10 de nov. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 5): LLORET 3 - LLEIDA 2

PRIMERA VICTÒRIA DEL LLORET

El Lloret va aconseguir una tant important com convincent victòria, la primera de la temporada, a casa contra el Lleida. Els lloretencs van fer un plantejament molt seriós i van saber llegir i adaptar-se sempre a totes les fases que va tenir el partit, el que els hi va portar, no sense patiment final, a poder lligar tres punts que els allunyen una mica de la situació delicada en la que estaven entrant, desprès de sumar només dos punts en les quatre primeres jornades.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 5.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dimarts, 5 d’octubre de 2013, 21:00 h.

CH LLORET (1+2): Ferran Serra (P), Raül Pelicano (2), Jordi Rodrígez Rodri, Xavier Gonzàlez, Jordi Carbó –equip inicial-, Marc Gòmez i Víctor Crespo (1).
Entrenador: Manolo Barceló.

ICG SOFTWARE CE LLEIDA – LLISTA BLAVA (1+0): Lluís Tomàs (P), Carles Trilla, Marc Soler, Lluís Rodero, Emanuel Necchi -equip inicial-, Joan Cañellas, Andreu Tomàs (2) i David Ballestero.
Entrenador: Albert Folguera

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (22’) Pelicano, de xut creuat des del lateral de l’àrea.
1-1 (22’) A. Tomàs, de jugada col·lectiva.
SEGON TEMPS:
2-1 (37’) Crespo, aprofitant un refús del porter.
3-1 (44’) Pelicano, de penal.
3-2 (47') A. Tomàs, aprofitant el refús d'una falta directa.

ÀRBITRES: Xavier Galan i Ángel Tavera.

TARGETES BLAVES:
Jordi Rodríguez (CH Lloret), min 47’, per agafar amb l’estic a un rival.

FALTES: CH Lloret: 10 / CE Lleida: 14

PÚBLIC: Uns 150 espectadors

-El Lleida va jugar amb la seva segona equipació, blava amb franja blanca.
-El partit va començar a les 21:10 h.

El Lloret tenia la necessitat imperiosa de començar a sumar de tres en tres si no volia veure's despenjat abans d'hora de la zona tranquil·la de la taula, i més tenint en compte que a la volta de la cantonada esperen els “cocos” de la competició, amb qui es tindrà que veure les cares en les següents jornades. El meritori empat aconseguit a la pista del Noia tres dies abans, i la gran imatge donada, sobretot a la segona part, ha donat un plus de moral a l'equip, desprès de no haver pogut guanyar encara en les primeres quatre jornades.

El Lleida, però, no venia a Lloret precisament de festa. Situats a la zona mitja de la classificació amb cinc punts, tres més que els lloretencs, els de la Terra Ferma arribaven amb l'intenció d'assolir la primera victòria a domicili de la temporada i tornar cap a casa amb tres importants punts, de cara a anar fent rebost per quan arribi la part dura de la competició.

Costa inaugurar el marcador

Serra refusa un xut de Rodero
Declaració d'intencions del Lleida només començar el partit. Dos accions de Lluís Rodero van posar en alerta la porteria de Ferran Serra, en un clar avís de que els lleidatans no pensaven esperar a veure les intencions del Lloret. Els locals tampoc es van quedar asseguts a veure-les venir, i van replicar de forma immediata mitjançant Raül Pelicano i Jordi Carbó.

Durant bona part del primer temps, els dos equips han creat diverses oportunitats però sense que es definís un clar dominador sobre la pista. El que si que quedava força de manifest era l'estil de joc clarament diferenciat que volia implantar cada conjunt. El Lloret apostava per fer-se fort al darrera i sortir en ràpides contres, lluitant també per la segona opció, amb el propòsit de que l'adversari no tingués temps a recuperar la seva posició i poder agafar-lo amb la guarda abaixada. Per la seva part, el Lleida va passar a alentir el seu joc, tocant i tocant a la busca d'un forat en les línies rivals en llargues possessions que fregaven la passivitat.

Pelicano intenta trobar un forat entre tres defensors rivals
S'arribava ja a la mitja part i el marcador continuava encallat en el 0-0 inicial, fins que a manca de 3 minuts i en qüestió de 10 segons van arribar dos gols, un per bàndol. Raül Pelicano va avançar al Lloret amb una internada en la que va sorprendre a Lluís Tomàs amb un col·locat xut des del lateral de l'àrea. Però l'avantatge inicial dels locals va durar un tres i no res, perquè en la jugada del servei de mig, Andreu Tomàs empatava pel Lleida al rematar una passada enrere de Manu Necchi. Amb aquest empat a 1 es va arribar al descans.

El Lloret s'escapa

A la segona part el Lleida va posar una marxa més ràpida al seu joc, i el partit va guanyar en dinamisme. El domini del joc tenia fases alternes en cada costat, però sense que el marcador es veiés alterat, i no per manca d'oportunitats, sinó en bona part, culpa de les encertades intervencions dels dos porters.

Víctor Crespo
Fins a tocar l'equador d'aquest segon temps no va arribar un nou gol, del costat local, quan Víctor Crespo va superar per alt a Lluís Tomàs aprofitant el refús provinent d'una rematada seva. Aquest 2-1 va deixar tocat al Lleida i el Lloret va passar-se a fer el dominador momentani del joc.

