20 de febr. 2013

FEMENÍ 2ª CATALANA (JORN. 13): LLORET 5 - CASSANENC 2



EL LLORET ACABA LA 1ª VOLTA EN POSSICIÓ D’ASCENS

Amb aquesta victòria a casa contra el FD Cassanenc, el CH Lloret ha sumat tres punts que li ha permès acomiadar la 1ª volta de la 2ª Catalana Femenina situat a la tercera posició de la classificació, tancant la zona que dona dret a l’ascens a 1ª Catalana. Aquesta posició de privilegi, les lloretenques l’han estat ocupant durant bona part del que portem de campionat, però l’havien perdut la passada jornada desprès d’ensopegar contar el CP Roda.


Les lloretenques s’han fet amb el control del partit des de bon inici i, amb un 3-0 en els primers 8 minuts, ja no van donar opció en cap moment a un rival que va arribar molt just d’efectius i que tampoc va mostrar gaires símptomes de crear complicacions.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Femení 2ª Catalana, jornada 13.  

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 16 de febrer de 2013, 17:00h

CH LLORET (4+1): Maribí Cordial (p), Meritxell Rubio (2), Cristina Carbó, Paula Barranco (1), Marta Costa (1) -equip inicial-, Carlota Surís, Mariona Pujol (1) i Sol Salinas.
Entrenador: Eduard Recio

FD CASSANENC (1+1): Mariona Surós (p), Montserrat Serra, Laura Cornell (2), Judit Rigau, Andrea Prats -equip inicial-, i Laura Caparrós.
Entrenador: Eduard Godoy

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (2') Rubio / 2-0 (6') Rubio / 3-0 (8') Costa / 3-1 (17') Cornell / 4-1 (17') Pujol.
SEGON TEMPS: 4-2 (31') Cornell / 5-2 (37') Barranco.

ÀRBITRE: Carles Llorens

TARGETES: -

FALTES: CH Lloret: 3 / FD Cassanenc: 2

PÚBLIC: Uns 40 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El CH Lloret patia la baixa de Carlota Surís i la portera Anaïs Alapont.
-El FD Cassanenc patia la baixa del seu entrenador i de diverses jugadores.
-El partit va començar amb 4 minuts de retard. 

CRÒNICA:

El Lloret disposava d’una bona oportunitat per recuperar la tercera plaça de la classificació, cedida en la jornada anterior amb la seva derrota a la pista del Roda, amb la visita del FD Cassanenc, un equip situat a la part baixa de la taula amb 9 punts, amb tant sols 3 d’ells aconseguits a domicili. El Cassanenc és un dels equips històrics en l’hoquei patins femení a casa nostra, que temporades enrere va viure èpoques d’esplendor, però que actualment es troba immers en una etapa de renovació i passa per hores baixes.

Inici demolidor del Lloret

Meritxell Rubio va fer els dos primers gols del Lloret
Les noies d'Eduard Recio van sortir a per totes des de bon inici del joc. La consigna era el fer-se amb les regnes el més aviat possible i portar el partit cap a una posició còmoda per no tenir que patir més dificultats de les previsibles. I així va resultar, els primers compassos ja van sonar al ritme que marcava la batuta de les lloretenques i a les primeres de canvi és van avançar amb un gol de Meritxell Rubio. Sense donar peu a cap tipus de reacció per part dels visitants, el Lloret va continuar imprimint el seu fort ritme i als sis minuts va fer pujar el 2-0 amb un nou gol de Rubio. Per culminar aquests primers minuts demolidors dels locals, una jugada portada per Cristina Carbó la va convertir Marta Costa en el 3-0. Si el Lloret no va obtenir una renda més àmplia en aquest minuts inicials, va ser  en bona part culpa de la gran actuació de la portera del Cassanenc Mariona Surós, que va estar esplèndida durant tot el partit. 

