14 de febr. 2013

PATÍ VILAFRANCA: HISTÒRIA PASSADA, HISTÒRIA PER FER

Font: Premsa CP Vilafranca

Els propers dies 16 i 17 de febrer es jugarà a Cerceda la Copa del Príncep, i un dels clubs històrics de l'hoquei patins, el CP Vilafranca, la jugarà per primera vegada a la seva història. Per a tal motiu, el nostre amic Raimon Mascaró, molt vinculat al club, ens ha fet arribar un article on ens vol explicar el que suposa aquesta fita per al club vilafranquí.


Lluny queden les èpoques més glorioses del Club Patí Vilafranca, aquells finals de la dècada dels 90, on el Patí va aconseguir les seves fites més importants. El que aquí escriu era petit, però potser no tant..., ja que encara guardo el record d’aquells partits on el Patí disputava les fases finals de la Copa del Rei, les semifinals de la Divisió d’Honor... Me’n recordo d’un diumenge a la tarda jugant contra l’Igualada HC per poder ser a la final de la lliga, amb un Vilafranca amb noms importants com en Ferran Pujalte i en Toni Rovira i, si la llunyana memòria no em falla, l’equip el devien completar Sito Guiu i Joan Escrig sota els pals, Josep Lluis Delriu, en Borja López, en Xavi Brichs, en Moi Cervera en Nani Cáceres i en Santi Julivert. No n’estic del tot segur, però no em dec equivocar de gaire, de ser així els aficionats més veterans que em corregeixin... No puc deixar aquest escrit, sense comentar la que havia de ser una de les nits més èpiques del Patí i que es va convertir en un malson. Devia ser el mes de març de 1998, contra el Paço d’Arcos portuguès, on el Patí havia de remuntar un resultat en contra a les semifinals de la Copa CERS. Però una decisió arbitral incorrecta des del punt de vista del que us està escrivint, va impedir una final penedesenca amb el Noia. L’any següent, el Vilafranca es tornava a presentar a les semifinals de la CERS, però el llavors Barcelos dels germans Bertolucci, el va apartar de l’anhelada final europea.

Cartell de la Copa del Príncep 2013
Tots els que hagueu llegit fins aquí us preguntareu el perquè d’aquesta parrafada de la història del Patí. Doncs bé, la raó és ben senzilla, i és que aquest any el Club Patí Vilafranca pot tornar a fer història i alhora tornar a posar el nom del Club on es mereix, en l’elit de l’hoquei mundial. La ciutat de Vilafranca ha d’aprofitar el Club Patí per donar-se a conèixer arreu, i més ara que el Patí ha aconseguit l’accés per primera vegada a la història a la Copa del Príncep que es jugarà a Cerceda (Galícia) els propers 16 i 17 de febrer. A més també podem dir que si l’equip fa una segona volta de lliga com la primera que ha fet, ascendirà de categoria i entrarà a formar part de l’exclusiu grup dels 16 equips de la millor lliga del món d’hoquei patins, l’OK Lliga.

A més a més, en els darrers 4 anys, el club ha doblat el nombre d’equips, alhora que comencen ha arribar al primer equip jugadors nascuts a Vilafranca, com és el cas de Joan Vázquez o Enric Martí, entre d' altres. També voldria esmentar el bon moment que estan passant els equips del sènior B, primer de 2a Catalana, i l’equip júnior, classificat entre els 16 millors equips de Catalunya. Sembla, doncs, que el treball esportiu de base comença a notar-se al Patí, i esperem que siguin aquests jugadors els que escriguin la història futura de l’equip de la nostra Vila.

Per tant, i explicat tot això, a mi només em queda animar a tots els socis i aficionats, a les autoritats i empreses, a tots els vilafranquins i a tots els que s’estimen l’hoquei i el Club, que encara que siguin temps difícils acompanyin al Patí Vilafranca i als seus jugadors per tal de portar Vilafranca i el Club Patí al lloc que es mereixen. Esperem que puguem brindar perquè el Patí Vilafranca torni a fer història.

Raimon Mascaró