23 de nov. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 7): LLORET 2 - BARÇA 6

NO HI HA RES A FER

El Lloret ha estat la nova víctima d'un Barça insaciable que no perdona. Els lloretencs van tenir la gosadia d'avançar-se i plantar cara, i com la resta, quan el Barça va engegar la màquina de fer gols, ho va pagar amb una bona repassada. Ni jugant tancat al darrera, ni amb duresa, ni amb molta intensitat, ni prenent l'iniciativa... aquesta temporada encara ningú ha trobat la fórmula per superar a un Barça en estat de gràcia que va causant estralls per allà on passa.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 7.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dimarts 19 de novembre de 2013, 21:00 h

CH LLORET (2+0): Ferran Serra (P), Raül Pelicano (1), Xavi Gonzàlez (1), Jordi Carbó, Víctor Crespo -equip inicial-, i Marc Gòmez.
Entrenador: Manolo Barceló.

FC BARCELONA (4+2): Sergi Fernàndez (P), Pablo Álvarez (1), Marc Torra (1), Sergi Panadero (2), Xavi Barroso (1) -equip inicial-, Marc Gual (1), Matias Pascual, Raül Marin i Reinaldo García.

1-4 (12') Torra, des de dins de l'àrea.
2-4 (14') Pelicano, a centrada de V. Crespo.
SEGON TEMPS:
2-5 (36') Barroso, en combinació amb Panadero.
2-6 (39') Gual, d'acció individual.

ÀRBITRES: F. Jorge García i Josep A. Ribó.

TARGETES: --

FALTES: CH Lloret: 10 / FC Barcelona: 9

PÚBLIC: Uns 200 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-Partit avançat a la 7ª jornada, degut a que el FC Barcelona devia jugar el dia 23 un partit de competició europea.
-El Lloret patia la baixa per sanció de Jordi Rodríguez Rodri.
-Abans del partit es va fer un minut de silenci en memòria de Maria Àngels Arqueada, esposa de l'àrbitre Josep Gòmez.
-El partit va donar inici a les 21:09 h.

CRÒNICA:

Raül Pelicano
El Lloret sembla que hagi trepitjat merda en aquest d'inici de temporada. Desprès d'unes primeres jornades en les que els resultats no han estat a l'alçada de l'actitud i el joc de l'equip sobre la pista, i quan semblava que per fi s'havia trobat el rumb correcte gràcies a un meritori empat a Noia i una suada victòria contra el Lleida, els lloretencs es troben amb el famós “Tourmalet” contra els equips més potents de la competició. A tot això, per aquest partit contra el Barça s'afegeix el contratemps de la important baixa per sanció de Rodri, una peça clau de l'equip al darrera i en la creació. La consigna es clara: qualsevol punt que es pugui esgarrapar serà molt benvingut, però el més important es donar una bona imatge per passar aquesta part del calendari amb la moral ben alta per afrontar amb garanties la resta de partits.

Pablo Álvarez
El Barça afrontava el xoc partint com a clar favorit desprès d'un espectacular inici de campionat. Els barcelonistes, però, han mostrat un punt feble en algunes ocasions: en moments puntuals perden la concentració, com recentment en el partit contra el Vilafranca, i els rivals aprofiten per complicar-lis les coses. El fet de que aquest partit contra el Lloret precedís al primer compromís important dels blaugranes a la Lliga Europea, el desplaçament a la pista del Porto, els hi servia com a assaig per corregir aquest errors. Ricard Muñoz, advertint la perillositat que te d'un rival necessitat de punts i que aniria a mossegar a la mínima oportunitat que se li donés, demanava al seu equip mantenir la intensitat i la concentració durant els cinquanta minuts

El Lloret sorprèn a un Barça dominador

El Barça va sortir molt fort i durant els primers minuts va tenir quasi encerclat al Lloret dins del seu camp. A la primera jugada del partit Xavi Barroso es va quedar sol dins de l'àrea, donant el primer avís als pocs segons de joc. Els lloretencs, molt ordenats en defensa i amb un atent Ferran Serra sota els pals, van mantenir el tipus i van evitar que els blaugranes prenguessin l'iniciativa en el marcador durant aquests compassos inicials.

Xavi Barroso va estyar a punt de sorprendre en els primers segons
Tot i l'assetjament barcelonista contra la porteria local, el Lloret va saber treure profit de les seves oportunitats, i la primera gran ocasió del partit va ser una rematada de Víctor Crespo que va fregar el pal de la porteria de Sergi Fernàndez. El Barça va replicar d'immediat amb un xut de Marc Torra que va fer lluir a Ferran Serra. Però tot seguit, Xavi Gonzàlez va enviar al fons de la xarxa una genial assistència a l'espai de Jordi Carbó, passant al Lloret per davant 1-0 als 4 minuts.

Xavi Gonzàlez celebra el gol que avançava al Lloret
El Barça capgira, domina i marxa

El Barça va continuar pressionant, i el Lloret es va envalentir, arribant amb més assiduïtat davant Sergi Fernàndez. Als 8 minuts, Sergi Panadero, lluitant i recuperant una bola que Serra li havia refusat, va fer el gol de l'empat visitant. 13 segons més tard, Pablo Álvarez es feia amb la bola al seu camp, i creuant mitja pista en diagonal, la va col·locar creuada per sobre de Serra i capgirava el marcador 1-2 a favor del Barça.

Moment en que Pablo Álvarez supera a Ferran Serra. Aquest va ser el 18è gol del jugador en 7 jornades.