El Cassanenc intenta defensar-se dels atacs del Lloret
El Cassanec treu tímidament el nas

Cap a mitjans d’aquesta primera part, el tècnic local va començar a fer rotar la banqueta per dosificar l’esforç inicial de les seves jugadores. Sense renunciar a l’atac, però fent un joc més pausat i conservador, el Lloret va abaixar un pel el ritme. Aquesta relaxació la va aprofitar el Cassanenc per començar a aproximar-se amb perill cap a la porteria lloretenca, sobretot amb accions de Laura Cornell. Sota els pals locals, Maribí Cordial va demostrar que està passant per un excel·lent moment de forma, mantenint invicta la seva porteria amb unes quantes bones intervencions.

Intent d'atac del Cassanenc
I com el qui la segueix l’aconsegueix, a tres minuts i escaig abans d’acabar el primer temps, Laura Cornell va poder marcar el primer gol del Cassanenc, reduint el marcador en un 3-1. Però aquest intent de remuntada va quedar esvaït als pocs segons, quan Mariona Pujol va marcar pel Lloret i va establir el 4-1 amb el que s’arribaria al descans.

Les “suplents” no desentonen

La represa va tenir la mateixa tònica que ens havia deixat la primera part, amb un Lloret com a còmode dominador del joc i del marcador. Amb tot sota control, el tècnic local Edurad Recio va continuar apostant per donar minuts a les jugadores menys habituals sobre la pista, com Carlota Surís, Mariona Pujol i Sol Salines, que van respondre perfectament, i si no van poder ampliar el resultat va ser degut a la formidable actuació que estava protagonitzant la portera cassanenca Mariona Surós, aturant tot el que li venia a sobre. 

Mariona Surós desfá una clara ocasió de Carlota Surís

Un gol més per cada equip

Laura Cornell, autora dels 2 gols del Cassanenc
El Cassanenc estava completament sotmès, i el disposar de només un canvi els hi deixava poc marge per buscar un revulsiu i canviar la dinàmica. Malgrat tot això, les jugadores de Cassà no van llançar mai la tovallola i sempre que podien sortien amb decisió en busca de la porteria de Maribí Cordial. Als 11 minuts de represa, novament Laura Cornell va tornar a retallar diferències fent el 4-2.

La resposta del Lloret va ser immediata, però novament Surós va estar providencial refusant dues ocasions cantades de Cristina Carbó i Meritxell Rubio, fins que a manca de tres minuts pel final, Paula Barranco establia el que seria el definitiu 5-2 amb un espectacular xut creuat des de la mitja distància.

Mariona Surós no va poder fer res contra la canonada de Paula Barranco

En els darrers minuts, els dos equips van treure el seu darrer esforç i van disposar de noves clares oportunitats per marcar, com un contraatac local portat per Carbó i Salines, que Surós es va encarregar de desballestar, o una jugada del Cassanenc entre Andrea Prats i Laura Caparrós que la portera del Lloret va resoldre perfectament.

El Lloret recupera el tercer lloc

Aquests tres punts, sumats a l’empat del CP Roda a la pista del CP Vilanova fan que el Lloret torni a recuperar la tercera posició a la classificació, aquest cop en solitari amb 27 punts, tot just al acabar la primera volta de la lliga. Les lloretenques, mica en mica, van posant terra de per mig amb el grup perseguidor però continuen un pel lluny de les líders, el Cerdanyola i el Vila-Sana, que continuen comptant els seus partits amb victòries. Per la propera jornada, el dia 24, el Lloret rebrà la visita del CH Navarcles, un altre equip de la part baixa, en un partit que no tindria que presentar gaires complicacions a les noies d’Eduard Recio per continuar mantenint la seva posició de privilegi.

Per la seva part, el Cassanenc continua immers amb 9 punts en els llocs cuers de la taula, i per la propera jornada tindrà que visitar la pista del Vilanova, un dels equips forts de la competició i que voldrà sumar de totes-totes els tres punts per no veure’s despenjat massa aviat dels llocs capdavanters.        
 
LA PROTAGONISTA:

Sol Salinas. Només he pogut veure en acció a la Sol Salinas en molt poquetes estones en les poques vegades que he anat a veure a les noies del Lloret, per tant m’he alegrat molt del poder veure-la sobre la pista durant tants minuts com avui. Les seves companyes també eren conscients d’això, i amb el partit sota control, l’han estat buscant tota la estona per a que la seva aportació es veiés recompensada amb un gol. No ha pogut ser, però de ben segur, el haver gaudit de tanta confiança per part de l’equip li donarà una gran injecció de moral per continuar treballant amb la mateixa il·lusió i ganes en la progressió positiva que ho està fent constantment.    

SABIES QUE…?

...l’Eduard Recio fa temps que lloa i es mostra orgullós de la progressió que estan fent les seves teòriques suplents, i prova d’això és els minuts de confiança que els hi dona i la bona temporada que està fent l’equip.
...al final del partit, les jugadores del Lloret van convidar a unir-se a la pinya a la Mireia, la jugadora més benjamina del club, que estava veient el partit.
...Marta Costa per part del Lloret, i Mariona Surós per part del Cassanenc, també van participar en el partit que es va jugar a continuació de categoria infantil entre el Lloret i el Cassanenc, i que va acabar amb un resultat de 6-3
        
A KOPS DE FLASH

Malgrat la derrota, la portera del Cassanenc Mariona Surós va ser una de les jugadores destacades del partit.

Present i futur del CH Lloret es van ajuntar al final del partit per fer pinya.

Una estona desprès, el Lloret i el Cassanenc es van tornar a veure les cares, aquest cop en categoria infantil.


EL KOP D’STICK:

La meva filla és una ionqui?

Fa uns dies, a rel del judici per la “Operación Puerto”, el cas Armstrong i els casos de dopatge que assolen el món esportiu darrerament, una persona em va preguntar si a l’hoquei patins no es donaven aquestes situacions. Vaig fer memòria i no vaig recordar cap cas, ni tant sols em costa que s’acostumin a fer gaires controls anti-dopatge... Dons bé, l’altre dia li vaig transmetre la mateixa qüestió a un antic jugador d’elit, i la seva resposta va resultar fulminat:

“Mira, l’únic dòping que hi ha a l’hoquei, és el mateix hoquei. No sé qué deu tenir aquest esport, que quan et calces uns patins per primera vegada, ja no pots deixar-ho, et quedes enganxat per tota la vida. Tota la teva vida passarà a girar en torn a l’hoquei. Vius, penses, sents, parles... en clau d’hoquei. Passes a viure per l’hoquei. I es aquesta passió la que et fa pujar l’adrenalina a l’hora de sortir a la pista. La que et fa deixar-te la pell en cada partit com si d’allò depengués la teva vida. Un jugador d’hoquei no necessita res més per motivar-s’hi, per donar-ho tot. L’hoquei patins és l’únic esport que conec on pots trobar gent en la quarantena d’anys que encara competeix a l’elit, i no és per res més que et resisteixes a retirar-te, a acceptar que t’ha arribat l’hora. No conec a ningú que hagi jugat a hoquei que hagi penjat definitivament els patins. Pot passar un temps, però tornes a recaure... Un bon dia trobes arraconats els teus antics patins i t’entra un no-se-qué per la panxa que fa impossible que no puguis evitar tornar a posar-te’ls... Ja estàs perdut! Necessitaràs tornar a escoltar com grinyolen les rodes en una frenada al límit, com el tacte de la fusta et transmet el cop quan colpeges una bola amb l’estic. Tornaràs a aprofitar qualsevol ocasió per tornar a saltar a una pista, ja sigui per jugar un partit de veterans, o entrenar, o dirigir. L’hoquei patins és una droga de la que és impossible desenganxar-te.”  

Ara ho entenc tot! Ara entenc com la meva filla, fa tot just dos anys quan només tenia dos anyets, un cop que vam tenir que passar uns dies separats, el primer que em va dir quan ens vam reunir de nou va ser “Papa, m’has portat els meus patins?”. O avui [per dissabte], quan li vaig dir “Vinga! Que desprès de dinar ens anirem a Lloret a veure jugar a les nenes” em va respondre “Val! Però jo em porto els meus patins”.  S’estarà tornant la meva nena en una ionqui?