10 de maig 2013

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 26): BARÇA 7 - BLANES 2


APERITIU DE GOLS ABANS DE L’HOMENATGE A BORREGÁN

Aquest 5 de maig estava fixat en el calendari com a una data per a la història. El FC Barcelona va escollir aquest dia per fer efectiva la ja anunciada retirada de la samarreta amb el dorsal 21 del mític ex jugador Beto Borregan, fent així justícia cap a la secció més llorejada del club. Però abans de totes les festes i homenatges, el Palau Blaugrana tenia que ser l’escenari d’un partit d’hoquei entre el Barça i el Blanes, on tots dos equips tenien els seus interessos posats. Els Barcelonistes necessitaven els tres punts per mantenir l’estela del líder, el Liceo, que havia guanyat el seu partit el dia abans, mentre que els blanencs havien vist com s’enfonsaven fins a la zona de descens desprès de ser superats pel SHUM i Calafell al guanyar aquests els seus respectius partits. Per tant, la situació del Blanes resultava força delicada.
El Palau engalanat en honor a Beto Borregán
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2012-13, jornada 26.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Diumenge 5 de maig de 2013, 18:00 hores.

FC BARCELONA (5+2): Aitor Egurrola (p), Marc Gual, Josep Mª Mia Ordeig (2), Marc Torra (1), Sergi Panadero –equip inicial-, Ignacio Alabart, Sergi Miras (1), Jordi Gabarra (1) i Pablo Álvarez (2).
Entrenador: Ricard Muñoz 

MURALLA ÒPTICA BLANES HCF (1+1): Jaume Llaverola (p), J. Manel Grasas, Kimi Ridaura, Lluís Teixidó, Francesc Bargalló (1) –equip inicial-, Ferran Formatjé (1), Àlex Cantero i Roger Pujol.
Entrenador: Miquel Umbert

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (10’) Ordeig, de xut exterior.
2-0 (12’) Torra, de penal.
3-0 (14’) Miras, a assistència de Álvarez.
3-1 (21’) Bargalló, aprofitant el refús d’un penal.
4-1 (21’) Àlvarez, des de fora l’àrea a la mitja volta.
5-1 (22’) Gabarra, d’acció individual.
SEGON TEMPS:
6-1 (27’) Ordeig, de xut creuat.
7-1 (31’) Álvarez, a la mitja volta.
7-2 (46’) Formatjé, de contraatac.

ÀRBITRES: Josep A. Ribó i Alberto Veiga
 
TARGETES: -

FALTES: FC Barcelona: 7 / Blanes HCF: 4


PÚBLIC: uns 2.200 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El Barça patia la baixa per lesió de Reinaldo García. En el seu lloc va entrar a la convocatòria el juvenil Ignacio Alabart.
-El Blanes patia la baixa d’Àlex Ridaura
-Presència a la llotja del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el Secretari Gral. de l’Esport, Ivan Tibau, i diverses personalitats vinculades al món de l’esport per prendre part de l’homenatge a Beto Borregán, previst un cop acabat el partit.
-Els jugadors de la base del CH Claret van fer un partidet d’exhibició durant el descans del partit, i també es van fotografiar amb els jugadors del Barça.

CRÒNICA:

El Barça es va unir a l’homenatge de Borregán amb una golejada contundent i inapel·lable contra un rival que només va oferir resistència durant els primers 10 minuts. Un cop els blaugranes van trobar la clau per obrir la llauna de la porteria rival, el Blanes no va poder fer-hi res per aturar-los, i la golejada hauria pogut ser d’escàndol si els de Ricard Muñoz no haguessin aixecat el peu de l’accelerador quan el marcador reflectia un contundent 7-1 en vistes del proper compromís contra el Liceo, en la tornada dels quarts de final de la Lliga Europea.

Als 10 minuts comença la golejada


Oportunitat de Sergi Panadero
El tècnic blanenc Miquel Umbert ha plantejat de bon començament un hermètic sistema defensiu per contenir els atacs Barça, però aquest plantejament només ha servit durant els primers 10 minuts de joc, ja els homes de Ricard Muñoz no han caigut en el parany de la precipitació i a base de treball han aconseguit esquerdar la muralla rival, per acabar esmicolant-la amb tres gols en qüestió de menys de quatre minuts.

Marc Torra fa el 2-0
L’1-0 ha arribat de l’estic de Mia Ordeig, que ha sorprès a Llaverola amb un fort xut llunyà des de quasi la divisòria. No encara dos minuts desprès, Marc Torra establia el 2-0 des del punt de penal amb un magistral llançament deixant clavat a Llaverola. I dos minuts desprès, Pablo Álvarez serveix una assistència a l’espai des del darrera de la porteria per a que Sergi Miras la transformi en el 3-0 salvant la línea defensiva blanenca. A partir d’aquí es podria dir que el partit ja estava sentenciat, ara només restava saber fins a on seria capaç d’humiliar a un rival trencat.

Pablo Álvarez va estar molt actiu durant tot el partit
5-1 al descans

Amb la còmoda renda favorable de 3 gols, el Barça a passat a dosificar els seus esforços, segurament pensant en l’important compromís contra el Liceo de dissabte, i centrar-se més en neutralitzar la reacció del Blanes que continuar engreixant el seu caseller al marcador.

El refús d'aquest penal va propiciar el 3-1
A quatre minuts i escaig per arribar a la fi de la primera part, Francesc Bargalló ha escurçat el resultat al transformar una recuperació desprès d’errar un llançament de penal. Però els somnis de remuntada blanencs es van esvair de seguida com un miratge, ja que en la jugada següent, Pablo Álvarez tornava a posar al Barça tres gols amunt amb una gran rematada a la mitja volta des de la cantonada de l’àrea. I un minut desprès Jordi Gabarra acabava de desballestar al Blanes amb una acció personal sorgida d’un contraatac, que establia el 5-1 amb el que es va arribar al descans.


Enllestint la feina per la via ràpida

A la segona part el Barça ha sortit decidit a enllestir la feina sense contemplacions per poder posar el cap en una altra cosa. Així, als encara no 2 minuts de represa, Ordeig tornava a sorprendre a Llaverola amb un xut creuat des de la lateral de l’àrea, fent el 6-1. Quatre minuts desprès, Pablo Álvarez feia pujar el setè al caseller local amb una nova mitja volta.

Els jugadors del Barça celebren el setè gol aconseguit.
Els tècnics donen per tancat el partit

Els poc menys de 20 minuts que quedaven encara per acabar el partit es podrien classificar com a morralla. El tècnic local Ricard Muñoz va canviar el plantejament per un de més conservador, i per no forçar la màquina dels seus jugadors ha rotat a la banqueta i fins i tot ha fet debutar al juvenil Ignacio Alabart, que va jugar molts minuts amb un rendiment més que satisfactori.  

Ignacio Alabart intentant marxar de Joan Manel Grasas
Vist que els seus homes eren incapaços d’intimidar als blaugranes i ni molt menys remuntar un resultat desfavorable de sis gols, Miquel Umbert també va llançar la tovallola, va donar minuts a Àlex Cantero i el nou fitxatge Roger Pujol, i el joc del Blanes es va limitar bàsicament a evitar que el Barça els hi infringís un correctiu més sever. Entre possessió i possessió, els dos equips van disposar d’alguna acció aïllada per poder moure el marcador, però sense transcendència, fins que a 4 minuts pel final, Ferran Formatjé va aprofitar una contra per establir el definitiu 7-2.

La bola va picar en el travesser i va botar sobre la línea de gol en aquesta bona oportunitat de Marc Gual.
Al Barça li toca el Liceo i al Blanes patir

El proper cap de setmana hi ha aturada lliguera degut a la disputa de les competicions europees. El Barça rebrà en el Palau al Liceo en el partit de tornada dels quarts de final de la Lliga Europea. Un partit que es preveu d’alt voltatge, desprès d’una intensa anada a A Coruña que va acabar amb un empat a 2 que deixa obert el passi a la Final 4, i en el que una victòria blaugrana pot significar també un cop moral cap als liceistes a la lliga domèstica, en la que els dos equips continuen separats per sis punts al capdavant de la classificació, amb la visita dels gallecs a feu barcelonista encara pendent.

El Blanes tindrà uns dies de descans per intentar refer-se i trobar la fórmula per canviar la dinàmica negativa en la que està immers i que l’ha portat a ocupar actualment plaça de descens. Si no canvien molt les coses, als blanencs els hi tocarà patir en les quatre jornades que queden per acabar la temporada.  

EL PROTAGONISTA:

Ignacio Alabart. El fill del mític Kiko Alabart, s’ha incorporat aquesta temporada a la disciplina del FC barcelona, i amb 17 anys és un dels jugadors amb més projecció del panorama hoqueístic actual. En pocs mesos ha passat de juvenil a debutar amb el Barça B a 1ª estatal i ara, amb el primer equip del Barça en la seva 2ª convocatòria. Els tècnics blaugranes tenen molta confiança dipositada en ell i tot apunta que no els defraudarà. Des d’A Kops d’Stick li donem la enhorabona i li desitgem una llarga carrera plena d’èxits.

SABIES QUE…?

...per aquest partit la entrada va ser gratuïta, i amb la mateixa entrada es podrà entrar també de franc al Barça-Liceo del proper dia 11.
...amb aquest, el Blanes ja porta 11 partits sense guanyar, tota la segona volta, i des del canvi de tècnic, només ha aconseguit 3 empats en 10 partits.
...com acostuma a passar amb certs equips, ens tenim que callar moltes coses per no tenir problemes.
A KOPS DE FLASH

La samarreta amb el 21 de Borregán esperant a ser descoberta.

Beto Borregán va seguir el partit des de la llotja al costat de Sandro Rosell.

Les guardes de Llaverola, amb totes les marques tretes.

Les noies del CPA Olot preparant-se en les grades per la seva actuació en l’homenatge a Borregán.

Dos asidus al Palau, els jugadors dels veterans del Mollet Pep Busquets i Miquel Roura.

Els 58 títols aconsseguits per Beto Borregán en els seus 18 anys en el Barça, ben lluents  esperant sortir a escena.

Marc Torra lluint el seu estic solidari d’en “Joan Petit”


EL KOP D’STICK:

L’homenatge a Beto tindrà que esperar una mica... (en A Kops d’Stick)

En el més normal dels casos, aquest espai de la crònica estaria dedicat al fet més destacat de la tarda: l’històric homenatge a Beto Borregán que es va fer després del partit. Però aquest no es un cas normal, i la notorietat de l’esdeveniment ha donat peu a que cregui necessari, oportú i merescut, que la cònica sobre l’homenatge i la retirada de la samarreta d’en Beto Borregán tingui un tracte especial amb tots els honors en un article que molt aviat penjaré al blog. Espero que ho enteneu...