5 de maig 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2011-12 (JORN. 26): CP TORDERA 3 - CE LLEIDA-LLISTA BLAVA 3

1 PUNT AGREDOLÇ

A aquestes alçades de temporada de 1ª Divisió estatal, tots els partits són finals per a aquells equips que lluiten per ser l’any que ve a la OK Lliga, com és el cas dels protagonistes d’aquesta crònica: el Tordera  i el Lleida-Llista Blava. Amb el Lloret i el Sant Feliu de Codines virtualment ascendits, Lleida, GEiEG, Alcobendas, Vilafranca, Tordera i Mataró lluitaran fins a la sacietat per una de les dues places d’ascens restants, per el que una ensopegada per qualsevol d’ells pot resultar fatal.

Tordera i Lleida arribaven al partit amb la necessitat de puntuar desprès de patir una ratxa força irregular, on tots dos s’han deixat molts punts importants pel camí. El Tordera és qui pitjor ho tenia, ja que desprès de perdre la jornada passada a la pista de l’Areces s’ha quedat encallat en la 7ª posició i veu com la zona de privilegi se li queda ja molt allunyada. El Lleida-Llista Blava arribava situat en zona d’ascens, però des de fa unes jornades nota cada cop amb més força l’alè dels seus perseguidors al clatell.

Amb aquesta situació, el partit va tenir la tensió i la intensitat que es preveia. I sense cap dominador fix, el marcador es va alternar fins acabar en un 3-3 final que no deixava gaire satisfets a ningú, ja que tots dos equips van fer mèrits suficients per sumar els tres punts que, vistos la resta de resultats de la jornada, resultaven força suculents. Ara dons, les coses continuen iguals, però amb una jornada menys per disputar, cosa que deixa ens mans d’un miracle que el Tordera pugui assolir l’anhelat ascens, mentre que el Lleida, puntet a puntet, continua afermat en la zona noble.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal 2011-12, jornada 26.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 28 d’abril de 2012, 18:00 h.

CP TORDERA (1+2): Gerard Camps, Sergi Parra, Marc Serra (1), Ricardo Valverde (2), Jose Martos –equip inicial- Andrea Bolcato, Berna Garcia i Adrià Martos.
Entrenador: Jordi Camps.

CE LLEIDA LLISTA (1+2): Lluís Tomàs, Carles Trilla (1), Marc Soler, Lluís Rodero, Marc Muntané –equip inicial- Marc Povedano (1), David Busquets, Albert Soteras (1) i Albert Povedano (p).
Entrenador: Albert Folguera.

GOLS
PRIMER TEMPS: 0-1 (1’) Trilla / 1-1 (4’) Serra.
SEGON TEMPS: 1-2 (29’) Valverde, de penal / 1-3 (40’) Valverde, de penal / 2-3 (40’) M. Povedano / 3-3 (41’) Soteras.

ÀRBITRES: Miguel Díaz i Marcelino Benítez

TARGETES BLAVES: Sergi Parra (CP Tordera)

FALTES: CP Tordera: 12 / CE Lleida-Llista Blava: 10

PÚBLIC: Uns 150 espectadors

- El porter del CE Lleida-Llista Blava, Lluís Tomàs, es va lesionar al genoll en el minut 15 de la segona part, i tindrà per vàries setmanes de baixa.

El Tordera celebra l'empat a 1
Només havien transcorregut 32 segons de joc quan Carles Trilla va sorprendre a tothom i va fer pujar el 0-1 al marcador. El Lleida era qui colpejava aviat i primer. Malgrat el gerro d’aigua freda inicial, el Tordera no es va arronsar i desprès d’uns intents, als quatre minuts va equilibrar el marcador quan Marc Serra va rematar una bona passada enrere de Ricardo Valverde. El partit se les prometia intens.

Primera part molt igualada

Acció en atac de Lluís Rodero
Els dos equips van deixar de banda les concessions al rival i van anar decididament en busca de la porteria contrària. Els dos 8, Ricardo Valverde pel Tordera, i Lluís Rodero pel Lleida, van ser els jugadors més incisius en aquests compassos, buscant sempre la incursió entre les files defensives contraries, però les encertades intervencions dels dos porters van evitar que les jugades d’atac tinguessin un final feliç.