El domini del Barça es va anar fent cada cop més evident, mantenint un fort ritme constant gràcies a la rotació de la seva àmplia i excepcional banqueta. Així, Sergi Panadero va fer l'1-3 amb un fort xut exterior als 11 minuts, i un minut desprès Marc Torra va fer el quart al culminar una combinació amb Marc Gual.

El Lloret no es rendeix

El Lloret no va voler claudicar tant d'hora, i Raül Pelicano -que instants abans ja havia tingut una bona oportunitat- va retallar diferències als 14 minuts al rematar una centrada al segon pal de Víctor Crespo.

Raül Pelicano va fer el segon gol del Lloret
Amb el 2-4 el partit es va anivellar una mica, amb intents a les dues porteries, però el molt bon treball de les dues defenses va impedir que el marcador es tornés a moure durant la resta de la primera part.

El Lloret va estar molt seriós en defensa
El descans li va servir al Lloret per recuperar forces i començar amb intensitat la segona part, davant d'un Barça fort que buscava tornar a fer-se amb el control del joc. Desprès d'uns minuts vibrants amb clares oportunitats a les dues porteries, els lloretencs van començar a desinflar-se. La baixa de Rodri va acabar passant factura a l'equip de Manolo Barceló, que només va disposar d'un home de relleu davant d'un conjunt que exigeix un gran esforç al rival com és aquest Barça d'enguany.

Arriba la sentència blaugrana

Marc Gual va tancar el marcador
El Barça va aprofitar la abaixada de ritme del Lloret per rematar el partit amb dos gols en tres minuts. Als 11 minuts de la represa, Xavi Barroso va fer el 2-5 desprès d'un teva-meva amb Marc Gual, i a continuació, Marc Gual va fer el sisè amb una acció individual, internant-se en l'àrea davant de la poca oposició de la defensa local.

Jordi Carbó, molt  actiu en tot moment
Amb el 2-6 el Barça va tancar files amb el cap posat ja en el partit contra el Porto. El Lloret va treure forces d'allà on va poder i va voler caure amb honor, lluitant i oferint una bona imatge als aficionats que van desplaçar-se fins al pavelló desfiant el fred en un horari poc habitual. Pelicano i Crespo van topar amb Sergi Fernàndez en els seus intents de maquillar el resultat, i Ferran Serra va evitar que el Barça incrementés la seva renda. A un minut i escaig per a la conclusió, Marc Torra va desaprofitar una falta directa, i el partit va tocar a la fi amb el 2-6.

Important compromís europeu del Barça.

El Lloret disposarà d'uns dies extra de descans per preparar el seu proper partit, el proper dia 30, ni més ni menys que a la pista del Liceo, que ja s'ha posat segon a la classificació. Els lloretencs ocupen amb 5 punts el quart lloc per la cua.

El Barça, que lidera amb autoritat l'OK Lliga amb 7 victòries en 7 partits, es desplaçarà fins a Portugal, on es veurà les cares dissabte amb el Porto, el líder de la lliga portuguesa, en un partit corresponent a la 2ª jornada de la Lliga Europea. Aquest serà un bon test per veure si el Barça podrà continuar mantenint el seu gran moment de forma més enllà de la competició domèstica.

EL PROTAGONISTA:

Matias Pascual. El gran poder ofensiu d'aquest Barça deixa eclipsat la gran tasca que també fa l'equip al darrera. En aquest sentit cal destacar la bona feina que va fer Matias Pascual en aquest partit contra el Lloret. L'argentí va estar sempre molt ben posicionat i es va fer un fart de tallar les accions del rival, recuperant boles que van servir als seus companys per sortir a l'atac.

EL PARTIT ACHP SUB'23

Incertesa fins als minuts finals

El Barça es va adjudicar el partit per 1-4, un resultat un tant enganyós, ja que l'enfrontament va resultar molt disputat i no es va decidir fins als minuts finals. La primera part i bona part de la segona no van tenir un dominador definit i el marcador inicial d'empat a 0 va estar-s'hi molta estona encallat. El Lloret va avançar-se ben avançat el segon temps, però el Barça va neutralitzar aviat l'avantatge local. El partit va incrementar el ritme i els atacs es van succeir a les dues porteries, però el millor encert dels blaugranes va acabar per decantar el resultat al seu favor.

El Lloret continua sense conèixer la victòria i, amb un sol punt, tanca en solitari la classificació d'aquesta nova lliga sub'23, mentre que el Barça, que ja encadena quatre jornades consecutives guanyant, suma 13 punts i es posa ja a tocar el lideratge, que ocupa el Noia amb 16.

SABIES QUE…?

...entre el públic es trobava l'exjugador del Barça Josep Enric Torner.
...A Kops d'Stick va cedir unes fotografies del partit per a la web del Barça.
...el Lloret porta dos partits seguits perdent 6-2 i el Barça dos partits seguits guanyats 6-2.
...amb aquest, el Barça ja porta 25 partits consecutius sense perdre amb Ricard Muñoz a la banqueta.

A KOPS DE FLASH

El pas del temps en els patins de Ferran Serra.

Rodri va estar recolzant als seus companys.

Sergi Fernàndez va donar l'ensurt del dia al rebre un cop al cap durant l'escalfament previ.

El minut de silenci va ser seguit amb especial emoció pels àrbitres.

Bon ambient a la grada.

I per acabar: la tradicional foto de l'àrbitre.

PODEU TROBAR UNA ÀMPLIA GALERIA D’IMATGES DELS PARTITS EN AQUESTS ENLLAÇOS AL NOSTRE FACEBOOK: