31 d’oct. 2012

ENTREVISTA A ALBERT SOLER (SHUM)

Font: Premsa SHUM

"SOM UNA PINYA I TIRAREM ENDAVANT"


Albert Soler (Maçanet de la Selva, 1985) afronta la sisena temporada com a capità del SHUM Grupo Maestre. Té 27 anys i ha jugat al club del seu poble tota la vida, on les ha vist de tots colors. El 2005 va ser campió de Catalunya júnior i internacional amb la selecció espanyola júnior. Amb el primer equip del SHUM ha patit descensos a Primera Nacional però també ha guanyat dues Copes del Príncep i ha viscut l’alegria que suposa pujar l’equip al lloc que es mereix; l’OK Lliga. Aquesta temporada espera amb il·lusió el debut a la CERS i està segur que l’equip sabrà tirar endavant després del mal inici de lliga. La primera oportunitat és demà contra el Noia Freixenet.




Pregunta: Quatre jornades i cap victòria. Quina és la situació en el vestuari?
Resposta: Estem en una situació una mica complicada perquè en quatre jornades no hem fet cap punt. Però des del vestuari en cap moment es tira la tovallola, ni molt menys. Nosaltres seguim amb les mateixes ganes que al començament. I amb un punt de vista d’optimisme perquè estem treballant bé als entrenaments. Hi ha bon ambient. Quan guanyem un partit la dinàmica es girarà. Som una pinya i tirarem endavant!

P: Què ha provocat aquest mal inici?
R: Ha estat per mala sort en partits. Per algun arbitratge. Per situacions puntuals i circumstàncies individuals que quan les coses et van bé i de cares no passen i quan les coses van malament sí tens aquesta mala sort.

P: La visita del Noia és una bona ocasió per trencar amb aquesta ratxa negativa?
R: És el partit. A part que ja toca, juguem a casa, tenim el factor pista a favor i és el partit. Ha de ser aquest. En aquesta situació ja no depèn el rival sinó que és cosa nostra. Estem amb moltes ganes i segurs que ho tirarem endavant. Si fos a fora seria més complicat.

P: Després del Noia viatgeu fins a La Corunya i després rebeu el Barça. 
R: Sobre el paper són els dos equips més complicat i amb més qualitat de la OKLliga, però mai se sap. Anirem a La Corunya a donar-ho tot i quan vingui el Barça el mateix. L’altre dia el Barça va perdre a domicili contra l’Alcoi i l’any passat vam guanyar el Liceo a casa.

P: Aquesta és la seva sisena temporada com a capità. Com veu l’evolució del club?
R: L’evolució és boníssima. És espectacular. És ascendent. Des que vam pujar no només ens vam salvar sinó que lluitem per estar a Europa, anem a la Copa del Rei. Potser aquesta és la temporada més difícil que afronta el club per les expectatives que es generen de l’any passat, que potser s’allunyen una mica de la realitat –o de la realitat històrica del club– que és lluitar per aconseguir la permanència a l’OK Lliga. 

P: És la primera vegada que es troba amb ratxes negatives?
R: Al contrari, normalment la majoria d’anys el SHUM pateix fins l’últim partit per mantenir-se i són situacions que per jugadors de club de poble com és el SHUM Grupo Maestre és el dia a dia. Ho has de donar tot per sumar els tres punts.

P: Vostè que és del poble i ha jugat al SHUM tota la vida com afronta la participació històrica a la CERS?
R: Personalment, és un somni fet realitat. Qualsevol jugador voldria jugar a Europa i jo ho faig al club del meu poble, al club de casa on he jugat tota la vida. No només sóc jugador professional sinó que a part sóc un incondicional i ho porto dins.