15 de des. 2013

LLIGA CATALANA DE VETERANS A 2013-14 (JORN. 6): MALGRAT 6 - CUATRO VIENTOS 5

COP D'EFECTE DEL MALGRAT

El Malgrat ha presentat oficialment les seves credencials com a candidat al títol d'enguany de la Old League al vèncer al vigent campió, el FC Cuatro Vientos de Blanes, en un partit molt dinàmic, disputat i amb emoció fins als darrers instants.

El Cuatro Vientos va prendre la iniciativa i va marxar 1-3, però en els darrers instants de la primera part el Malgrat va aconseguir empatar. La represa va estar marcada per una gran igualtat, el que va derivar en alternances al marcador sense que cap dels dos equips pogués distanciar-se. Ja en els minuts finals, el Malgrat va capgirar un 4-5 i va resistir els atacs dels blanencs, fent que els tres punts es quedessin a casa.

Foto de família amb els protagonistes del partit

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans, Grup A, jornada 6.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Municipal, Malgrat de Mar (Maresme). Dimecres 11 de desembre de 2013, 21:30 h.

CP MALGRAT (3+3): Gabi Pérez (P), Dani Garcia (2), Dani Tresserres (1), Joan Roura, Cristian Cassola (2) -equip inicial-, i Josep Riera (1).

FC CUATRO VIENTOS (3+2): Quico Salarich (P), Eduard Recio (1), Joan Ayats (1), Jordi Munsó, Albert Gassó (1) -equip inicial-, i Pep Portas (2).

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (12') Recio, de contraatac.
1-1 (17') Riera, de jugada col·lectiva.
1-2 (20') Portas, aprofitant un rebot dins de l'àrea.
1-3 (21') Ayats, a passada de Munsó.
2-3 (24') Garcia, a passada de Riera.
3-3 (25') Tresserres, de contraatac.
SEGON TEMPS:
4-3 (31') Garcia, d'acció individual.
4-4 (40') Portas, de xut exterior.
4-5 (43') Gassó, aprofitant el refús d'un penal.
5-5 (44') Cassola, de xut exterior.
6-5 (47') Cassola, de jugada col·lectiva.

ÀRBITRE: Pep Pitarch

TARGETES: Es va perdonar alguna

FALTES: CH Malgrat: 11 / FC Cuatro Vientos: 13

PÚBLIC: 10 espectadors

-El partit estava previst inicialment per jugar-se el divendres 13, però els dos equips van acordar avançar-lo.
-Els dos equips presentaven diverses baixes per diferents motius.
Albert Gassó
-El jugador del FC Cuatro Vientos Albert Gassó no vestia la indumentària oficial de l'equip, en el seu lloc portava una samarreta vermella sense dorsal, atribuint-se-li a l'acta el número 99.
-El partit va començar amb 20 minuts de retard sobre l'horari previst.
-El jugador del FC Cuatro Vientos Pep Portas va arribar amb el partit en curs.
-El CP Malgrat es va oblidar d'avisar al restaurant per reservar taula pel sopar.

La UEFA va fer una mala juguesca al CP Malgrat i va programar una jornada de Champions League coincidit amb el partit de veterans, el que va fer que les grades del Municipal de Malgrat de Mar presentessin diverses clarianes per veure la visita del vigent campió de la Old League, el FC Cuatro Vientos, de la veïna població de Blanes. Un duel fins ara inèdit, i que tot apunta a que es convertirà en un dels derbis més atractius de l'univers veterà.

El Malgrat havia assolit la segona posició en solitari de la classificació en la jornada anterior al derrotar al Calafell de forma contundent, convertint-se de pas, amb 37 gols, l'equip amb millor registre golejador de la competició. Obtenir ara un resultat positiu contra el campió significaria pels malgratencs donar tot un cop d'efecte i certificar el que ja tothom intuïa abans d'iniciar-se la lliga, que enguany són un dels clars aspirants al títol. Per la seva part, el Cuatro Vientos arribava a la fita situat fora dels llocs de privilegi de la classificació, però la seva situació resulta enganyosa, ja que els blanencs tenen dos partits menys que els equips capdavanters, i fins ara només havien perdut un partit. Les diverses baixes que presentaven els dos equips a les seves files feien encara més incert el pronòstic final del xoc. Per part del Malgrat debutava en Dani Garcia, ex jugador d'OK Lliga.

De menys a més

Ocasió de Joan Roura
El xoc no va començar amb l'intensitat que es preveia. Els compassos inicials van ser de tempteig mutu. El Cuatro Vientos, que va començar el partit només amb els jugadors justos, va mirar de dosificar-se a l'espera de que anessin arribant els reforços, i va centrar els seus esforços principalment en contenir els intents d'atac del Malgrat i buscar algun contraatac o badada defensiva rival per sorprendre.