Tot i les nombroses ocasions a ambdues porteries, el matiner 1-1 continuava inalterat al marcador, malgrat la sensació era que el resultat es podia decantar en qualsevol moment cap a qualsevol bàndol. Als 15 minuts de joc, un rigorós penal comés sobre Rodero va donar una bona oportunitat als lleidatans per trencar l’empat a 1 regnant, però Gerard Camps va poder refusar el llançament de Marc Povedano.

Marc Povedano falla un penal que podia haver significat el 2-1

En el minut 17 va arribar l’ensurt de la tarda, quan el local Jose Martos va relliscar i va caure a terra davant de Lluís Rodero en el precís moment que aquest feia una mitja volta per engaltar un fort xut. Per fortuna la bola va impactar sobre el pit, a pocs centímetres de la cara de Martos, però per uns instants el pavelló va quedar-s’hi amb l’alè contingut tement una desgraciada conseqüència.

Instant d'angoixa al Parroquial. El xut de Rodero va estar a pocs centímetres d'impactar a la cara de Jose Martos
En el tram final d’aquesta primera part, Parra i Garcia van tenir dues bones ocasions per avançar al Tordera, que Lluís Tomàs es va encarregar d’avortar. A l’altra porteria, Camps va estar providencial estirant-se per evitar que una bola solta dins de l’àrea arribés en condicions a Rodero per ser rematada al fons de la porteria. Malgrat la primera part va resultar força moguda, es va arribar al descans amb l’1-1 que deixava el partit molt obert per la represa.

Valverde dona avantatge al Tordera

La tònica del partit no va canviar gaire amb l’inici del segon temps. Les anades i vingudes eren constants a les dues porteries, culminades amb bones intervencions dels porters. Als 4 minuts de represa, un clar penal de Trilla sobre Sergi Parra va servir a Ricardo Valverde per posar per davant 2-1 al Tordera.

Ricardo Valverde avança 2-1 al Tordera

Tot seguit, dues encertades intervencions de Gerard Camps van servir per que el Tordera mantingués el seu avantatge. La primera refusant un fort xut de Carles Trilla, i a continuació resolent una falta directa davant de Lluís Rodero. Als 7 minuts d’aquest segon temps, va arribar una de les jugades polèmiques del partit quan els àrbitres van anular al Lleida un gol d’Albert Soteras, al considerar que s’havia produït una falta a l’inici de la jugada.

Gerard Camps atura de forma acrobàtica una falta directa a Lluís Rodero

A manca de 10 minuts pel final, Ricardo Valverde transformava un nou penal en el 3-1, un gol que teòricament tenia que tancar uns compassos d’angoixa local i donar pas a un tram final de partit més tranquil. Res més lluny.

Un nou penal que posava al Tordera 2 gols pel davant.

Lesió de Lluís Tomàs i reacció del Lleida.

Tot just abans del penal, el porter visitant  Lluís Tomàs s’havia queixat del seu genoll dret, i desprès del llançament va ser substituït per Albert Povedano. Més tard, a Tomàs se li va diagnosticar un esquinç del lligament lateral, que el mantindrà unes quantes setmanes de baixa.

Els jugadors del Lleida celebren l'empat a 3
Tota la moguda amb la lesió i el canvi de porter va refredar una mica l’ambient, i tot just reprendre’s el joc, Marc Povedano va agafar al Tordera amb la guàrdia abaixada i va fer el 2-3, ajustant el marcador de nou i tornant la emoció al partit amb 10 minuts per endavant. Però la reacció del Lleida no va quedar aquí, i tant sols un minut més tard, Albert Soteras culminava la remuntada visitant establint l’empat a 3 – que a la postra, resultaria definitiu- amb un fort xut des de mitja distància.

