21 d’abr. 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2011-12 (JORN. 24): CP TORDERA 3 - CH MATARÓ 2

3 PUNTS PER L’ESPERANÇA

Vital, es podria qualificar el derbi maresmenc que van disputar el Tordera i el Mataró en la 24ª jornada de la 1ª Divisió estatal, per les seves aspiracions d’ascens a OK Lliga. Els dos equips arribaven a l’enfrontament situats respectivament 7é i 8é a la classificació, a una distància perillosa dels llocs d’ascens, per el que els tres punts en joc significaven pel guanyador el poder seguir agafat a la part alta, mantenint-se a la expectativa de que un dels equips precedents punxés. En canvi, una derrota significava pel perdedor el tenir que dir pràcticament adéu a les seves possibilitats de jugar la propera temporada a la màxima categoria.

La tensió prèvia al partit es va traslladar a la pista. Els dos equips van jugar amb molt de respecte mutu, amb molta por de cometre qualsevol errada que resultés fatal, i el joc va resultar força brusc. El Tordera va dominar i va portar sempre la iniciativa, però el Mataró no va deixar d’incomodar-lo en cap moment, obligant als torderencs a tenir que suar i patir fins al darrer segon per sumar els tres punts.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal 2011-12, jornada 24.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 14 d’abril de 2012, 18:00 h

CP TORDERA (2+1): Gerard Camps, Berna Garcia, Marc Serra (2), Adrià Martos, Jose Martos –equip inicial-, Andrea Bolcato, Sergi Parra i Ricardo Valverde (1).
Entrenador: Jordi Camps.

AGD CH MATARÓ (1+1): Jordi Esteve, Marc Figa, Èric Florenza (2), Xavi Pastó, Adam Puig –equip inicial-, Èric Serra i Aniol Mangas.

SEGON TEMPS:
3-1 (38’) Valverde, internant-se a l’àrea.
3-2 (39’) Florenza, de penal.

ÀRBITRES: Eloi Castellnou i Josep Cornudella

TARGETES BLAVES: J. Martos i Valverde (CP Tordera)

FALTES: CP Tordera: 17 // CH Mataró: 14

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

INCIDÈNCIES:
- El CH Mataró patia les baixes d’Oriol Feliu i Oriol Bartrés.

CRÒNICA:

Hi havia massa en joc per deixar temps a les especulacions i les concessions. Així dons, tant el Tordera com el Mataró van començar forts el partit, amb la intenció d’imposar aviat la seva llei, abans de que el rival se’ls hi pugés a les barbes. Tant Jordi Camps com Joan Carles Vadillo van optar per un sistema de joc similar, molt ferm en defensa -el primordial era no donar facilitats al rival-, i treballant lles jugades de creació sense precipitació per assegurar l’atac. D’aquesta manera van arribar les primeres ocasions de perill a les dues porteries, però als 4 minuts, de forma molt diferent, una d’elles es va transformar en el primer gol del partit, favorable al Tordera.

El Tordera mana

José Martos va recuperar una bola en defensa i la va cedir a Berna Garcia, que va fer una gran passada en profunditat que va recollir Marc Serra, que amb un bon control i una acció individual, va salvar als defensors mataronins i va endinsar-se dins de l’àrea per batre a Jordi Esteve. Era l'1-0, i el Tordera agafava d’aquesta manera una iniciativa en el marcador, que tot i els impediments del Mataró, va conservar durant tot el partit.

Camps fa caure a Pastó dins de l'àrea
El Tordera va estar a punt de fer el segon gràcies a un parell de contracops, però va  veure com als 6 minuts el Mataró empatava el partit quan Èric Florenza transformava un penal de Gerard Camps comés sobre Xavi Pastó.

L’empat a 1 no va fer canviar gaire la tònica del partit. Els locals eren els qui marcaven el tempo del joc i generaven més ocasions, però el Mataró els hi va donar més d’un ensurt amb alguna jugada a la contra. Als 11 minuts, Tordera va posar-se per endavant, gràcies a un nou gol de Serra, aquest cop transformant el llançament d’un penal comés sobre ell mateix.

Marc Serra transforma un penal en el 2-1

Ajustat 2-1 al descans

Jugada d'atac del Tordera
La segona meitat de la primera part va resultar força animada, amb nombroses oportunitats pels dos equips, tot i que el joc s’anava endurint de forma progressiva. El Tordera continuava portant la veu cantant, però necessitava amb urgència un altre gol per jugar amb més tranquil·litat, ja que l’amenaça d’empat per part del Mataró era constant.

Als 15 minuts, poc desprès de que el Tordera fallés un nou llançament de penal a favor, el local José Martos va ser amonestat amb una targeta blava, i el Tordera va trobar-se amb una falta directa en contra que Adam Puig va estavellar en el pal de la porteria. El Mataró tampoc va saber aprofitar els seus dos minuts de “power play”, i ja amb la igualtat sobre la pista restablerta, el Tordera va tornar a la càrrega.

Adam Puig va fallar una falta directa amb un 2-1 al marcador

Arribava el tram final de la primera part, i durant uns compassos, el Mataró va tenir molt a prop el gol de l’empat. La actuació dels dos porters va evitar que el marcador s’alterés en cap dels seus casellers. La expulsió de Ricardo Valverde per targeta blava va fer que el Tordera acabés el primer temps amb un home menys, situació que el Mataró tampoc va saber aprofitar, i amb l’ajustat 2-1 es va arribar al descans.

