el segon temps.

El Candelària iguala per dos cops el resultat

Moment de l'empat a 1
Quan quedaven 10 minuts per l’acabament, Jorge Silva igualava el marcador i donava un toc d’atenció als blaugranes. El gol va venir desprès de que Martín Montivero s’internés per darrera la porteria de Fernández i servís una passada enrere a Silva, que va desfer-se del seu marcatge i amb un bon control va enviar la bola al fons de la xarxa.

Amb l’empat a 1 i el partit arribant a la recta final, el Barça s’ha vist obligat a forçar la màquina per buscar la victòria, i han posat a prova diverses vegades a Joao Ferreira. Els portuguesos, que arran del gol s’havien envalentit una mica més, van aprofitar els forats per crear perill a la contra. Sergi Fernández va estar molt atent i oportú, evitant que el Candelària es posés per davant.

Jugada d'atac del barça portada per Marc Gual

Quan quedaven sis minuts per l’acabament, una ràpida jugada de tiralínies del Barça significava el 2-1. Marc Gual va fer-se amb la bola a camp propi i va servir una gran passada vertical a Panadero, que penjava al segon pal on Pablo Álvarez rematava al fons de la xarxa venint per darrera del seus defensors.

Pablo Álvarez fa el 2-1

El Barça va poder sentenciar tot just desprès de reprendre’s el joc, amb un bon xut de Pablo Álvarez, però de nou Ferreira va interposar-se en el camí de la bola cap a la porteria. I del possible 3-1 és va passar en un instant al 2-2, quan Martín Montivero va batre Sergi Fernández al culminar una jugada on van participar tots els jugadors del Candelária. El gol va sorprendre al nombrós públic congregat en el Palau, que amb només cinc minuts pel davant veia com és complicava seriosament la situació.

Una falta directa que podia haver canviat el signe del partit

Contraatac del Barça
Els cinc minuts finals de partit es preveien intensos de necessitat. A part del resultat d’empat a 2, el partit presentava una trampa amagada: el marcador de faltes també estava igualat a 9 des de feia força estona, el que provocava que el primer equip que cometés una nova falta, seria castigat amb una falta directa en contra.

Bona ocasió de Borregán
No cal dir que els dos bàndols van llançar-se a l’atac en busca d’un gol que desequilibrés el resultat, però amb peus de plom per intentar no cometre la seva desena falta, que podria resultar fatal. Beto Borregán va estar a punt de marcar amb una bona acció individual dins de l’àrea, que Ferreira va encertar a refusar quan la bola es colava fregant el pal de la porteria. Els portuguesos també van disposar d’un parell de bones ocasions, ben resoltes per Sergi Fernández. Quan només quedaven 37 segons per la conclusió del partit, el Candelária va fer la seva desena falta d’equip. El Barça disposava dons, d’una oportunitat immillorable per marcar i poder lligar els tres punts.

Ferreira s'anticipa a Torra
Marc Torra va ser l’encarregat de picar la falta directa, però es va avançar massa la bola al encarar al porter i aquest li va poder treure i enviar lluny el perill. A tota la parròquia blaugrana se li va fer un nus a gola, ja que era ara el Candelària qui tenia la graella pel mànec, i una falta local donaria al portuguesos una “match ball” en forma de falta directa. Afortunadament pels interessos barcelonistes, això no va passar, i com a mal menor, el partit va acabar amb un inesperat empat que, malgrat posa el camí molt costa amunt al Barça per classificar-se per la Final a 8 fa que encara depengui d’ell mateix per seguir viu.

Al final del partit els portuguesos van celebrar el punt aconseguit

SABIES QUE…?

...les botes que fa servir Marc Gual són un prototip de la marca Reno, proveïdora del Barça, i que no és posaran a la venta fins l’any que ve.
...un cop acabat el partit, Reinaldo García va estar fent exercicis de recuperació en la pista del Palau.
...al final del partit, Beto Borregán va rebre de part d’A Kops d’Stick el trofeu que l’acredita com a millor jugador de la passada Copa del Rey 2011, atorgat per votació popular des d’aquesta pàgina web.

Beto Borregán amb el trofeu de Millor jugador de la Copa del Rey 2011

EL PROTAGONISTA:

Joao Ferreira. El porter del Candelària no va fer un partit especialment brillant, però va mostrar-se segur quan la situació ho va requerir i va ser un dels principals artífexs de que el seu equip es mantingués viu en tot moment i amb possibilitats de victòria fins al darrer segon. Malgrat va ser més una errada del jugador que un mèrit del porter, la seva intervenció traient-li la bola a Marc Torra en la falta directa en el darrer minut, va resultar providencial per a que els portuguesos marxessin del Palau amb un botí d’un punt que els manté en les posicions de privilegi del Grup A de la Lliga Europea.

A KOPS DE FLASH

Abans del partit, els jugadors del Barça van fer un interminable passamans amb tota la colla de nens convidats.

Una imatge molt freqüent antany i poc usual avui en dia, l’intercanvi de banderins entre els dos equips.

Pocs però sorollosos, els incombustibles Sang Culé es van encarregar de posar ambient al Palau.

La grada del Palau Blaugrana mostrava un aspecte més que bo

Els menuts del HC Ripoll van tenir el seu moment de glòria sobre el parquet del Palau.

Pepe Busquets (veterans B del Mollet) s’està convertint en un assidu al Palau, o és coincidència?

Marc Torra, concentrat abans de la falta directa clau.

La zona mixta del Palau ja llueix el pòster de la plantilla del Barça d’aquesta temporada.

Els jugadors del Barça van fer-se fotos amb nens fins i tot acabat el partit.

Gaby Cairo es va tenir que aguantar el micro en les seves declaracions a BTV

Reinaldo García, malgrat estar absent per lesió, va estar força sol·licitat per la premsa portuguesa.

EL KOP D’STICK:

Com en cada crònica, aprofito aquest espai per fer alguna reflexió personal, més o menys referent al partit. Ara podria aprofitar la ocasió per parlar de lo oberta que està la lliga europea d’enguany, o fer un petit balanç d’aquestes primeres passes del Barça de Gaby Cairo, o... es igual!!!... Ara que es la darrera crònica de l’any, aprofito per desitjar a tots els seguidors d’A Kops d’Stick: