9 d’oct. 2013

ÉXIT DE LA 3ª PATINADA POPULAR DE MALGRAT DE MAR



ONADA GROGA A MALGRAT

La Patinada Popular de Malgrat va guanyant adeptes any rere any, i prova d’això va ser aquesta 3ª edició, en la que un nombrós grup de participants van tenyir de groc –el color de la samarreta oficial d’enguany- els carrers de la costanera vila de Malgrat de Mar, en un matí del diumenge 6 d’octubre que va despertar amb un cel gris amenaçant de pluja -el que va impedir que finalment s’enlairessin els helicòpters contractats per una cadena televisiva contraria a l’acte per localitzar zones buides- .

Imatge de l'onada groga que va cobrir els carrers de Malgrat de Mar
Com acostuma a passar en aquests esdeveniments, i més tenint en compte que es vestia una samarreta groga, les diverses fonts consultades no coincidien a l’hora de donar xifres de participació, i així dons, mentre que pels sectors més rancis l’esdeveniment només va congregar a “un grapat de frikis exaltats damunt d’uns patins” i van acusar als organitzadors de fer servir a participants obligats sota amenaces i figurants de cartró per dissimular el fracàs, fonts de l’organització apuntava a una participació de més d’1.500.000 de patinadors de totes les edats. Com s’ha posat de moda darrerament, tothom va voler fer servir a la seva conveniència a la ja famosa “majoria silenciosa” que no va assistir. 

La sortida des de Can Campassol
Quan passaven uns minuts de les 10:30 hores va iniciar-se la marxa des del parc de Can Campassol a ritme de tambors, i va transcórrer de forma alegre i festiva per diversos carrers fins arribar poc més d’una hora més tard a la zona del Pavelló Municipal, on esperaven uns inflables pels més menuts, i gelat, concursos i sortejos per tothom. L’esdeveniment va ser seguit en tot moment per les forces d’ordre públic de Malgrat, que no van tenir que intervenir i no van donar coneixença de cap incident, tot i que algunes fonts provinents de La Meseta difonen que un grup de patinadors radikals emmascarats van increpar a la gent que anava a peu i van cremar una bicicleta feta a la Xina, uns fets que A Kops d’Stick no ha pogut confirmar. L’acte va finalitzar de forma pacífica cap a les dues de la tarda, just en el moment que va la pluja va trencar la treva que havia donat durant tot el matí (fonts no oficials apunten a que en Manolo va pujar al cel el dia abans a pactar “con quien haga falta” la treva).

A KOPS DE FLASH



La canalla es qui millor s’ho va passar abans, durant i desprès de la patinada.

L’ambient festiu va predominar durant l’acte.

Els detractors van acusar als organitzadors de fer servir tot tipus de figurants per adulterar les xifres de participació...

...i defineixen a en Manolo com a “perillós líder radical que exerceix un control mental sobre les masses”. Aquí la prova.

Per pujar als inflables es van formar cues quilomètriques.

També es va fer un concurs de monopatí.

Les rifes també van generar molta expectació.

Els guanyadors dels diferents premis.