A mida que passaven els minuts, els equips es van anar envalentint i van començar a arribar les primeres ocasions amb cara i ulls a les dues porteries. Als 12 minuts, Cristian Cassola va desaprofitar un penal favorable al Malgrat. En l'acció conseqüent al refús, Cassola tampoc va poder superar a Quico Salarich, el que va originar una ràpida jugada de contraatac que va culminar Eduard Recio avançant 0-1 al Cuatro Vientos.

Aquesta acció fallada per Cassola va originar la jugada del 0-1
Amb el resultat favorable, els blanencs van tornar a la tàctica de contenció i sortida a la contra, mentre que el Malgrat va incrementar el ritme del seu joc en busca del gol de l'empat, que va acabar per arribar, als 17 minuts mitjançant Josep Riera.

L'efecte Portas” revoluciona el partit

Abans de que acabés la primera part, el Cuatro Vientos per fi va poder agafar aire amb l'arribada del seu jugador de refresc, Pep Portas. Portas es va incorporar al partit com una exhalació, el que va donar una nova dimensió al joc del seu equip, sent el punt d'inflexió de la tònica que portava el partit fins a les hores.

L'aparició a escena de Pep Portas va donar un tomb al joc del Cuatro Vientos

A cinc minuts del descans, una acció de Pep Portas va acabar en un penal favorable al Cuatro Vientos. Ell mateix va fer el llançament, que va refusar Gabi Pèrez, però la lluita per la bola es va convertir en una jugada enrevessada dins de l'àrea entre Portas i Riera que va acabar amb la bola traspassant la línia de gol, tornant a posar endavant als visitants. El Cuatro Vientos es va créixer, i tant sols un minut més tard, Joan Ayats feia l'1-3 al rematar una passada de Jordi Munsó.

Desprès d'un tira i arronsa, la bola va acabar entrant a la porteria del Malgrat convertint-se en l'1-2
Reacció del Malgrat abans del descans

Els locals no van caure en el desconcert que podria crear el fet de rebre dos gols consecutius en tant poc temps, i de seguida es van posar mans a l'obra per intentar neutralitzar el desavantatge abans del descans. El porter blanenc Quico Salarich va estar molt encertat davant d'una mitja volta de Joan Roura, un un contra un amb Riera i un xut exterior de Cassola.

Quico Salarich evita el gol de Josep Riera
Però a poc més d'un minut del descans, la insistència del Malgrat va tenir la seva recompensa, i Dani Garcia va retallar el marcador fent el 2-3 al rematar al segon pal una centrada de Riera. Aquí no va acabar la cosa, i en el darrer sospir de la primera part, Dani Tresserres va culminar un contracop local, fent que s'arribés amb igualtat a 3 al descans.

Dani Tresserres va fer l'empat a 3 a 8 segons del descans
El Malgrat agafa el comandament

Amb els dos equips coneixent el peu que calça el rival, Malgrat i Cuatro Vientos van reprendre el joc amb la clara intenció de desfer l'empat. La segona part del derbi va començar força animada, amb ocasions al dos costats, però el marcador es va mantenir inalterat una bona estona gràcies a les encertades intervencions dels porters.

Eduard Recio intenta superar la defensa de Roura i Cassola
Als cinc minuts i mig de represa, Dani Garcia va desfer l'empat gràcies a una acció individual. El Malgrat havia anat tot el partit a remolc del Cuatro Vientos, i aquest 4-3 significava el primer avantatge dels locals. Aquest ajustat resultat va prevaldre durant molts minuts, tot i les moltes ocasions que generaven el dos conjunts. A més, per afegir més emoció al partit, els dos equips van quedar igualats a 9 faltes.

Empat i alternances

Quan el partit començava a enfilar cap a la recta final, les regnes del marcador ven canviar de mans, quan el Cuatro Vientos va capgirar el marcador amb dos gols consecutius. A 10 minuts del final, Pep Portas feia l'empat a 4 amb un xut creuat des de la cantonada de l'àrea, i 3 minuts desprès, Albert Gassó posava de nou per davant als blanencs al aprofitar la bola que li va refusar Gabi Pèrez en un llançament de penal.

Albert Gassó va fer el 4-5 al recuperar el refús d'aquest penal
Sense temps per a que el Cuatro Vientos pogués gaudir del seu privilegi, el Malgrat va tornar a equilibrar el marcador amb un fort xut exterior de Cristian Cassola. Uns segons més tard, els malgratencs van malbaratar una bona oportunitat per avançar-se, quan els visitants van cometre la seva desena falta d'equip i van disposar d'una falta directa. De la execució es va encarregar inexplicablement Joan Roura -tots coneixien lo nerviós que es posa quan té que encarar a un porter esquerrà, i el van deixar fer-ho-, que es va escorar massa a un costat i no va poder transformar-la.

Joan Roura no va poder transformar una falta directa amb el marcador 5-5
Minuts finals de màxima emoció

Amb empat a 5 en el marcador, 9-10 en faltes, i els dos equips bolcats a l'atac, els darrers compassos del partit van ser de màxima tensió. A tres minuts i mig de la conclusió, Cristian Cassola tornava a avançar al Malgrat, fent el 6-5.

