9 de des. 2011

PROTAGONISTES "A KOPS D'STICK" 2011


IVAN TIBAU 
(Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya)

El passat 15 de gener de 2011 va saltar la notícia: Ivan Tibau es convertiria en el nou Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Per primera vegada a la història, un esportista serà el màxim mandatari de l’esport al nostre país. De rebot, la notícia va posar a l’hoquei patins en el candeler de la actualitat esportiva, ja que Tibau, de 37 anys, és un dels màxims referents de l’hoquei patins de les dues darreres dècades, estant un ferm defensor de les seleccions esportives catalanes i passant a la història per ser el primer capità que aixecava un títol mundial per Catalunya: el Mundial B de Macao al 2004.

Fins llavors, Ivan Tibau combinava el seu càrrec com a regidor d’esports a l’Ajuntament de Lloret amb les tasques d’entrenador del primer equip del CH Lloret, amb qui havia fet en la temporada 2009-10 la millor campanya de la història del Club al acabar 5é la OK Lliga i classificar-se per jugar la Lliga Europea. Però el 2011 va començar amb un gust amarg per Tibau, que veient els mals resultats de l’equip, va decidir presentar la seva dimissió com a tècnic, malgrat que el club havia refermat en ell la seva confiança en redreçar la situació. En una decisió pensada en el bé del club on s’havia format com a jugador, Tibau va creure que el millor era deixar pas a un canvi de dinàmiques, que finalment no va donar els seus fruits i el CH Lloret va baixar de categoria.

La primera aparició oficial de Tibau en un acte com a Secretari de l’Esport, va ser presidir un partit d’hoquei patins al Palau Blaugrana, en el que es pot interpretar com una declaració d’intencions. Des de llavors, han sigut nombroses ocasions en les que se l’ha vist acompanyant  i  donant suport als nostres jugadors i jugadores d’hoquei patins, esport, que per cert, Tibau no ha deixat de practicar, ja que sempre que les seves obligacions li permeten, el torna a calçar els patins per anar a jugar amb els veterans del Girona CH.

Li ha tocat encarregar-se de la gestió de l’esport en uns temps molt complicats, amb moltes retallades econòmiques, però esperem que mica en mica deixi notar la seva mà, i ajudi a que l’hoquei patins, l’esport que tant estima, torni a adquirir en el nostre país la rellevància que va tenir temps enrere.