Albert Povedano va fer una gran actuació
La recta final de partit va ser de màxima intensitat. L’empat no acontentava a ningú i tots dos equips ho van donar tot per embutxacar-se els tres punts. Els torderencs van posar molt d’èmfasi en no deixar escapar la victòria, però semblava que haguessin trepitjat merda, ja que les seves accions atacants topaven constantment contra un Albert Povedano inspiradíssim, que en els 10 minuts que va jugar va ser el gran salvador del Lleida. Per més desgràcia, Sergi Parra va veure una targeta blava a manca de sis minuts, que va obligar als locals a mantenir a ratlla al rival durant dos minuts en inferioritat numèrica. El mateix Parra, un cop a la pista, va fallar una falta directa a dos minuts per la conclussió. A la porteria contrària, Gerard Camps va estar providencial en el darrer minut refusant una bola a Lluís Rodero, que en mig d’entrebancs ja havia trobat el camí de la xarxa.

Albert Povedano evita que la falta directa de Parra acabi en gol

Finalment el partit va concloure amb un just empat a 3, que obligarà a tots dos equips a mantenir-se alerta en les quatre jornades que queden per acabar la competició. El Tordera ja no pot tornar a fallar si vol que algun miracle d’aquells que de vegades passen a l’esport el posi camí de la OK Lliga. La propera jornada, els torderencs tenen una complicada visita a la pista del Sant Feliu de Codines, el segon classificat, que voldrà guanyar per celebrar l’ascens a OK Lliga davant del seu públic. Al Lleida, situat en la zona d’ascens, també li espera un partit d’aquells complicats, ja que rebrà la visita de l’Alcobendas, un equip situat a un sol punt de les places d’ascens i que està en plena lluita per tornar la propera temporada a la màxima categoria.

SABIES QUE…?

...al final del partit, Lluís Rodero va anar a interessar-se per l’estat de Jose Martos, desprès del cop de bola involuntari que li va propinar.

EL PROTAGONISTA:

Albert Povedano. Sortir de la banqueta en els moments més complicats del partit per convertir-te en el salvador del teu equip deu ser el somni de qualsevol porter suplent –el que no agrada tant és tenir que fer-ho per culpa de la lesió d’un company-, i aquest és el guió que hi havia escrit per a l’Albert Povedano. Va tenir que substituir a Lluís Tomàs a 10 minuts pel final amb un marcador en contra de 3-1. Quasi sense tenir temps de col·locar-s’hi sota els pals, va ser testimoni directe de la remuntada lleidatana i va passar-se tota la recta final del partit avortant el xafarranxo d’atac torderenc. I fins i tot, tampoc li tremolar el pols a l’hora d’aturar una falta directa a manca de dos minuts pel final. Bona part del punt aconseguit pel Lleida va ser degut a la seva decisiva actuació en els minuts que va estar sobre la pista.

A KOPS DE FLASH

Des d’A KOPS D’STICK volem fer arribar els nostres millors dessitjos a en Lluís Tomàs per a que tingui una bona recuperació.

El “Pichichi” del Lleida, Lluís Rodero, es va quedar sense marcar.

Com de costum, a la mitja part la pista del Parroquial es va convertir en un parc infantil.

Gerard Camps ens va deixar una nova espectacular aturada per a la col·lecció.

Marc Martin retornava a la retransmissió del partit per Radio Tordera.

EL KOP D’STICK:

El CH Lloret ja és equip d’OK Lliga.

Aprofitem aquestes línees per comentar el que ha sigut la notícia de la jornada a la 1ª Divisió espanyola, el retorn del CH Lloret a la OK Lliga. Líder ferm i destacat de la categoria, des de feia jornades ja tenia un peu i mig a la màxima categoria, només calia esperar a veure quan es consumava el fet. La seva victòria a la pista de l’AC Órdenes per 0-4, combinat a la derrota del GEiEG han fet que la notícia saltés aquesta jornada, i d’aquesta manera el CH Lloret recupera la categoria que va perdre la temporada passada.

Des d’A KOPS D’STICK volem fer arribar la nostra felicitació al club per la bona feina feta aquesta temporada.