Quico Salarich es lamenta desprès de rebre el sisè gol del Malgrat
Però aquí encara no estava tot el peix venut, i pocs segons desprès del gol de Cassola, els locals van cometre la seva desena falta i van cedir el torn de picar una directa al Cuatro Vientos. Pep Portas va agafar la responsabilitat del llançament, i no va poder superar a Gabi Pérez. Al Malgrat encara li va tocar patir una mica més per conservar el seu avantatge, ja que en el darrer minut Albert Gassó va tenir una gran oportunitats per empatar mitjançant un contraatac. Finalment, el partit va tocar a la fi amb el 6-5 favorable al Malgrat, que li dona tres punts que l'afiancen a la segona posició de la classificació amb 12 punts, darrera d'un intractable FC Barcelona que suma 15, i el confirmen com a un dels candidats a disputar la Final 4 d'enguany. El Cuatro Vientos queda encallat amb 6 punts i s'enfonsa una mica a la classificació, situant-se en mig d'un grup d'equips separats per pocs punts, però es té que tenir en compte que els blanencs tenen encara dos partits pendents, que en el cas de treure d'ells algun resultat positiu els catapultaria cap els primers llocs de la taula, situats a només dos punts per sobre.

El Cuatro Vientos va lluitar per l'empat fins al darrer segon
En la propera jornada, el Malgrat rebrà la visita del Noia, un equip molt imprevisible depenent dels jugadors que pugui portar al partit, i amb el que els malgratencs tindran que anar amb peus de plom i no confiar-se. Mentre que el Cuatro Vientos rebrà al Ripollet A, un equip situat a la part baixa de la classificació, en una bona oportunitat pels vigents campions per refer-se d'aquesta derrota i sumar per tornar a acostar-se a la zona de privilegi.

Tercer temps a la italiana

Una badada organitzativa una mica més i fot enlaire l'importantíssim tercer temps, però gràcies a la bona predisposició del propietari de la pizzeria de davant del pavelló, aquest va tirar endavant sense gaires inconvenients, i la velada va acabar en bon ambient entre cerveses, refrescs i unes exquisides pizzes artesanals al més pur estil italià. Abans de marxar, un brindis amb limonccello amb el desig de que aquest hagi estat el primer de molts derbis més.

Un dels moments de màxima concentració durant el tercer temps
EL PROTAGONISTA:

Dani Garcia. Un dels handicaps del Malgrat és la seva curta plantilla, pel que des de feia temps s'estava buscant un reforç de garanties i el nom de Dani Garcia ja sonava des de principis de temporada. Finalment, el debut de Garcia no podia haver arribat en millor moment i quan els malgratencs més ho necessitaven, al patir la baixa per lesió de Jordi Esteve. Garcia, exjugador d'OK Lliga no va desentonar gens amb el joc de l'equip, es va mostrar molt actiu i competitiu, contribuint a la victòria del Malgrat amb dos gols. Un reforç de luxe que farà del Malgrat un equip encara més temible.

SABIES QUE…?

...el jugador del Malgrat Jordi Esteve, que no va jugar, es va lesionar en una costella durant el partit contra el Barça i tot i això, encara va jugar contra el Calafell.
Edurad Recio va tenir que córrer amb el cotxe i els patins
...el jugador del Cuatro Vientos Eduard Recio no anava a jugar en un principi per motius laborals, però finalment ho va fer per cobrir les baixes de darrera hora de l'equip, i va tenir que desplaçar-se des de Barcelona (lloc de feina) fins a Girona (lloc de residència) a agafar els estris i tornar a baixar fins a Malgrat de Mar.
...el jugador del Malgrat Dani Garcia va jugar amb la equipació de Jordi Esteve.
...al final del partit l'àrbitre va declarar que li era més complicat arbitrar partits de veterans que els altres.
...durant el sopar ens vam poder assabentar de la peculiar “afició” d'un jugador del Malgrat (el nom del qual mantindrem a l'anonimat) a agafar els telèfons dels comensals i enviar missatges obscens als seus contactes.

A KOPS DE FLASH

L'equip de 2ª Catalana del CP Malgrat s'ha apuntat a la moda dels calendaris eròtics. Els veterans encara no s'han atrevit (menys mal...).

En dates properes al Nadal es mantenen les velles costums i tradicions, com la de que l'àrbitre surti al mig de les fotos.

Tot i que es tracti d'una competició de velles glòries, el material seria convenient anar renovant-lo.

El lesionat Jordi Esteve va voler seguir el partit passant desapercebut entre la multitud, però la nostra càmera el va descobrir.

Joan Roura va aprofitar una aturada del joc per fer els seus exercicis espirituals.

Exquisides pizzes artesanes elaborades al moment i cuites al forn de llenya, una bona forma d'acabar els partits.