28 d’abr. 2013

PRESENTACIÓ OFICIAL DE LA FESTA-TORNEIG JOAN PETIT 2013



AMB TOTS ELS HONORS

Aquest passat dilluns 22 d’abril, cap a les 18:30 hores, va tenir lloc la presentació oficial de la 13ª Festa-Torneig Joan Petit al complex esportiu de La Bonaigua de Sant Just Desvern, al mateix lloc on és celebrarà l’esdeveniment el proper 25 de maig, organitzada pel HC Sant Just i l’ajuntament d’aquesta vila del Baix Llobregat.

Lluís Canut va ser el mestre de cerimònies
L’acte va estar conduit pel presentador de TVC Lluís Canut, i va tenir moments de tot tipus, emotius, divertits, solemnes... i va estar seguit per una graderia plena de públic de totes les edats, que va demostrar la implicació de tot el poble en aquest esdeveniment solidari que cada any organitza de forma itinerant per tota Catalunya la FUNDACIÓ AMICS JOAN PETIT – NENS AMB CÀNCER. La absència més destacada de la tarda va ser la del padrí de la festa d’enguany, el jugador de futbol del FC Barcelona Eric Abidal, ja que s’havia desplaçat fins Alemanya per disputar amb el seu equip un important partit de semifinals de Champions League. El que podia semblar una mala notícia, era tot el contrari, ja que la absència d’Abidal per anar a jugar amb el Barça volia dir que el jugador estava recuperat de la seva malaltia, i l’anunci de la seva absència va ser rebut amb una calorosa ovació per part de tots els presents. De totes formes, abans de marxar Abidal va deixar gravat un vídeo amb el seu missatge i que va ser projectat en una pantalla gegant al pavelló, un vídeo que, per cert, tothom va escoltar però ningú va poder veure, ja que el reflex del sol que entrava pels finestrals del pavelló queia sobre la pantalla dificultant la visió de les imatges.

El gegantó "Joan Petit" va ser un dels protagonistes de l'acte
La cerimònia de presentació va començar amb els balls del “gegantó” Joan Petit sobre la pista vestit amb els colors del HC Sant Just, que va donar la benvinguda als representats de tots els clubs esportius de Sant Just Desvern i a tot el conjunt de voluntaris que contribuiran a la organització i  desenvolupament de totes les activitats programades per la Festa, en una clara manifestació de que la Festa-Torneig Joan Petit traspassa les fronteres de l’hoquei patins per convertir-se en tot un esdeveniment social. També van aparèixer a escena tots els integrants del primer equip d’hoquei patins del Barça, que es van desplaçar fins allà per donar suport a la iniciativa, a la que també van contribuir fent donació d’un estic i un parell de samarretes signades per recaptar fons a la subhasta. Parlant de la subhasta benèfica que es farà durant la Festa del 25 de maig, també es van exhibir els diferents objectes cedits per la ocasió per vàries entitats. A més de les ja mencionades peces  cedides per l’equip d’hoquei patins del Barça, també es subhastarà una samarreta signada pels jugadors de futbol del RCD Espanyol i una dels jugadors de futbol del FC Barcelona, i una espectacular escultura que representa a Eric Abidal realitzada amb dibuixos i retalls de diari que han fet per la ocasió els alumnes del Taller Municipal de Plàstica Carrau Blau. També serà subhastat un estic amb l’emblema de la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer cedit per A Kops d’Stick que no va poder ser mostrat, ja que està en poder del jugador del Barça Marc Torra, que el farà servir en els propers partits.
Els objectes de la subhasta benèfica
La part dels parlaments la va encetar Albert Batalla, l’alcalde de la Seu d’Urgell, seu de la Festa-Torneig Joan Petit en el 2012, que va expressar l’orgull que havia suposat per la seva vila el haver sigut “Ciutat Joan Petit” durant tot aquest any, i va acabar el seu discurs amb el moment més important de l’acte: el “traspàs de poders” cap a la nova seu, cedint la cullera de fusta –el símbol de la Fundació Joan Petit – Nens amb Càncer- a l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, que va manifestar la il·lusió i les ganes amb les que la vila acollirà la Festa-Torneig d’aquest any, la importància del fet i el repte i la responsabilitat que suposa. Perpinyà va estar acompanyat pel regidor d’esports de l’ajuntament i pel president del HC Sant Just, Francesc Vizcaino. 
Moment en que Sant Just Desvern reb el testimoni de La Seu D'Urgell com a seu Joan Petit 2013
Desprès va tenir el torn de paraula el president de la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer i principal impulsor de la Festa-Torneig, l’exjugador d’hoquei patins Joan Torner, que va fer un discurs encoratjador en el que va remarcar que actualment el càncer infantil ja té un 80% de curació i només falta una petita empenta per poder eradicar-ho, però cal continuar treballant amb constància, i va donar les gràcies a tota la gent que ho esta fent possible amb la seva feina i dedicació, ja sigui de forma professional o voluntària.

El president de la Fundació, Joan Torner
El moment més emotiu de la tarda va arribar quan va sortir a la pista l’Albert Folch, aquell jove jugador de la base del HC Sant Just que ens va commoure a tots ara fa poc més d’un any amb la seva història, quan va tenir que deixar la pràctica de l’hoquei patins per jugar el partit més important de la seva vida: la lluita contra una leucèmia que li va ser detectada. Uns mesos desprès, l’Albert va vèncer a la seva malaltia gràcies a un trasplantament de medul·la òssia, però encara està seguint un dur tractament de recuperació que l’impedeix, de moment, continuar practicant l’hoquei patins. Tot el públic dempeus va retre una sonora ovació al jove Albert, que va rebre de mans de Joan Torner la insígnia de la fundació, al igual que la resta de personalitats presents.

L'Albert Folch surt a la pista ovacionat per tots els presents
Aquesta part de parlaments va estar amenitzada per l’humor de l’actor del programa “Crakovia” de TV3, Jordi Rios, que va fer riure a tots els presents amb les seves imitacions de Carles Puyol, Sergio Ramos i Johan Cruyff.

Jordi Rius va fer riure a tothom amb els seus personatges
Per acabar l’acte, es va passar a la fotografia de grup de tots els participants i, desprès, tot el qui ho va voler, va poder baixar a la pista a fotografiar-se i recollir autògrafs dels jugadors del Barça i d’en Jordi Rios.

La foto de grup
Durant tot el mes que queda fins arribar a la Festa-Torneig Joan Petit del 25 de maig, a Sant Just Desvern hi ha programades diferents activitats i iniciatives relacionades, que es poden consultar a la WEB de l’ajuntament de la vila.