Lluís Tomàs
El Lloret necessitava un tercer gol per poder afrontar amb més comoditat el tram final de partit, i més tenint en compte que ja feia estona que el seu caseller de faltes estava aturat en 9. Els lloretencs van saber neutralitzar al Lleida i van infringir un constant assetjament sobre la porteria de Lluís Tomàs, que es va convertir en el baluard del seu equip amb les seves intervencions.

La pressió infringida pels locals va provocar que el Lleida es carregués de faltes en el seu afany per defensar-se, sent el primer en completar el cicle de deu. Raül Pelicano va fallar la falta directa que hauria pogut significar el tercer gol del Lloret, però poc desprès, a sis minuts del final, es va poder refer i va fer el 3-1, aquest cop amb un magistral llançament de penal.

Pelicano va transformar aquest penal en el 3-1

El Lleida fa patir al Lloret

Com si d'un ressort es tractés, el 3-1 va fer saltar al Lleida, i el partit va invertir la seva cara. Els lleidatans van passar a fer-se amb les regnes del joc, en un darrer intent per intentar remuntar la situació.

Rodero intenta transformar una falta directa
El Lloret va cometre la seva desena falta d'equip a manca de quatre minuts pel final, donant al Lleida la primera gran opció per escurçar la diferència i tornar a entrar a la lluita pel partit. Lluís Rodero no va poder superar a Serra en la execució de la directa. El 8 lleidatà va ser el jugador més actiu i incisiu del seu equip durant tot el partit, però va acabar sense obtenir el premi del gol.

Un minut desprès, el capità del Lloret Jordi Rodríguez va veure una targeta blava en una acció defensiva, donant la opció al Lleida de picar una nova falta directa. Aquesta la va llançar Andreu Tomàs, que tampoc va poder superar a Ferran Serra, encara que va estar prou hàbil per recuperar la bola refusada pel porter quan encara estava en el aire i enviar-la al fons de la xarxa i posar el 3-2 al marcador.

Andreu Tomàs encara a Serra per acabar fent el 3-2
No cal dir que els tres minuts restants van ser d'autèntic infart. La parròquia lloretenca estava amb el cor en un puny veient com la primera i anhelada victòria podia esvair-se davant d'un Lleida que buscava insistentment el gol de l'empat. Pelicano va estar a punt de sentenciar al quedar-se sol davant del porter, però no va estar encertat. Malgrat tot, els locals van saber aguantar i tancar files, mantenint el 3-2 que els hi acabaria donant els tres punts.

Arriba el Tourmalet del Lloret

Aquesta victòria resulta un bàlsam pel Lloret desprès d'un inici de campionat en el que no han acompanyat els resultats malgrat no jugar malament. Aquests tres punts allunyen en quatre punts als lloretencs de la zona més baixa de la taula, i el situen amb cinc punts empatat amb el Lleida i altres equips en el grup mig de la classificació a la espera del tram més complicat del campionat. A partir de la propera jornada, el Lloret tindrà que enfrontar-se de forma consecutiva al Reus, Barça, Liceo, Vendrell i Vic.

El Lleida tindrà la oportunitat de refer-se d'aquesta derrota la propera jornada a casa, contra el Cerceda, un equip situat també a la part mitja, però que amb quatre empats i una victòria, encara no coneix la derrota aquest curs. Abans, però, als lleidatans els hi espera aquest dissabte el seu debut europeu a terres alemanyes, contra el RESG Waslum, en el partit d'anada de la ronda preliminar de la Copa CERS.

Golejada del Lleida en el partit sub'23

En el partit sub-23 disputat abans, el Lleida es va imposar al Lloret per un contundent 1-6, un resultat massa exagerat per el que es va veure sobre la pista.

La primera part va estar molt disputada i va acabar amb un ajustat empat a 1 desprès de que els dos equips, sobretot el Lloret, desaprofitessin moltes clares oportunitats. A la segona, els locals van continuar renyits amb el gol, enviant diverses pilotes al pal i fallant penals i faltes directes. Els lleidatans van aconseguir posar-se 1-3, obligant als lloretencs a obrir-se, cosa que va aprofitar el Lleida per trobar forats i marcar tres gols més.

El Lloret continua enfonsat a la classificació amb un sol punt. El Lleida, que arribava al partit amb els mateixos números que els lloretencs, fan un petit salt i es situa provisionalment a la desena posició amb 4 punts.

EL PROTAGONISTA:

Raül Pelicano. El 3 del Lloret va fer un partit molt complet, convertint-se en un autèntic malson per a la defensa lleidatana. Tot i fallar nombroses clares ocasions, Pelicano va obrir el marcador amb una genialitat, d'una magistral centrada seva va néixer el gol de Crespo, i malgrat haver fallat una falta directa poc abans, no li va tremolar el pols a l'hora de xutar el penal que va significar el 3-1, un gol crucial per poder lligar els tres punts.

SABIES QUE…?

...al manca d'speacker, l'encarregat de llegir les alineacions dels equips al principi del partit va ser el president del Lloret Josua Pèrez.
...el pernil de la rifa li va tocar al jugador del Girona HC Franc Gonzàlez.
...A Kops d'Stick va cedir unes quantes fotos del partit al diari lleidatà "La Mañana".