27 de set. 2012

XXVII TORNEIG DONA MARINERA: CH LLORET 3 - PHC SANT CUGAT 1


EL CH LLORET 2012-13 ES PRESENTA DAVANT LA SEVA AFICIÓ

Com cada temporada, el CH Lloret aprofita la celebració del Torneig Dona Marinera per presentar-se davant de la seva afició i donar així el tret de sortida a la temporada hoqueística. En la edició d'enguany, que ja és la 27ª, el CH Lloret ha presentat a tot el seu ventall d’equips de base, que van des de la escola fins al júnior, a més de l’equip B que juga a la 2ª Catalana. Cal remarcar que aquesta temporada, el nombre de jugadors i jugadores del club s’ha vist incrementat sensiblement, sobretot gràcies a la arribada d’alguns jugadors procedents de clubs de les poblacions veïnes. Per finalitzar ha hagut la presentació del primer equip, que aquesta temporada tornarà a jugar a la OK Lliga, i tindrà com a novetat la incorporació dels jugadors Dani Rodríguez i Raül Pelícano, tots dos procedents de l'Igualada HC. El club també ha aprofitat per homenatjar al seu jugador Enric Torner, que recentment s’ha proclamat campió d'Europa amb la selecció espanyola en l’europeu de Paredes (Portugal).

Pel que fa al partit pròpiament dit, el rival d'enguany del CH Lloret ha estat el PHC Sant Cugat, que aquesta temporada la jugarà a la 1ª Divisió estatal. El matx no va ser gaire vistós, sobretot per part del Lloret, que fins ara només ha jugat un parell de partidets de pretemporada, i el Sant Cugat, al que se li veia més compenetrat, va dominar durant bona part del temps. Els vallesans van avançar-se a la primera part, però la millor eficàcia dels locals els hi va permetre empatar només iniciar-se la represa i capgirar el resultat ja a les acaballes, però no sense tenir que treballar-s’ho.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: XXVII Torneig Dona Marinera

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva), diumenge, 23 de setembre de 2012, 18:30 h.

CH LLORET (0+3): Ferran Serra (p), Jordi Rodríguez Rodri, Xavier Gonzàlez (1), Víctor Crespo (1), Enric Torner (1) -equip inicial-, Raül Pelícano, Marc Gòmez i Dani Rodríguez.
Entrenador: Manel Barceló

PHC SANT CUGAT (1+0): Ramon Gascón (p), Brandon Carrara, Pablo Soler (1), Marco Aguarón, Roger Riba -equip inicial-, Miki Soler, Pablo Aguarón i Borja Jimènez.
Entrenador: Jordi Raga

GOLS
PRIMER TEMPS:
0-1 (11') Soler, d’acció individual.
SEGON TEMPS:
1-1 (27') Crespo, d’acció individual
2-1 (44') Torner, de penal
3-1 (50') Gonzàlez, a passada de Torner

ÀRBITRES: Ribò i Ramos

TARGETES: --

FALTES: CH Lloret: 9 // PHC Sant Cugat: 13

PÚBLIC: Uns 300 espectadors

INCIDÈNCIES:

- Abans del partit es va celebrar la presentació oficial de tots els equips del CH Lloret, i el jugador del primer equip Enric Torner va rebre un trofeu en reconeixement d’haver-s’hi proclamat campió d’Europa amb la selecció espanyola.
- El PHC Sant Cugat patia les baixes de Pol Carulla i Eloi Gaspar.

CRÒNICA:

La afició lloretenca  tenia moltes ganes de donar la benvinguda a l’equip en la temporada de retor a la OK Lliga, sobretot desprès de la gran campanya passada, en la que el Lloret va assolir l’ascens de forma inapel·lable. Prova d’això va ser que desprès de la presentació dels equips de base, un nombrós grup de nois, pares i mares van quedar-se a la graderia per veure la disputa del “Dona Marinera” contra el PHC Sant Cugat.

Domini pels vallesans

Des dels primers compassos de joc va quedar molt evident la falta de ritme de partit dels jugadors del Lloret, davant d’un Sant Cugat millor conjuntat ja que portava des de començaments de setembre disputant diversos amistosos. Els vallesans eren qui marcaven el ritme i així van començar a arribar les primeres aproximacions a la porteria de Ferran Serra, que va mostrar-se en la seva línea, demostrant que per ell no passen els anys i que aquesta temporada tornarà ser un segur de vida a la porteria del Lloret. Un cop van trobar el seu lloc sobre la pista, els locals també van tenir les seves ocasions, sobretot amb accions individuals d’Enric Torner, que van posar a prova a un molt atent Ramon Gascón.

Tres jugadors del Lloret defensen la seva porteria en una acció de Marco Aguarón

Ja fregant la meitat d’aquesta primera part, va arribar un dels moments més esperats de la afició local, la aparició dels nous fitxatges del Lloret. El primer en sortir a la pista va ser Raül Pelícano, rebut molt calorosament per part d’un públic que guarda bon record de la seva passada etapa en el club lloretenc. El jugador, només entrar, va disposar d’una bona doble oportunitat que Gascón va desballestar. Uns segons desprès, el Sant Cugat s’avançava en el marcador gràcies a una bona acció individual de Pablo Soler.

Una ocasió del Lloret entre Torner i Crespo
El tècnic local Manel Barceló va sol·licitar un temps mort per intentar corregir el rumb que estava agafant el partit, i va donar entrada a Dani Rodríguez per intentar posar ordre a l’equip des del darrera. Però la cosa no va servir de gaire, ja que amb el 0-1, el Sant Cugat encara es va envalentir més, incrementant el seu domini i creant més ocasions. La gran actuació del porter lloretenc Serra davant de les diverses oportunitats de Marco Aguarón, Roger Riba i Brandon Carrara va evitar que els del Vallés marxessin al descans amb un avantatge major.

Roger Riba intenta sorprendre Serra amb un xut exterior

La millor efectivitat del Lloret va resultar clau

La segona part va començar molt bé pel Lloret, que amb un gol de Víctor Crespo al minut i escaig, va poder empatar i donar-li un nou horitzó al partit. A partir d’ençà, la tònica del partit va canviar sensiblement. El Sant Cugat continuava marcant el tempo del joc i generava bones ocasions a partir d’elaborar les jugades en equip, en canvi, el Lloret aprofitava per crear perill mitjançant la qualitat individual dels seus jugadors. Dani Rodríguez, que en tot moment va mostrar moltes ganes d’agradar a la seva nova afició, va estar molt actiu, multiplicant-se tant en defensa com en atac, mentrestant Enric Torner continuava sent el jugador més incisiu dels locals.

Dani Rodríguez va estar molt actiu durant els minuts que va jugar

Però a tot això, el temps continuava passant i l’1-1 continuava inamovible en el marcador, gràcies entre altres coses a les bones intervencions dels dos porters. Els locals intentaven desfer l’empat amb internades fins a l’olla de Dani Rodríguez en busca d’un rematador, amb accions individuals de Torner o xuts de mitja distància de Rodri. Xavier Gonzàlez també va desaprofitar una falta directa per acumulació favorable al Lloret. Per part del Sant Cugat, Borja Jimènez, en una doble oportunitat, i a continuació Roger Riba, van tenir les millors oportunitats per marcar, però la guarda miraculosa de Serra es va interposar en el camí. A manca de dos minuts i trenta-nou segons per la conclusió, els arbitres van assenyalar un penal favorable al Lloret, que Enric Torner va convertir en el 2-1. 

Enric Torner va capgirar el marcador des del punt de penal

Quedava poc temps, però encara no hi havia res decidit. La renda favorable als locals resultava insuficient si tenim en compte que ja feia estona que estaven jugant amb el seu caseller de faltes clavat a la novena, per la qual cosa resultava clau el mantenir la serenor davant dels intents d’un rival bolcat en l’atac. Els lloretencs van aguantar, i la actuació del seu porter Ferran Serra va tornar a ser decisiva per mantenir l’avantatge. A pocs segons pel final, d’un refús del propi Serra va néixer una ràpida jugada de contracop que va acabar per significar el 3-1 definitiu, quan Enric Torner no va poder superar a Gascón en un u contra u, però va recuperar la bola i va fer una gran passada enrere a Xavier Gonzàlez, que va poder marcar lliure de marcatge. Aquest any, el “Dona Marinera” es va quedar a casa, desprès de marxar l’any passat cap a Vic.

Rodri reb el trofeu de mans de l'alcalde de Lloret

EL PROTAGONISTA:

El CH Lloret. Un any més, el “Dona Marinera” resulta el millor pretext per presentar tots els equips del club davant la seva afició. Cares noves, retrobaments, i sobretots moltes ganes i esperances dipositades amb il·lusió en la nova temporada que comença. En els temps d’avui en dia, el poder gaudir de més de 100 jugadors i jugadores repartits en equips en totes les categories indica que des d'abaix la feina s’està fent bé i la cantera es cuida, el que resulta primordial per assegurar un gran futur. Des d'A KOPS D'STICK els hi volem desitjar tota la sort del món per la nova temporada. 

El CH Lloret 2012-13

SABIES QUE…?

...el CH Lloret aquesta temporada vestirà unes noves equipacions de la marca Joma, i aquestes seran iguals per a tots els equips del club.
...entre el públic assistent es podien veure moltes cares conegudes del panorama hoqueístic, com els mítics germans Joan i Josep Enric Torner -aquest últim, pare de l'Enric Torner-, els exjugadors Miquel Calero, Joan Roura -els seus respectius fills juguen en les categories inferiors del CH Lloret-, Quico Salarich i Marcelo Uribe, i l'actual porter del Barça B Octavi Tarrés.
...a la graderia s’esperava la presència del periodista blanenc de TVC Rafel Bagot, que actualment resideix a Sant Cugat, i serà l’encarregat de fer les retransmissions d’hoquei per TV3 aquesta temporada, però finalment no va poder assistir.
...el teòric porter suplent del primer equip del Lloret, Oriol Perarnau, lluirà aquesta temporada la publicitat d’un patrocinador personal a les guardes.
...en un lapsus, l'speaker del pavelló va presentar a l’alcalde de Lloret com a Ramon Codina, en lloc de Romà Codina.

A KOPS DE FLASH

Els jugadors de la escola, els més menuts del club, van ser els primers en ser presentats i van comptar amb l’ajuda de les noies de l’equip femení.

 Marcelo Uribe, que va presenciar el partit acompanyat d'Octavi Tarres, i Joan Torner, algunes de les cares conegudes a la graderia.

Alguns jugadors del Sant Cugat encara no tenien el seu dorsal a la samarreta.

Una passada sense mirar i una finta passant la bola per darrera, com recursos per sortir d’una situació compromesa. Un parell d’exemples per comprovar que l'Enric Torner porta l'hoquei-espectacle al gens.