19 de des. 2013

Neix la Plataforma ‘Salvem el Club Patí Congrés’


Aquest divendres 20 de desembre a partir de les 19:00 h serà presentada la Plataforma "SALVEM EL CLUB PATÍ CONGRÉS", nascuda amb la finalitat d'evitar que desaparegui aquest històric club barceloní. L'acte es durà a terme a les pistes de l'Escola Pegaso de Barcelona (C/ Portugal s/n).

COMUNICAT DE PREMSA DE LA
PLATAFORMA "SALVEM EL CP CONGRÉS"


Després de 22 anys de provisionalitat i de promeses incomplertes, l’històric club barceloní recorre a la mobilització per a reclamar unes instal·lacions dignes on practicar l’hoquei patins i el patinatge

Un grup de pares i mares, jugadors, entrenadors i membres de la junta directiva del Club Patí Congrés, entitat de la Sagrera que porta el nom del barri en el que va néixer el 1959, han posat en marxa la Plataforma ‘Salvem el Club Patí Congrés’ per a intentar evitar que el club, un referent de l’esport base i un dels últims reductes de l’hoquei patins i el patinatge a Barcelona ciutat, desaparegui el 2017 per manca d’instal·lacions on practicar-los. La Plataforma d’afectats i denúncia col·lectiva ‘Salvem el Club Patí Congrés’ es presentarà el divendres 20 de desembre (19.00 h) a les pistes de l’Escola Pegaso i l’Institut Príncep de Viana, on els seus 200 esportistes, la majoria nens i nenes, practiquen l’hoquei i el patinatge des de 1992. La ubicació del CP Congrés en aquest recinte escolar va ser una mesura provisional, per a un màxim de 25 anys, que l’Ajuntament de Barcelona va prendre quan li va expropiar els 4.350 m2 de terreny que tenia en propietat al barri del Congrés, on hi havia les seves instal·lacions, fins a complir amb la promesa de construir un nou pavelló que gestionaria el mateix club.

Malgrat la promesa, que consta en un contracte per escrit, 22 anys després d’aquella mesura el CP Congrés segueix a les mateixes instal·lacions escolars, que no són seves i cada vegada estan més degradades, sense tenir clar quin serà el seu futur quan acabi el contracte de cessió el 2017. Mes enllà de les bones paraules, ni s’ha construït un nou pavelló ni ningú no ha garantit què passarà a partir d’aquesta data. I és per aquest motiu que el CP Congrés ha decidit, com a principal afectat per aquesta problemàtica, donar el pas de fer pública la seva situació.

L’Ajuntament de Barcelona és conscient d’aquest deute amb el CP Congrés, però han anat passant els anys i no hi ha posat solució. Després de la insistència del club, es va pactar una altra mesura provisional, com era instal·lar una coberta lleugera en una de les pistes del recinte escolar amb un projecte de l’Institut Barcelona Esports (IBE) d’acord amb el Districte de Sant Andreu. Es va dotar una partida pressupostària, es va fer el projecte i les obres havien de començar durant les vacances de Nadal, però el funcionament de la pròpia administració ho ha frenat.

El cobriment de la pista anava condicionat a la signatura d’un nou conveni d’us de les instal·lacions entre les dues escoles (Pegaso i Institut Príncep de Viana), el Consorci d’Educació de Barcelona, el Districte de Sant Andreu i el Club Patí Congrés perquè el vigent no compleix amb la Resolució 2010 del propi Consorci, que regula el funcionament dels centres pedagògics. Però aquest conveni encara no s’ha pogut signar perquè afecta seriosament als interessos del CP Congrés i no preveu què passarà a partir del 2017 si no hi ha un pavelló.

En les darreres setmanes hi ha hagut moltes reunions per a intentar solucionar aquesta complicada situació que també afecta als veïns, que es queixen del soroll que provoquen les activitats del club i pressionen l’Ajuntament per a que posi fi a una mesura que havia de ser provisional i que ja dura 22 anys. Els principals afectats, però, són 200 nens i nenes que practiquen l’hoquei patins i el patinatge en unes instal·lacions degradades i que no tenen el futur gens clar a partir de 2017.