Gerard Camps desballesta una oportunitat del Mataró

El Mataró es creix

Tots dos conjunts van sortir força posats a la represa, cosa que donava a entendre que la segona part seria intensa. Als 5 minuts el Tordera va cometre la seva desena falta d’equip, per el que el Mataró tindria a favor una nova falta directa per intentar empatar. Èric Florenza va encarregar-se de picar-la, però Gerard Camps va estar molt encertat refusant la bola i esvaint el perill.

Florenza no pot superar Camps en una nova falta directa

A mida que passaven els minuts, el Mataró anava guanyant terreny fins convertir-se en dominador del joc durant una bona estona, el que va generar sensació d’intranquil·litat entre la parròquia local. Però quan més ofuscat estava el Tordera, va arribar la desena falta d’equip del Mataró.

El 3-1 de Valverde
La falta directa per acumulació la va executar Sergi Parra, que no va poder superar per poc a Esteve. Però de la acció posterior va néixer la jugada que Ricardo Valverde culminaria en el 3-1, internant-se ràpidament a l’àrea i superant per alt Jordi Esteve.

El tercer gol torderenc va resultar clau, però no va servir per donar als locals la tranquil·litat necessària per redreçar el rumb del joc, ja que la jugada posterior acabaria amb un penal favorable al Mataró que Èric Florenza transformaria en el 3-2, amb 11 minuts apassionants per davant.

Intens final de partit

Oportunitat de Valverde
Amb el marcador ajustat al mínim de nou, el partit va guanyar en intensitat, i la tensió es palpava en el ambient. Els dos equips ho van posar tot en busca de poder trencar el partit en favor dels seus interessos. Amb un resultat al seu favor, curt, però favorable, el Tordera va tenir una mica més de cap i va començar a gestionar millor el tempo del joc fins tornar-se a fer mica en mica amb les regnes d’un joc que s’estava desbocant.

Ricardo Valverde va fallar a 8 minuts del final una falta directa que podia haver resultat clau. Però el Mataró tampoc trobava la lucidesa necessària per marcar i donar-li un nou tomb al partit. Els mataronins també van desaprofitar una falta directa a tres minuts per la conclusió.

Gerard Camps s'ha convertit en un expert aturant faltes directes

Els minuts finals de partit es van fer eterns per tots dos equips. El Tordera es defensava a capa i espasa dels intents del Mataró de buscar un empat que no faria més que pujar la tensió, ja que era un resultat que no servia a cap dels dos conjunts. Els Mataronins, amb els nervis a flor de pell per tenir que donar-ho tot alhora que jugant sobre cotó, ja que la l’ombra de la seva quinzena falta volava sobre d’ells amb el perill de ser castigats amb una falta directa que ja resultaria fatal. En vistes de que la situació no canviava, en els darrers segons, Vadillo va substituir al seu porter per un cinquè home de camp en busca de la seva darrera opció de canviar el resultat. Finalment tot va quedar aquí, i amb el 3-2 els tres punts es van quedar a Tordera.
El Mataró no va poder superar el sistema defensiu del Tordera

La 25ª jornada tornarà a ser un examen pel Tordera, que tindrà que treure un resultat positiu de la pista de l'Areces si vol continuar aspirant a una plaça d’ascens, en un partit que es jugarà el dimecres 25. En canvi, el Mataró, ja quasi sense opcions a l’ascens, ajornarà el seu partit de la propera jornada, degut a que els seus jugadors júniors disputaran la final del Campionat de Catalunya.

SABIES QUE…?

...entre el públic del pavelló es trobava el jugador del Lloret Roger Perarnau, que no va desplaçar-se a Alcobendas amb el seu equip per culpa d’una lesió.
...els primers cinc minuts del partit es van jugar amb molt poca llum degut a que es van oblidar d’encendre la totalitat dels focus, i aquests necessiten uns minuts per assolir tota la seva intensitat lumínica.
...al final del partit, l’entrenador del Tordera Jordi Camps, va felicitar a A Kops d'Stick per la crònica del Tordera-Oviedo de la jornada 22.
...la retransmissió de Ràdio Tordera no va comptar amb Marc Martí, un dels seus locutors habituals.
...el partit va ser enregistrat per la televisió M1, i ofert a l’endemà en diferit.

EL PROTAGONISTA:

La duresa. La tensió amb la que es va viure el partit es va traduir en un joc molt intens que va acabar derivant en uns duresa, de vegades desmesurada. A mida que anava passant el temps, la incertesa del resultat va provocar que els equips no s’arrisquessin i tallessin de soca-rel els intents d’atac del contrari amb massa contundència. La imatge d’un jugador per terra i la resta protestant als àrbitres va ser una constant, provocant que el joc es tallés interminablement, provocant encara més tensió i deslluint el joc. Això forma part de la 1ª Divisió, una categoria molt dura i disputada, on molts equips es juguen molt.

A KOPS DE FLASH

L’àrbitre ens va impedir la visió del primer gol del Mataró.

Roger Perarnau, jugador del CH Lloret, va aprofitar la seva baixa per lesió per anar a veure hoquei a Tordera.

Les rifes són una cosa típica de molts clubs, alhora d’una forma de finançament.

Adrià Martos va topar de forma violenta contra la porteria. Afortunadament no va passar res.

La porteria del Mataró, sense porter durant els darrers cinc segons de partit.

El substitut de Marc Martín fent les entrevistes sobre la pista per Ràdio Tordera.

Els alevins del CP Tordera, escalfant abans del seu partit contra el CP Vic.